Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten

Categorie: Zomer

Pioenroos, als je de lente in je bol hebt en de zomer lonkt …

Het zijn de vrolijke sprankelmaanden in de bloemenwereld! Mei en juni zijn dé maanden van de pioenroos. Deze prachtige bloeier heeft altijd de lente in haar bol. Dus verlang je naar de warmte van de zon? Met de pioenroos in je huis maak je een mooi begin!

Pioenrozen in Boeketten:

De prachtige pioenrozen hebben een tijdloze charme die perfect past in verschillende soorten boeketarrangementen. Hun grote bloemen met delicate bloemblaadjes, variërend in kleuren van zachte pasteltinten tot levendige roodtinten, maken ze tot een opvallend middelpunt in elk boeket. Het contrast tussen hun weelderige bloemblaadjes en het diepgroene blad zorgt voor een verbluffend visueel effect.

Heerlijk geurende pioenrozen

Wat pioenrozen echt onderscheidt als snijbloemen is hun verbazingwekkende geur. Hun bedwelmende parfum vult de ruimte en voegt een extra dimensie toe aan elke bloemencompositie. Of ze nu op zichzelf staan in een boeket of gecombineerd worden met andere bloemen, de pioenrozen voegen een vleugje romantiek en elegantie toe aan elke omgeving.

Verzorging van pioenrozen

Met de juiste zorg kunnen ze tot wel een week meegaan in een vaas. Het is belangrijk om ze schuin af te snijden, verwijder overtollig blad onder de waterlijn en ververs regelmatig het water om hun levensduur te verlengen. Zo kun je optimaal genieten van hun schoonheid terwijl ze zich volledig ontvouwen.

blog pioenrozen 2 2023

Vertel het met pioenen

Bloemen hebben altijd al een speciale plaats ingenomen in de wereld van decoratie en emoties. Ze hebben het vermogen om vreugde, liefde en bewondering over te brengen. Een bloem die bijzonder geliefd is vanwege haar prachtige uiterlijk en korte beschikbaarheid is de pioenroos. Met hun weelderige bloemblaadjes en bedwelmende geur zijn pioenrozen een favoriete keuze als snijbloem in boeketten. Laten we eens kijken naar de herkomst van deze betoverende bloem en ontdekken waarom ze zo populair zijn in

Herkomst Pioenen

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

Een echte seizoensbloem, de pioenroos kondigt de zomer aan. Als de pioenroos in bloei staat, worden de dagen langer en de temperatuur hoger.
Kleuren en vormen van de pioenroos

Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

Conclusie:

Pioenrozen zijn een geliefde keuze als snijbloem in boeketten vanwege hun betoverende schoonheid en heerlijke geur. De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch?

Terug naar boven