Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten

Categorie: Bloemen

Waarom leggen we bloemen op het graf?

Op veel plekken in de wereld is het een traditie om bloemen op het graf te leggen. Om verschillende betekenissen en doeleinden, afhankelijk van de cultuur, persoonlijke overtuiging of religie. We hebben een aantal redenen op een rijtje gezet:

1: Eerbied en respect:

Bloemen op het graf leggen als een manier om respect en eerbied te tonen aan de overledene. Bloemen worden beschouwd als een symbool van schoonheid en tederheid, met het neer leggen van bloemen op het graf toon je liefde en waardering voor de overledene.

2: Herdenking:

Bloemen kunnen dienen als een tastbare herinnering aan de overledene. Ze kunnen helpen bij het oproepen van positieve herinneringen, en gebeurtenissen. Deze herinneringen zijn belangrijk bij het herdenken en verwerken van verdriet.

3: Troost:

Voor veel mensen hebben bloemen een kalmerend en troostend effect. Het zien van kleurrijke bloemen op het graf kan een gevoel van vrede en sereniteit brengen te midden van verdriet. Hierdoor kan het neerleggen van bloemen troost bieden aan de nabestaande en helpen bij het verwerkingsproces.

4: Symboliek:

Verschillende bloemen hebben verschillende symbolische betekenissen, daarnaast kun je er voor kiezen om de lievelingsbloem van de overledene op het graf te leggen. Enkele voorbeelden van symbolische betekenissen, lelies worden vaak geassocieerd met zuiverheid, rozen met liefde en respect, en chrysanten met rouw. Door specifieke bloemen te kiezen, kunnen mensen bepaalde emoties en betekenissen overbrengen.

5: Verbinding met de natuur:

Bloemen zijn een deel van de natuur en worden vaak geassocieerd met de levenscyclus. Het leggen van bloemen op het graf kan een gevoel van verbinding met de natuur en de voortgang van het leven vertegenwoordigen.

6: Uiting van emotie:

Soms kunnen woorden ontoereikend lijken om rouw en verdriet uit te drukken. Bloemen kunnen fungeren als een manier om emoties uit te drukken die moeilijk onder woorden te brengen zijn. Het neer leggen van de lievelingsbloem van de overledene of een bloem met een duidelijke betekenis kan soms meer zeggen dan woorden.

7: Traditie en ritueel:

Bloemen leggen op graven is een oude traditie die in veel culturen wordt gevolgd. Het is vaak onderdeel van religieuze rituelen en begrafenisgewoonten die bedoeld zijn om respect te tonen voor de overledene en de familie te ondersteunen. In veel landen is Allerzielen de dag waarop katholieke de overledenen herdenken, Allerzielen is op 2 november de dag na Allerheiligen.

8: Samenkomen en delen:

Het leggen van bloemen op het graf kan ook een gemeenschappelijke activiteit zijn die mensen samenbrengt om hun verdriet te delen en steun te bieden aan elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de geboorte of sterfdag van de overledene. Over het algemeen kan het leggen van bloemen op een graf een manier zijn om gevoelens van verlies, liefde en respect te uiten, en om verbinding te maken met de herinnering aan de overledene.

Allerheiligen uitgelegd:

Allerheiligen is de viering van alle bekende en onbekende heiligen. In het jaar 731 werd 1 november aangewezen als herdenkingsdag voor heiligen van de kerk die zelf geen eigen dag hadden. De datum 1 november,erkend door de katholieke en protestantse kerken werd ingesteld door Paus Gregorius III(731-741), toen hij in de Sint-Pietersbasiliek in Rome een kapel toe wees aan alle martelaren en het bevel gaf voor een jaarlijkse viering. De oosters-orthodoxe kerk viert het op de eerste zondag na Pinksteren.

In veel culturen wordt wordt Allerheiligen gevolgd door Allerzielen, wat een dag van nationale rouw is voor alle mensen we moeten missen. Het meest gebruikelijke is dat families bij elkaar komen en bloemen bij de begraafplaats van hun dierbare brengen. Aangezien 1 november in een kouder jaargetijde plaatsvindt, is de populairste bloem de Chrysant, zowel als snijbloem als in pot.

Hoe wordt het gevierd op de wereld:
In Frankrijk heet Allerheiligen “Toussaint”en is een erkende feestdag. Elk jaar worden op 1 november ongeveer 25 miljoen potchrysanten bij Franse begraafplaatsen gezet. De begraafplaatsen zijn daardoor vol met kleur.

In Polen wordt Allerheiligen ook op 1 november gevierd en wordt het Wszystkich Swietych genoemd. Na Allerheiligen wordt Allerzielen(Zaduski) gevierd. Dit is altijd een hele drukke dag. Elke parkeerplaats bij een kerkhof staat vol en er staan rijen verkopers rondom de begraafplaats, die herfstbloemen en kaarsen verkopen. Bij militaire begraafplaatsen worden wachtsoldaten in uniform neer gezet. Chrysanten zijn “DE” bloemen en worden vooral met de dood geassocieerd. De enorme hoeveelheid brandende kaarsen in de avond geven een prachtige blik op de begraafplaatsen en zijn bedoeld om de weg naar god te verlichten.

De Slowaakse tradities lijken erg veel op die van Polen. Slowaken gaan naar familie en leggen daar soms enorme afstanden voor af. Ze gaan naar de begraafplaats waar hun voorouders liggen. De graven zijn bedekt met een bloemendeken en er worden kaarsen gebrand, het is een dag om de overleden familie te herdenken. Er wordt over het leven nagedacht en er wordt samen gegeten.

In Duitsland wordt de feestdag Allerheiligentag genoemd. Het is ook in sommige delen van Duitsland een officiële feestdag.
Een traditionele versiering die je op de begraafplaats kunt vinden is “Newwling” (een traditionele kaars gemaakt van 2 lonten van verschillende kleuren rood,wit,blauw,geel of groenrond een kegel gedraaid en aangestoken. Het is een traditie om in de ochtend naar de kerk te gaan en naar de preken te luisteren die allemaal gaan om de boodschap van het leven als een heilige. Daarna komt de familie bijeen voor een grote maaltijden, en het luisteren naar het luiden van de kerkklokken. Men zegt dat de zielen van de doden tussen de levenden op aarde ronddolen en dat het luiden van de klok een teken is om van de aarde te worden verlost. Na de maaltijd gaan de mensen naar de begraafplaats om hun dierbare te herdenken vaak nemen ze kaarsen of lantaarns mee net als bloemen en dennentakken. Kinderen krijgen Allerheiligenbrood “strietzel”. Dit zoete gevlochten brood wordt vaak na de middag tijden een feestelijk “Kaffee und Kuchen” gegeten.

In Engeland bezoeken de families ook de begraafplaats en brengen bossen bloemen mee om het graf te versieren. In de kerk kunnen op verzoek de namen van de overledenen worden voorgelezen en  in sommige regio’s kan de dag eindigen met een toneelstuk.

In Italie is Allerheiligen “Festa di Tutti i Santi”zowel een religieuze als een nationale feestdag. Elk jaar op 1 november viert men de katholieke heiligen samen. Het is een dag dat men familie en vrienden bezoekt elkaar geschenken geeft en de beste wensen uitspreekt. Als Italianen dezelfde naam hebben als een heilige is het voor hun ook een bijzondere dag.

Spanje viert deze feestdagverspreid over 2 dagen namelijk 31 oktober 1 en 2 november. Het wordt voornamelijk de dag van de doden genoemd. Festivals en processies zijn een belangrijk onderdeel van deze traditie, net als het opvoeren van een toneelstuk “Don Juan Tenorio”. Aan het eind van de dag komen de mensen samen op de begraafplaats om te bidden voor een overleden dierbare en leggen goudsbloemen en geschenken naast het graf van hun geliefden.

Welke bloemen leggen we op het graf

Welke bloemen leggen we op het graf?

Het leggen van bloemen op het graf is een wijdverspreide traditie in veel culturen over de hele wereld. Bloemen worden vaak gebruikt als een manier om respect, liefde, en eerbetoon te tonen aan de overledene. De keuze van de bloemen kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeur, culturele tradities en betekenissen die aan verschillende bloemen worden toegeschreven. Hier zijn enkele algemene punten om te overwegen:

Het neerleggen van bloemen op het graf is manier om respect, liefde, en eerbetoon te tonen aan de overledene. De keuze van de bloemen kan variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeur, culturele tradities en betekenissen die aan verschillende bloemen worden toegeschreven. Hier zijn enkele algemene punten om te overwegen:

 • Lelies:
  Lelies worden vaak geassocieerd met de dood en rouw, en worden vaak gekozen voor begrafenissen. Witte lelies symboliseren vaak zuiverheid en herinnering. Misschien een geschikte keuze, maar dat hangt wel af van de persoonlijkheid van de overledene. Was de overledene een kleurrijk persoon dan is een andere bloem misschien een beter keuze.
 • Rozen:
  Rozen zijn een populaire keuze voor begrafenissen en ze dragen verschillende betekenissen afhankelijk van hun kleur. Rode rozen kunnen liefde en respect symboliseren, terwijl witte rozen puurheid en onschuld kunnen vertegenwoordigen.
 • Chrysanten:
  In veel culturen worden chrysanten gezien als een symbool van rouw en worden ze vaak gebruikt bij begrafenissen. Tegenwoordig zijn er veel nieuwe variëteiten met verschillende bloemvormen en kleuren, hierdoor heeft de chrysant zijn imago van oubollig veranderd in hip.
 • Anjers:
  Anjers zijn bloemen die vaak worden geassocieerd met rouw en verdriet. Je ziet ze daarom regelmatig terug in rouwbloemstukken of rouwboeketten. Het is geen bloem met een hip imago maar wel vaak de lievelingsbloem van ouderen.
 • Orchideeën:
  Orchideeën worden soms gebruikt om respect en waardering te tonen aan de overledene. Ze symboliseren vaak schoonheid en verfijning. Door de schoonheid van de Orchidee krijgt bloemwerk vaak een cheque uitstraling.

 

 • Rouwboeketten:

  Dit zijn handgewonden boeketten die vaak plat worden geschrikt, zodat ze kunnen worden neer gelegd bij de uitvaart. Ze kunnen verschillende soorten bloemen en kleuren bevatten. Let wel op dat de keuze voor een rouwboeket bij warm weer misschien niet de juiste is. De boeketten worden niet in steekschuim gestoken en krijgen daarom geen water, tenzij ze op water worden gezet door de uitvaart onderneming of familie. Laat je de bloemen bezorgen op de dag van de uitvaart dan is een rouwboeket een goede keuze voor bloemen op het graf.

  rouwboeket gemengde rozen

  Rouwarrangementen:

  Dit zijn op steekschuim gestoken bloemstukken, hierdoor krijgen de bloemen voor een paar dagen voldoende water. Rouwbloemstukken kun je bestellen in verschillende vormen opgestoken met diverse bloemen in allerlei kleuren. Populaire vormen zijn de druppelvorm, rond en ovaal.

  rouwarrangement oranje zalm

 • Kistversiering:

  Dit zijn over het algemeen grotere bloemstukken die worden gestoken in steekschuim, een kistversiering is bedoeld voor op de kist. Om deze reden hebben ze meestal een langwerpige vorm en zijn ze leverbaar in verschillende grote. Uiteraard kunnen de kostversieringen volledig worden aangepast kwa kleur en bloem keuze.

  Kistversiering van rozen

 • Rouwharten en kransen.

  Deze op steekschuim gestoken bloemstukken zijn verkrijgbaar in de vorm van een hart of ronde krans. Door de vorm van het steekschuim worden deze vaak compact opgestoken, op deze manier blijft de vorm behouden en ontstaat een prachtig rouwhart of krans.

krans roze lila

 

Bloemkleuren:

De kleur van de bloemen kan ook betekenissen overbrengen. Wit wordt vaak geassocieerd met puurheid en vrede, rood met liefde en respect, geel met vriendschap en vreugde, enzovoort.

Persoonlijke voorkeur: Uiteindelijk hangt de keuze van bloemen af van de persoonlijke voorkeur van degenen die de bloemen op het graf leggen. Sommige mensen kiezen bloemen die de overledene mooi vond, terwijl anderen kiezen voor bloemen die een betekenis hebben die ze willen overbrengen.

Het is belangrijk om te onthouden dat verschillende culturen en religies verschillende tradities en symboliek kunnen hebben met betrekking tot begrafenissen en rouwbloemen. Het is daarom raadzaam om rekening te houden met de tradities en voorkeuren van de familie en vrienden van de overledene bij het kiezen voor bloemen op het graf.

Heb je nog vragen over het onderwerp bloemen op het graf, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Verwelkom de herfst – Lang leve een nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen geeft ruimte voor verandering. Het is weer tijd voor een andere tijdsbesteding, garderobe en boeketten! Omdat de natuur de wisseling aangeeft, zie je in de herfst weer andere bloemen bij deBloemist.nl dan in bijvoorbeeld hartje zomer. En wat een schoonheden zijn het! Haal ze in huis die typische najaarsbloemen, om de herfst in stijl in te luiden.

Dit heb je (bijvoorbeeld) nodig

Uiteindelijk gaat het er om dat jij blij bent met het herfstboeket. Wij kiezen voor typische herfstbloemen in dito -kleuren. Herken jij ze? Het zijn:

Gloriosa
Anthurium
Gerbera
Dahlia
Roos
Physalis
Rozenbottel
Sanguiso
Daucus carota

foto blog herfst 2

Zo combineer je herfstbloemen

Er is vast een reden om iemand op zo’n bos te trakteren, of beloon jezelf omdat je de eerste herfstige neerslag hebt getrotseerd. Je kunt deBloemist.nl vragen aan de slag te gaan met jouw lijst ingrediënten, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Zoek een mooie vaas uit, bijvoorbeeld eentje in een donker metallic look en schik de bloemen tot je blij bent met het eindresultaat.
Combineer de felle diepe kleuren van de herfst met elkaar, het kan niet bont genoeg. In dit seizoen combineren de kleuren mooi met elkaar, ook al staan ze ver uit elkaar op de kleurenwaaier. Roze, oranje, paars en rood kunnen prima samen in een herfstboeket.

Hier is een top 5 van prachtige herfstbloemen, waarbij de chrysant, hortensia, rozenbottel, dahlia en Amaranthus in de schijnwerpers staan:

 1. Chrysant: Chrysanten zijn bekend als de koninginnen van de herfstbloemen. Ze komen in een breed scala aan kleuren en bloemvormen, waardoor ze een veelzijdige en geliefde keuze zijn voor herfstdecoraties en boeketten. De warme tinten van chrysanten, zoals oranje, rood en geel, passen perfect bij het herfstseizoen.
 2. Hortensia: Hortensia’s zijn sierlijke en charmante herfstbloemen die in de nazomer en herfst hun volledige pracht laten zien. Hun grote bolvormige bloeiwijzen variëren van roze tot dieprood, paars en blauw, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een herfstachtige sfeer in tuinen en bloemstukken.
 3. Rozenbottel: Rozenbottels zijn geen traditionele bloemen, maar eerder de vruchten van rozenstruiken. Ze zijn echter een iconisch herfstdecoratief element. Hun heldere rode en oranje kleuren voegen een vleugje levendigheid toe aan arrangementen en worden vaak gebruikt in herfstkransen en boeketten.
 4. Dahlia: Dahlia’s zijn late zomer- en herfstbloemen die schitteren met hun gevarieerde kleuren en opvallende bloemvormen. Van pomponachtige bloemen tot enkele en dubbele bloeiwijzen, dahlia’s zijn een favoriet voor het creëren van prachtige herfstboeketten.
 5. Amaranthus: Amaranthus, ook bekend als “kattenstaart” vanwege de opvallende bloeiwijze, voegt een exotisch element toe aan herfstarrangementen. De rijke rode, paarse en gouden tinten van amaranthus voegen diepte en textuur toe aan boeketten en decoraties.Deze top 5 herfstbloemen biedt een scala aan kleuren en texturen om van te genieten tijdens het herfstseizoen. Ze kunnen worden gecombineerd in prachtige boeketten en arrangementen om de warmte en schoonheid van de herfst in huis te brengen.

herfst blog foto 1

Herfstbessen en bloemen combineren

De herfst staat bekend om zijn schitterende kleurenpalet en de overvloed aan herfstbessen. Terwijl de zomer overgaat in de herfst, ondergaan bomen en struiken een metamorfose die het landschap transformeert in een levendig en warm tafereel.

De herfstkleuren in de natuur zijn adembenemend en divers. Bladeren aan bomen en struiken veranderen van hun gebruikelijke groene tinten naar een schat aan warme en levendige kleuren, zoals rood, oranje, geel en dieprood. Deze verandering wordt veroorzaakt door de afname van chlorofyl in de bladeren, waardoor andere pigmenten zoals anthocyanen en carotenoïden zichtbaar worden. Het resultaat is een schilderachtig landschap dat elke dag weer nieuwe tinten lijkt te onthullen.

De herfst is een tijd van overvloed aan bloemen en bessen in prachtige kleuren, het seizoen nodigt uit tot het maken van prachtige boeketten of een vaas met een paar bessen takken en eikenblad, hiermee kun je de sfeer in huis gezellig en warm maken. Het is een tijd waarin de natuur haar kunstzinnige vaardigheden op het gebied van kleur en leven tentoonspreidt voordat de winterse rust zijn intrede doet.

De herfst, waarin bessen en bloemen elkaar ontmoeten in een dans van kleur, om de wereld te schilderen met een meesterwerk van seizoenspracht.”

foto blog herfst 3

Bloemen of cadeaus bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist.nl de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist.nl biedt u een ruime keuze aan herfstboeketten die je kunt bestellen. Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn. Bezorgd 6 dagen per week en op de zelfde dag, bestellen voor de zelfde dag kan vaak tot 15:00 uur.

10 mooiste bloemen om cadeau te geven.

Bloemen hebben de kracht om emoties uit te drukken, vreugde te verspreiden en betekenis te geven aan bijzondere momenten. Of je nu een verjaardag, jubileum, bedankje of oprechte genegenheid wilt vieren, er is altijd een perfecte bloem om je gevoelens over te brengen. Laten we eens kijken naar tien van de meest prachtige bloemen om cadeau te geven en ontdekken waarom ze zo betekenisvol zijn.

1. Rozen: De Tijdloze Uiting van Liefde

Rozen, met hun zachte bloemblaadjes en verleidelijke geur, zijn een symbool van liefde en romantiek. Of je nu diepe passie wilt uitdrukken met rode rozen of zuivere liefde met witte rozen, rozen blijven de onbetwiste keuze voor het uiten van genegenheid.

Boeket rode rozen groen

2. Lelies: Elegante Schoonheid en Eerbied

De gracieuze lelie staat bekend om zijn elegantie en sereniteit. Het is een symbool van zuiverheid en herinnering, waardoor het een gepast geschenk is om respect te tonen voor iemands leven en nalatenschap.

Hoog laag boeket wit1.0

3. Zonnebloemen: Een Stralend Symbool van Vreugde

Zonnebloemen staan bekend om hun heldere kleuren en stralende uitstraling, die vreugde en warmte symboliseren. Het geven van een boeket zonnebloemen kan de dag van de ontvanger direct opfleuren.

zonnebloem paars 1

4. Pioenrozen: Delicate Pracht en Romantiek

Pioenrozen zijn een symbool van romantiek en welvaart. Met hun weelderige bloemblaadjes en zachte kleuren vertegenwoordigen ze liefde, geluk en voorspoed.
Bekijk ook ons blog over pioenrozen

boeket gemengde pioenrozen

5. Tulpen: Kleurrijke Vrolijkheid en Nieuwe Beginnen

Tulpen brengen vrolijkheid en levendigheid met zich mee. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en staan symbool voor nieuwe beginnen en frisse kansen.

Voorjaarsboeket tulpen rood-roze-wit

6. Chrysanten: Respect en Aanpassing

Chrysanten worden vaak geassocieerd met respect en eer, en worden gebruikt in verschillende culturen voor begrafenissen en herdenkingen. Ze zijn een passend geschenk om iemands waarde te erkennen.

herfstboeket gemengde chrysanten1.0

7. Amaryllis: Elegantie en Trots

De majestueuze amaryllis straalt trots en elegantie uit. Met zijn imposante verschijning en levendige kleuren is het een perfecte bloem om bewondering en waardering te tonen.

rode amarylis in vaas

 

8. Iris: Betekenisvolle Symboliek en Hoop

Irisbloemen zijn niet alleen visueel prachtig, maar hebben ook diepe symboliek. Ze vertegenwoordigen hoop, wijsheid en loyaliteit, waardoor ze een attent geschenk zijn voor dierbare vrienden.

 

veldboeket blauw paars

9. Lysianthus: Delicate Charme en Dankbaarheid

Lysianthus, ook wel bekend als ‘eustoma’, straalt delicate charme uit. Met zijn weelderige bloemen en diverse kleuren is het een prachtige manier om dankbaarheid en waardering te tonen.

Boeket roze gemengd

 

10. Strelitzia (Paradijsvogelbloem): Unieke Schoonheid en Exotische Allure

Strelitzia, ook wel bekend als paradijsvogelbloem, is een exotische en opvallende keuze. Met zijn unieke vorm en felle kleuren symboliseert het extravagantie en bewondering.

Tropich boeket 1.0

Deze top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven staat in willekeurige volgorde, alle bloemen zijn geschikt om cadeau te doen. Zit jouw favoriete bloem er niet bij kijk dan even tussen de boeketten, daar zit vast een mooi boeket tussen wat helemaal past bij jouw voorkeur.

Bij het kiezen van een bloemengeschenk is het belangrijk om de persoonlijke smaak en voorkeuren van de ontvanger in gedachten te houden. Elk van deze prachtige bloemen draagt zijn eigen betekenis en schoonheid, en kan een speciaal moment verheffen. Of je nu kiest voor de tijdloze roos, de elegante lelie of de kleurrijke tulpen, de schoonheid van bloemen zal altijd een glimlach op iemands gezicht toveren.

Heb je een mooie bloem gevonden tussen onze top 10 mooiste bloemen die perfect past bij jouw cadeau moment, en wil de bloemen vandaag nog bezorgd hebben bij de ontvanger. Bestel dan op werkdagen voor 14:00 uur, na 14:00 uur kan ook nog maar niet meer op alle postcodes. Doe de postcode check op onze website om te kijken of er nog een mogelijkheid is om te bezorgen. De postcode check is zichtbaar tot 15:00 uur, daarna is het niet meer mogelijk om te bestellen voor de zelfde dag. Op zaterdag kun je bestellen tot 12:00 uur voor levering op dezelfde dag, je kunt natuurlijk ook kiezen om de bloemen op een door jouw gekozen datum te laten bezorgen.

Hebben we je geïnspireerd met ons blog Top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven, dan is dit misschien ook leuk voor jou.

Hoe verzorg ik mijn bloemen als het warm is? Onze verzorgingstips bij warm weer.

Zomerse hitte kan uitdagend zijn, niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze geliefde bloemen. Toch hoeft het geen probleem te zijn, met onze tips “Hoe verzorg ik mijn bloemen” kun je ook met warm weer genieten van bloemen. Hier zijn onze tips om ervoor te zorgen dat je bloemen de hitte overleven “Hoe verzorg ik mijn bloemen“:

Kies een koele plek

Plaats je verse boeket niet in direct zonlicht, omdat de bloemblaadjes kunnen verbranden en de bloemen dan extra veel water moeten drinken. Zoek in plaats daarvan een koele plek. Soms is het ’s nachts zelfs koeler buiten dan binnen. Als je een balkon of tuin hebt, zet je bloemen dan in de schaduwrijke buitenlucht. Op deze manier kun je genieten van prachtige bloemen terwijl je buiten ontspant.

Water, water, water

Tijdens de hitte drink je extra veel water. Vergeet echter niet om ook aan de bloemen te denken wanneer je een kan met komkommerwater of limonade voor jezelf neerzet. Vul de vazen regelmatig bij met extra water, of nog beter, ververs het water dagelijks. Op deze manier blijven de bloemen gehydrateerd en fris. Twijfel je of het nodig om het water te verversen, gewoon doen! Bij warm weer is lekker vers water belangrijk voor de bloemen. Doe wel wat bloemenvoeding in het verse water, je kunt hiervoor de meegeleverde bloemen voeding gebruiken of bloemen voeding gebruiken die je kunt kopen bij deBloemist of een tuincentrum. Onze voorkeur gaat uit naar vloeibare voeding.

boeket in vaas rozen gemengd

Kies zorgvuldig je bloemen

Niet alle bloemen zijn even goed bestand tegen hitte. Houd rekening met de weersvoorspellingen bij het kiezen van bloemen voor je boeket. Delphinium, gladiolen, alstroemeria (zie foto) en gerbera kunnen bijvoorbeeld beter tegen warmte. Door de juiste bloemen te kiezen, verhoog je de overlevingskans van je boeket in de hitte. Gebruik je dan ook nog onze andere tips dan komt het helemaal goed!

Echte zomerbloemen kunnen beter tegen warmte, ze zijn er mee opgegroeid.

blog foto het is heet

Top 5 sterke zomerbloemen

 1. Delphinium (ridderspoor)
 2. Gladiolen
 3. Alstroemeria
 4. Duizendschoon
 5. Allium

“lees hier over de trends van deze zomer”

Verwijder de zwakste schakel

Als er een bloemsteel is die het niet heeft gered, haal deze dan zo snel mogelijk uit het boeket. Op die manier voorkom je dat de andere bloemen ook beïnvloed worden en voorkom je dat het boeket gaat hangen. Het is even slikken, maar door de zwakke bloem te verwijderen, behoud je de schoonheid van de rest van het boeket.

Bloemen bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist gespecialiseerd in het bezorgen van bloemen, 6 dagen per week en op dezelfde dag. Bij deBloemist kun je kiezen uit een ruim assortiment boeketten die we razend snel voor je bezorgen via onze lokale bloemisten. Naast bloemen kun je bij ons ook terecht voor leuke cadeaus, voor elke gelegenheid is er een passend cadeau. Je kunt bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapswens laten bezorgen, of een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn kiezen. Wist je dat je bloemen op werkdagen vaak tot 15:00 uur kunt bestellen voor levering dezelfde dag. En op zaterdag tot 12:00 uur. Cadeaus kun je op werkdagen bestellen tot 11:00 uur voor levering dezelfde dag.

lelie1 2

5 tips voor snijbloemen verzorging bij warm weer

 1. Kies bloemen die goed tegen de warmte kunnen.
 2. Zet ze op een koele plek.
 3. Niet op de tocht of bij de airco.
 4. Ververs regelmatig het water en gebruik bloemenvoeding.
 5. Wordt er toch een bloem slap of wordt de steel zacht, verwijder deze dan.

Wil je meer weten of zomerbloemen kijk dan ook even ins ons blog “Top 10 van zomerbloemen”

Zonnebloem: Zomerdagen worden écht een feest met de meest zonnige koningin van de bloemen!

Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem!
Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wilt geen straaltje missen…
’s Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten, wachtende op haar geliefde zon. Heliotropisme noemen we dit fenomeen. Bijzonder toch?

Kleuren en vormen

De zonnebloem kennen we vooral als de gele schoonheid, maar er zijn ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies.
Ook wat betreft vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen.
Welke verschijningsvorm je ook kiest, de zonnebloem staat garant voor een flinke portie zomergevoel.
Zonnebloemen zijn echte zomer bloemen wil je meer weten over de verzorging van bloemen met warm weer lees dan dit blog

Symboliek

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo.
Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet.
Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien.
Deze vrolijke bloem kent dus een zeer romantische maar dramatische lovestory…

Herkomst

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen.
Vandaag de dag smullen mens en dier nog steeds van zonnebloempitten.
Wist je trouwens dat de officiële naam Helianthus is?
Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).

zonnebloem2

Zelf zonnebloemen kweken

Zelf zonnebloemen kweken in je tuin is een prachtige en bevredigende ervaring. Deze majestueuze bloemen met hun grote, heldere bloemknoppen en imposante hoogte kunnen je tuin om toveren in een levendige en kleurrijke oase. Of je nu een grote tuin hebt of alleen een klein balkon, zonnebloemen kunnen worden gekweekt in zowel volle grond als in potten. Om te beginnen met het kweken van zonnebloemen, heb je een zonnige locatie nodig waar de planten minstens zes uur direct zonlicht per dag krijgen.

