Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Bloemen verzorgen met onze 5 tips

Roxy deBloemist
profiel roxy

Bloemen verzorgen met onze 5 tips

Komt dit je bekend voor? Je koopt een boeket bloemen, maar voor je het weet hangen ze slap en zijn ze rijp voor de prullenbak. Hoe zorg je ervoor dat jouw bloemen langer meegaan? Wij geven in deze blog vijf praktische tips om bloemen te verzorgen. Zodat jij langer van je boeket geniet!

beautiful smiling multiethnic florists working tog 2022 01 18 23 50 58 utc 1

Tip 1: Bloemen schuin afsnijden

Dit trucje heb je misschien al wel eens voorbij horen komen. Snijd de onderkant van de bloemen schuin af voordat je ze in een vaas zet. Hiermee zorg je voor een open ingang aan de onderkant, waardoor de bloemen het water gemakkelijk opnemen. Doe dit met een scherp mesje en niet met een schaar. Het is beter om de steel iets te kort af te snijden dan te lang te laten, aangezien het langer duurt voordat lange stelen water hebben opgenomen. En bij een gebrek aan voldoende water gaat de bloem eerder dood.

Tip 2: Weg met overtollige bladeren

Bij verschillende soorten bloemen groeien bladeren aan de steel. Verwijder deze bladeren voordat je de bos in het water zet, zodat ze niet in de vaas terecht komen. Zo voorkom je dat bladeren nat worden, vergaan en het water vervuilen. Door vervuiling in het water gaan stelen rotten, met als gevolg dat je bloemen eerder doodgaan. Wil je rozen bestellen? De doorns kun je gerust laten zitten. Extra tip: hou je water schoon door het om de drie à vier dagen te verversen. Kom je tijdens het verversen een uitgebloeide bloem tegen? Ook uitgebloeide bloemen zorgen voor vervuiling, gooi deze dus gelijk weg.

Tip 3: Een goede en schone vaas kiezen

Een schone vaas is erg belangrijk. Een vaas die niet schoon is, bevat bacteriën die de bloemen gelijk aantasten. Je kunt het beste een glazen vaas gebruiken. Deze laat duidelijk zien of er nog voldoende water in de vaas staat. Daarnaast zie je of het water nog helder is of dat het tijd is om deze te verversen.

gerbera 2015 08 1

Tip 4: Chloor en suiker toevoegen

Deze tip klinkt misschien wat gek, maar het zijn beide wondermiddeltjes om jouw bloemen te verzorgen. Chloor doodt bacteriën, waardoor het vervuiling tegenhoudt en de vaas langer schoon blijft. Wees wel zorgvuldig met het gebruik van chloor, één druppeltje is voldoende. Als je meer gebruikt, zal dit je bloemen juist beschadigen. Suiker gebruik je als voeding voor de bloemen. Bij het kopen van een nieuwe bos krijg je een zakje snijbloemenvoeding dat je aan het water toevoegt. Na het verversen van het water is een klein schepje suiker de ideale vervanging.

Tip 5: De juiste plek voor jouw boeket

Bloemen gaan tenslotte ook langer mee als ze op een fijne plek staan. Zet je bloemen daarom niet op de tocht, in de volle zon of dicht bij een verwarming. Op deze plekken verliezen bloemen sneller vocht dan dat ze weer nieuw water opnemen. Hierdoor gaan ze slaphangen, wat natuurlijk zonde is van jouw mooie bos.

Bloemen verzorgen met de tips van deBloemist.nl

Heb je een mooie bos bloemen uitgezocht? Of sta je op het punt om een boeket te bestellen? Zet dan alvast een geschikte vaas klaar, zodat de bloemen niet lang zonder water staan. Heb je daarnaast al een scherp mesje klaarliggen en de perfecte plek in huis gevonden voor de bloemen? Een goed begin is het halve werk! Heb je nog vragen over het onderwerp bloemen verzorgen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag met tips of extra informatie, je kunt natuurlijk ook contact opnemen als je een andere vraag hebt over het bestellen en/of leveren van bloemen.

20190423Gerbera 1


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven