Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Top 10 van zomerbloemen

Angela deBloemist
profiel Angela

Top 10 van zomerbloemen, tien echte zomerbloeiers die het ook heel goed doen in een zomerboeket.

Niet een top 10 op volgorde van leuk of populariteit, we hebben inspiratie over 10 willekeurige zomerbloeiers voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk zomerbloemen die je in een zomerboeket tegen komt, maar ook zelf kunt kweken in de tuin of op het balkon.  Geniet van deze zomerbloemen, in een mooi boeket binnen of op de tuintafel. Heb je in je tuin zomerbloemen staan, maak dan je eigen pluk boeket met je zelf gekweekte bloemen. Beleef de intense kleuren en geuren van de zomerbloeiers, kies jouw favoriet en bestel een mooi zomerboeket met de bloemen van jouw keuze.

 

 1. Delphinium
 2. Astilbe
 3. Heliunthus
 4. Dianthus barbatus
 5. Phlox
 6. Leucanthemum
 7. Hortensia
 8. Gladiolus
 9. Lupine
 10. Allium

 

 • Delphinium (Ridderspoor)

Met zijn lange bloeiwijze een echte blikvanger, de Delphinium is er in meer dan 300 verschillende soorten.
In allerlei kleuren terug te vinden, van zachte pastel tinten tot diepe intense kleuren. De zee blauwe en de donker blauwe variant zijn de meest voorkomende, deze kom je vaak tegen in een gemengd zomerboeket maar ook overal in de tuinen.

Heb je een Delphinium in de tuin dan kun je deze vermeerderen door middal van de zaden of door het delen van de wortelkluit. De bloemen zijn niet geschikt voor consumptie, verschillende soorten bevatten giftige soorten en zijn daarom niet eetbaar.

blog zomer top 10 delphinium


 • Astilbe (Spirea)

Populaire pluim bloemen in diverse pastel tinten, deze inheemse plant doet het goed als snijbloem maar ook als tuinplant.
De bloemen van de Astilbe zitten dicht op elkaar en vormen samen een weelderige pluim.

Doordat de Astilbe inheems is is deze plant minder geschikt voor onze vlinders en bijen.

blog zomer top 10 astilbe


 • Heliuanthus (Zonnebloem)

De Helianthus of zonnebloem staat vooral bekend om zijn grote gele bloemknop en de zaden die gebruikt worden voor voedsel en olie.

Zonnebloemen zijn er in ongeveer 70 verschillende soorten, waarvan de Helianthus annuus waarschijnlijk de bekendste is. Deze zonnebloem heeft een grote bloemknop met heldergele bloemblaadjes en een donkerbruin bloem hart. Ze worden vaak geassocieerd met zonlicht omdat de bloemhoofden met de zon mee te draaien. Je hebt vast de velden wel eens gezien toen je in Frankrijk op vakantie was.

De zaden van de zonnebloem zijn eetbaar en worden daarom vaak geroosterd en gegeten als snack, en ze worden gebruikt bij het bereiden van maaltijden. Zonnebloemolie wordt veel gebruikt in voedselbereiding en wordt ook gebruikt als biobrandstof.

Zonnebloemen in je tuin hebben ecologische waarde, vogels, bijen en vlinders profiteren hiervan.
Wil je meer lezen over de zonnebloem lees dan ook even ons blog over de zonnebloem.

blog zomer top 10 heliuanthus


 • Dianthus barbatus (duizendschoon)

Kleurrijk schermbloemetje met een klein karteltje aan de bloemetjes, in honderden variaties en kleuren verkrijgbaar. Duizendschoon bloeit meestal in het voorjaar en de vroege zomer, de bloemen hebben een zacht zoete geur. Vinders en bijen zijn daar dol op. Door dat de Duizendschoon bloeit in de voorzomer, en een heel heel goed houdbaar is in de vaas wordt Duizendschoon vaak als felicitatie bloemetje gebruikt bij de avondvierdaagse.

blog zomer top 10 dianthus


 • Phlox

De Phlox is een doorbloeier, er blijven maar nieuwe bloemetjes open komen. Dichte trossen bloemen, die van onder naar boven open komen.
Heel veel verschillende soorten met allemaal hun eigen groei en bloei eigenschappen, in allerlei kleuren, maar vooral in tinten roze, lila en blauw-paars. Wil je de Phlox in de tuin dan kan dat in de volle grond maar ook in een pot, er zijn variaties die hoog worden maar ook soorten die laag blijven en kruipen.

Sommige soorten phlox hebben een aangename geur, vooral ’s avonds wanneer de bloemen worden bestoven door nachtactieve insecten.

blog zomer top 10 phlox


 • Leucanthemum (Margriet)

De Margriet, een bloemetje met een karakteristieke uitstraling die lijkt op een madeliefje. Witte bloemblaadjes met een rond geel hart, hoewel er ook nieuwe variëteiten zijn bijvoorbeeld in het roze. De bloemen van Leucanthemum trekken vaak bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan tuinen die biodiversiteit ondersteunen.

De meest bekende margriet is de Leucanthemum vulgare, dit is de variëteit die je tegenkomt in tuinen en in potten. De margriet was vroeger populair als snijbloem en je kwam hem regelmatig tegen in boeketten. Helaas heeft dit bloemetje wat van zijn populariteit verloren, doordat veel kleine kwekers zijn gestopt met kweken.

blog zomer top 10 Leucanthemum


 • Hortensia

Misschien wel een van de populairste zomer bloeiers in de tuin, je komt ze overal tegen in allerlei kleuren en variaties. Ronde bollen maar ook pluim vormige bloemen in kleuren variërend van creme wit, alle tinten roze en blauw-paars en tegenwoordig ook nieuwe soorten in de kleur groen en rood. Wil je een paar hortensia’s uit je tuin gebruiken in een boeket, wacht dan tot ze goed door gekleurd zijn en hart van bloem. Dan heb je extra lang plezier van je hortensia’s! Wil je Hortensia’s in je tuin of in een pot zetten, kijk dan even goed naar welk soort.

Er zijn soorten waar insecten dol op zijn.

zomerbloemen top 10 hortensia


 • Gladiolus (Gladiool)

Bekend van o.a. de Nijmeegse avondvierdaagse, deze langwerpige steel met daaraan meerdere trechtervormige bloemen. Elke bloem heeft zes bloemblaadjes, waarvan de onderste drie vaak van een andere kleur of patroon zijn dan de bovenste drie. Verkrijgbaar in een scala van kleuren en patronen, soms in zacht pastel gecombineerd met felle patronen. Of juist het tegenover gestelde, felle kleuren bloemen met zacht gekleurde patronen.

Gladiolen groeien uit een bolvormige knol, ze kunnen daarom ook goed in een pot geplant worden, Let dan wel op dat je niet een soort kiest die heel lang wordt, Gladiolen kunnen wel 150 cm lang worden. De houdbaarheid van een Gladiool in een zomerboeket is er goed, de bloem staat lang op de vaas en komt langzaam helemaal open.

blog zomer top 10 gladiool


 • Lupine

Wat mij betreft een bloem die de zomer echt uitstraalt, lange stelen met kleurrijke wuivende bloemtrossen. De lupine kondigt de zomer aan met zijn vrolijke bloeiwijze in het begin van de zomer.
Een zomerboeket met Lupine erin ziet er altijd vrolijk uit, wel jammer is dat de Lupine niet heel lang staat op de vaas. Na een klein weekje is de bloem wel uitgebloeid, maar zeker weten dat het genieten was van deze prachtige bloem. In de tuin kun je de Lupine wel lang in bloei zien staan, en omdat de Lupine een vaste plant is komen de bloemen ieder jaar terug.

De opvallende bloemen van de Lupine trekken vlinders en bijen aan.

 

Zomerbloemen top 10 lupine


 • Allium

Ook wel bekent als de sierui, een verbluffende snijbloem die elke vaas transformeert in een kunstwerk. Wanneer je de Allium in een vaas plaatst, lijkt het alsof hij zijn eigen feestje viert. Met zijn opvallende bolvormige bloemhoofdjes, die lijken op kleurrijke vuurwerkexplosies. Deze vrolijke zomerbloem is niet alleen elegant maar ook nog eens heel strek, als je regelmatig het water ververst kun je heel lang plezier hebben van de Allium.

blog zomer top 10 allium

 

 

Zomer boeket bezorgen

Stap binnen in de bloemige wereld van zomerse boeketten, waar kleuren en geuren samensmelten tot prachtige boeketten. Bij deBloemist.nl bestel je razend snel de mooiste zomerboeketten. En het beste nieuws! Onze  boeketten bezorgen wij zes dagen per week, zodat jouw boeket altijd op het perfecte moment geleverd word. Bestel jouw zomer boeket voor 14:00 voor levering dezelfde dag.

Zomerbloemen met versgarantie

Bij deBloemist.nl staat versheid en kwaliteit hoog in het vaandel, snelle levering en bloemen direct van de kweker. Daarom bieden wij een garantie van zeven dagen op op onze zomerbloemen. Zo kun je vol vertrouwen genieten van de levendige kleuren en heerlijke geuren die onze boeketten met zich meebrengen. Bestel jouw zomer boeket gewoon van uit de loungebank in de tuin, zo geregeld kun je daarna weer heerlijk genieten van de warme zomer avond. Wij bezorgen jouw bestelling op de door jou gekozen bezorg datum eventueel met een kaartje met persoonlijke wens, bij een kennis, familie, vrienden of misschien wel bij jezelf.

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk dan ook een van onze andere Blog’s “Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin?” of “Alles over een boeket met Hortensia”


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven