Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Een persoonlijk afscheid

Rouwbloemen bezorgen

Rouwbloemen of rouwboeket zorgt voor een prachtig afscheid. Maak een keuze uit ons ruime assortiment rouwboeketten – de rest regelen wij in deze moeilijke tijd. Met veel aandacht stellen onze specialisten rouwboeketten samen. We bezorgen 6 dagen per week, zowel aan huisadressen als uitvaartcentra.

Rouwbloemen bezorgen

Rouwbloemen bestellen

Wil je rouwbloemen bestellen voor een uitvaart?

Wij bieden rouwbloemen aan in allerlei soorten en kleuren. Ons assortiment wordt regelmatig aangevuld en vernieuwd, waardoor wij de mooiste rouwbloemen hebben, passend bij ieder afscheid. En door onze jarenlange ervaring als uitvaartbloemist worden jouw rouwarrangementen met veel zorg, vakmanschap en aandacht gemaakt. Dus of het nu gaat om aankleding van de kerk of de kist, bij deBloemist.nl ben je aan het juiste adres voor de mooiste rouwbloemen.

Symboliek achter de keuze van bloemen in een rouwboeket

Er zijn diverse symbolische betekenissen verbonden aan verschillende bloemen. Het is verstandig om te overwegen welke boodschap je wilt overbrengen. Zo symboliseren lelies vaak onschuld en zuiverheid, terwijl rozen liefde en respect uitdrukken. Ook heeft iedere kleur een betekenis, zo staan rode bloemen voor liefde, paars voor waardig en witte blomen voor puurheid.  Denk goed na over welke symboliek het meest geschikt is voor de overledene en de boodschap die je wilt overbrengen.

Tips voor zorg en onderhoud van rouwbloemen na levering

We begrijpen dat het fijn kan zijn als er na een overlijden snel bloemen worden neergezet bij de overledene. Toch moet je er wel rekening mee houden dat rouwbloemen verzorging nodig hebben. Een rouwboeket kan niet lang zonder water en met daarom op water worden gezet, tijdens het afscheid of de uitvaart kunnen de de bloemen worden neergelegd op of bij de kist.

Een rouwarrangement wordt gestoken op steekschuim, de bloemen beschikken daarom een beperkte voorraad water. Hiermee kunnen ze best 2-3 dagen vooruit, maar dit is wel afhankelijk van de omgeving. Temperatuur en luchtvochtigheid spelen een belangrijke rol. Voor een rouwarrangement geld daarom dat er extra water gegeven moet worden als de bloemen ruim voor de uitvaart worden bezorgd.

Over het algemeen adviseren wij rouwbloemen tijdig te bestellen en minimaal één dag voor de uitvaart te laten bezorgen.

Rouwarrangement met lint

Om het teken van medeleven en respect persoonlijk te maken, kun je ervoor kiezen om een lint met persoonlijke tekst toe te voegen aan de rouwbloemen. Toch liever geen lint? Dan kun je kiezen voor een rouwkaartje met persoonlijke tekst. Wist je dat bij ons ook de favoriete bloem van de overledene verwerkt kan worden in de rouwbloemen, mits het bloemenseizoen het toe laat? Zo wordt het een afscheid dat écht bij jouw dierbare past.

Rouwboeket sturen

Wil je rouwboeket sturen als teken van liefde en medeleven? Wij kunnen de rouwboeket bezorgen op elke locatie in Nederland, 7 dagen in de week. En als je voor 15.00 uur besteld, worden de rouwbloemen vandaag nog bezorgd. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om de rouwbloemen op een andere dag te laten bezorgen. Natuurlijk wil je wel dat de rouwbloemen voor langere tijd mooi blijven. Daarom worden onze rouwbloemen gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, met een versgarantie van 7 dagen. Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt over onze rouwbloemen.

Bezorgd wanneer jij dit wenst, vandaag nog of op een later moment. Onze koerier of lokale bloemisten staan door heel Nederland voor je klaar. We helpen je graag bij je keuze, en zorgen voor een passend boeket voor deze gelegenheid.

Terug naar boven