Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Alles over een boeket met Hortensia

Thomas deBloemist
profiel foto thomas

Boeket met Hortensia bloemen erin.

Een zomers hortensia boeket in huis, daar vrolijkt je interieur van op. Met deze prachtige grote ronde bloemen in weelderige kleuren brengen deze bloemen een vleugje elegantie en charme in huis. Of je nu een enthousiaste tuinier bent die ze zelf kweekt of gewoon wilt genieten van hun schoonheid in een vaas, in deze blog zullen we alles bespreken wat je moet weten over het verzorgen van een boeket met hortensia, de verschillende varianten, kleuren en bloemsoorten, en hoe je ze langdurig vers kunt houden.

Verzorging van een boeket met hortensia:

Wanneer je een boeket met hortensia’s ontvangt of maakt, is het belangrijk om ze de juiste zorg te geven om hun frisheid en schoonheid te behouden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Snijd de stelen schuin af: Voordat je de hortensia’s in een vaas plaatst, snijd je de stelen schuin af onder een hoek van 45 graden. Dit vergroot het oppervlak voor wateropname.

Verwijder overtollig blad: Verwijder eventuele bladeren die onder water zouden komen te staan. Dit voorkomt dat ze gaan rotten en de waterkwaliteit aantasten.

Plaats in schoon water: Vul de vaas met schoon water en plaats de hortensia’s erin. Vul het water na een paar dagen aan of ververs het water als het wat troebel wordt. Als je het water ververst snij dan ook de Hortensia opnieuw schuin af.

Voeg snijbloemenvoedsel toe: Dit helpt de bloemen langer vers te houden en houd het water schoon.

Hortensia’s gedijen het beste in een koele omgeving. Vermijd direct zonlicht en plaats ze op een koele plek in huis.

Hortensia’s zijn echte zomer bloemen wil je meer weten over de verzorging van bloemen met warm weer lees dan dit blog

Hortensia’s uit eigen tuin:

Heb je een Hortensia plant in je tuin dan kun je een boeket maken met je zelf gekweekte bloemen. Hortensia planten geven vaak veel bloemen, een paar bloemen knippen voor in de vaas is daarom meestal geen groot gemis in de tuin. Hortensia planten gedijen goed in de meeste gematigde klimaten en vereisen niet al te veel speciale zorg. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het kweken van hortensia’s:

Kies de juiste variëteit: Er zijn verschillende soorten hortensia’s, zoals de populaire Hydrangea macrophylla, Hydrangea paniculata en Hydrangea arborescens. Onderzoek welke soorten het beste gedijen in jouw tuin en bodemtype. Plant op de juiste plek: Hortensia’s gedijen goed in halfschaduw of schaduwrijke omgevingen. Zorg voor goed doorlatende grond met voldoende vochtigheid. Geef regelmatig water: Hortensia’s houden van vochtige grond, dus zorg ervoor dat je ze regelmatig water geeft.

 

Blog hortensia in een boeket 1,0

Let op, als je een paar Hortensia bloemen afknipt voor in de vaas. Doe dit dan niet te snel!

Wacht tot de bloemen stevig aanvoelen, zolang de bloemblaadjes zacht zijn kun je de Hortensia bloemen nog niet gebruiken voor in de vaas. Wacht tot de bloem stevig en door gekleurd is, dit is het moment om er een paar te knippen voor in de vaas. Zachte bloemen zijn niet rijp genoeg voor in de vaas en zullen snel gaan hangen omdat ze meer water nodig hebben dan ze kunnen opdrinken.

Pluk de hortensia’s het liefst vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer de temperatuur koeler is

Bloemen, kleuren en variaties:

Hortensia’s staan bekend om hun grote, bolvormige bloemhoofden die bestaan uit vele kleine bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, blauw, paars en zelfs groen. De kleur van de bloemen kan variëren afhankelijk van de zuurgraad van de grond”

Het gebruik van regenwater in de tuin: Voedzaam en Duurzaam

In ons streven naar duurzaamheid en het verminderen van ons waterverbruik, is het gebruik van regenwater in de tuin een slimme en milieuvriendelijke keuze. In plaats van het kostbare regenwater rechtstreeks naar het riool te laten stromen, kunnen we het opvangen in een regenton en dit voedzame water gebruiken om onze planten te verzorgen. Planten in je tuin doen het goed op opgevangen regenwater, zo ook de Hortensia.

Zomer boeket roze

Waarom regenwater gebruiken in de tuin?

Regenwater is een natuurlijke bron die vrij is van chemicaliën zoals chloor en fluoride, die vaak in leidingwater aanwezig zijn. Dit maakt het ideaal voor het bewateren van planten. Bovendien bevat regenwater voedingsstoffen, zoals stikstof, zuurstof en mineralen, die planten helpen gedijen en groeien. Door regenwater te gebruiken, kun je dus een gezondere en veerkrachtigere tuin creëren.

Het gebruik van regenwater in de tuin is een slimme en duurzame keuze. Het opvangen van regenwater in een regenton en het gebruiken ervan om je planten te verzorgen, biedt voordelen voor zowel jou als het milieu.

Pioenrozen en Hortensia

Wil je ook inspiratie over een andere zomerbloem kijk lees dan ook ons blog over zonnebloemen


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven