Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Hoe kies je de juiste rouwbloemen

Roxy deBloemist
profiel roxy
Kies de juiste rouwbloemen
profiel roxy

Roxy

deBloemist

Passende bloemen voor een uitvaart, kies de juiste rouwbloemen.

Bloemen spelen een belangrijke rol bij een uitvaart, ze dragen bij aan het creëren van een sfeer van respect, troost en herdenking. Het kiezen van de juiste bloemen voor een uitvaart kan een emotionele en symbolische betekenis hebben. In dit blog bespreken we enkele richtlijnen en tips om passende bloemen te kiezen voor een uitvaart.

Deze richtlijnen kunnen je helpen bij de juiste keuze rouwbloemen

  • Overweeg de Persoonlijkheid van de Overledene

Een van de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van bloemen voor een uitvaart is de persoonlijkheid van de overledene. Welke bloemen zouden het beste passen bij wie hij of zij was? Als de persoon bijvoorbeeld van eenvoud en natuur hield, kunnen wilde bloemen of zachte kleuren geschikt zijn. Als ze juist kleurrijk en levendig waren, overweeg dan heldere bloemen die hun levendigheid weerspiegelen.

  • Betekenissen en Symboliek

Verschillende bloemen hebben verschillende symbolische betekenissen. Het is een goed idee om te overwegen welke boodschap je wilt overbrengen. Bijvoorbeeld, lelies staan vaak voor onschuld en zuiverheid, terwijl rozen liefde en respect symboliseren. Denk na over welke symboliek het beste past bij de overledene en de boodschap die je wilt overbrengen.

  • Kleuren en Stijlen

De kleurkeuze van de bloemen kan ook belangrijk zijn. Traditioneel worden vaak witte en lichte kleuren gebruikt voor uitvaarten, omdat ze symbool staan voor zuiverheid en onschuld. Echter, de trend verschuift steeds meer naar het gebruik van bonte kleuren om het leven van de overledene te vieren. Heldere en vrolijke kleuren kunnen een eerbetoon zijn aan de vreugdevolle momenten die ze hebben gedeeld.

  • Rouwbloemstukken en Arrangementen

Er zijn verschillende soorten bloemstukken en arrangementen die geschikt zijn voor uitvaarten. Rouwboeketten, rouwkransen, rouw arrangementen, kistversieringen en rouwherten behoren tot de meest voorkomende. Een rouwkrans, bijvoorbeeld, symboliseert de oneindige kringloop van het leven. Kies het type bloemstuk dat het beste past bij de uitvaartplechtigheid en de locatie.

  • Overleg met een deBloemist.nl

Het kan nuttig zijn om te overleggen met ons we hebben veel ervaring bij het kiezen van bloemen voor een uitvaart. We kunnen advies geven over welke bloemen het meest geschikt zijn en hoe ze het beste kunnen worden gecombineerd en gepresenteerd.

Het selecteren van de juiste bloemen voor een uitvaart is een persoonlijke en betekenisvolle keuze. Het helpt bij het creëren van een gedenkwaardige en respectvolle sfeer. Onthoud dat er geen strikte regels zijn, en dat het belangrijkste is om bloemen te kiezen die de persoonlijkheid en herinneringen van de overledene eren, terwijl ze troost bieden aan de rouwende familie en vrienden.

Welke kleur past het beste in een rouwboeket?

Eigenlijk is iedere kleur geschikt voor een rouwboeket. Er zijn wel een paar kleuren die veel worden gebruikt, zoals wit, wit staat voor puurheid en onschuld. Een andere veel gebruike kleur is rood, deze kleur staat voor liefde en respect. Bont gekleurde bloemen worden ook veel gebruikt in rouwboeketten, zeker als dit past bij het karakter van de overledene.

Rouwbloemen met kaart of lint

Bij een rouwboeket wordt meestal een persoonlijke boodschap toegevoegd op een kaartje of een bedrukt rouwlint. Op beide is genoeg ruimte voor een persoonlijke afscheidstekst, op de kaart aan de binnenzijde of de achterkant. Een lint bestaat uit 2 slippen, deze kunnen beide aan de voorkant worden bedrukt met tekst.

Persoonlijke wensen voor rouwbloemen

Bovenstaande richtlijnen zijn niet verplicht, je kunt ze gebruiken bij je de keuze van de juiste rouwbloemen. Heb je meer advies nodig bij je keuze neem dan gerust contact op met ons, dan proberen we je vragen te beantwoorden en je te helpen bij je keuze.

Ander Blog over dit onderwerp; Waarom leggen we bloemen op het graf,


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven