Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Een persoonlijk afscheid

Rouwbloemen bezorgen

Rouwbloemen of rouwboeket zorgt voor een prachtig afscheid. Maak een keuze uit ons ruime assortiment rouwboeketten – de rest regelen wij in deze moeilijke tijd. Met veel aandacht stellen onze specialisten rouwboeketten samen. We bezorgen 6 dagen per week, zowel aan huisadressen als uitvaartcentra.

Rouwbloemen bezorgen

Rouwbloemen bestellen

Wil je rouwbloemen bestellen voor een uitvaart?

Wij bieden rouwbloemen aan in allerlei soorten en kleuren. Ons assortiment wordt regelmatig aangevuld en vernieuwd, waardoor wij de mooiste rouwbloemen hebben, passend bij ieder afscheid. En door onze jarenlange ervaring als uitvaartbloemist worden jouw rouwarrangementen met veel zorg, vakmanschap en aandacht gemaakt. Dus of het nu gaat om aankleding van de kerk of de kist, bij deBloemist.nl ben je aan het juiste adres voor de mooiste rouwbloemen.

Symboliek achter de keuze van bloemen in een rouwboeket

Er zijn diverse symbolische betekenissen verbonden aan verschillende bloemen. Het is verstandig om te overwegen welke boodschap je wilt overbrengen. Zo symboliseren lelies vaak onschuld en zuiverheid, terwijl rozen liefde en respect uitdrukken. Ook heeft iedere kleur een betekenis, zo staan rode bloemen voor liefde, paars voor waardig en witte blomen voor puurheid.  Denk goed na over welke symboliek het meest geschikt is voor de overledene en de boodschap die je wilt overbrengen.

Veel gestelde vragen over rouwbloemen

Tips voor zorg en onderhoud van rouwbloemen na levering

We begrijpen dat het fijn kan zijn als er na een overlijden snel bloemen worden neergezet bij de overledene. Toch moet je er wel rekening mee houden dat rouwbloemen verzorging nodig hebben. Een rouwboeket kan niet lang zonder water en met daarom op water worden gezet, tijdens het afscheid of de uitvaart kunnen de de bloemen worden neergelegd op of bij de kist.

Een rouwarrangement wordt gestoken op steekschuim, de bloemen beschikken daarom een beperkte voorraad water. Hiermee kunnen ze best 2-3 dagen vooruit, maar dit is wel afhankelijk van de omgeving. Temperatuur en luchtvochtigheid spelen een belangrijke rol. Voor een rouwarrangement geld daarom dat er extra water gegeven moet worden als de bloemen ruim voor de uitvaart worden bezorgd.

Over het algemeen adviseren wij rouwbloemen tijdig te bestellen en minimaal één dag voor de uitvaart te laten bezorgen.

Terug naar boven