Zonnebloemen gedijen het beste in goed doorlatende grond, dus zorg ervoor dat de grond goed is losgemaakt en vrij is van klonten voordat je begint met zaaien. We raden aan om biologische potgrond te gebruiken bij het planten. Als je ervoor kiest om de zonnebloemen in potten te kweken, zorg dan voor voldoende drainagegaten.

blog zonnebloemen zomerbloem 1,0

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten zonnebloemen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en schoonheid. Enkele populaire soorten zijn de “Giant Sungold”, die een hoogte van wel 3 meter kan bereiken en grote, gele bloemhoofden produceert, en de “Velvet Queen”, met diep rode bloemblaadjes en een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Andere variëteiten omvatten de “Teddy Bear” met dubbele bloemhoofden die lijken op pluizige gele bollen.

Bij het zaaien van zonnebloemen in de volle grond kun je beginnen zodra de vorst voorbij is en de grond voldoende is opgewarmd. Zaai de zaden ongeveer 2,5 centimeter diep en op een afstand van 15 tot 45 centimeter van elkaar, afhankelijk van de grootte van de variëteit. Geef de zaden regelmatig water totdat ze ontkiemen, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dat kan leiden tot schimmelproblemen. Je kan zonnebloemen zaaien tot aan de langste dag, daarna wordt het lastig omdat de zonnebloemen dan te weinig zon krijgen op het moment dat ze in bloei komen.

Wil je jouw zelf gekweekte zonnebloemen snijden om in een vaas te zetten, wacht dan tot dat er om de hele bloemknop gele bloemblaadjes te zien zijn. Snij je de bloem te vroeg dan heb je kans dat ze niet goed open komen.

Zonnebloem 2017 06 web 1

Bloemen of cadeaus bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn.

We bezorgen bloemen en cadeaus 6 dagen in de week en op dezelfde dag, bloemen kun je vaak bestellen tot 15:00 uur voor levering op dezelfde dag. Cadeaus kun je op werkdagen bestellen tot 11:00 uur voor levering op dezelfde dag. Op zaterdag is zelfde dag levering voor bloemen wel mogelijk, voor cadeaus helaas niet. Bestel je cadeaus voor zaterdag daarom vrijdag voor 17:00 uur.

Wil je meer weten of zomerbloemen kijk dan ook even ins ons blog “Top 10 van zomerbloemen”

Boeket met Hortensia bloemen erin.

Een zomers hortensia boeket in huis, daar vrolijkt je interieur van op. Met deze prachtige grote ronde bloemen in weelderige kleuren brengen deze bloemen een vleugje elegantie en charme in huis. Of je nu een enthousiaste tuinier bent die ze zelf kweekt of gewoon wilt genieten van hun schoonheid in een vaas, in deze blog zullen we alles bespreken wat je moet weten over het verzorgen van een boeket met hortensia, de verschillende varianten, kleuren en bloemsoorten, en hoe je ze langdurig vers kunt houden.

Verzorging van een boeket met hortensia:

Wanneer je een boeket met hortensia’s ontvangt of maakt, is het belangrijk om ze de juiste zorg te geven om hun frisheid en schoonheid te behouden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Snijd de stelen schuin af: Voordat je de hortensia’s in een vaas plaatst, snijd je de stelen schuin af onder een hoek van 45 graden. Dit vergroot het oppervlak voor wateropname.

Verwijder overtollig blad: Verwijder eventuele bladeren die onder water zouden komen te staan. Dit voorkomt dat ze gaan rotten en de waterkwaliteit aantasten.

Plaats in schoon water: Vul de vaas met schoon water en plaats de hortensia’s erin. Vul het water na een paar dagen aan of ververs het water als het wat troebel wordt. Als je het water ververst snij dan ook de Hortensia opnieuw schuin af.

Voeg snijbloemenvoedsel toe: Dit helpt de bloemen langer vers te houden en houd het water schoon.

Hortensia’s gedijen het beste in een koele omgeving. Vermijd direct zonlicht en plaats ze op een koele plek in huis.

Hortensia’s zijn echte zomer bloemen wil je meer weten over de verzorging van bloemen met warm weer lees dan dit blog

Hortensia’s uit eigen tuin:

Heb je een Hortensia plant in je tuin dan kun je een boeket maken met je zelf gekweekte bloemen. Hortensia planten geven vaak veel bloemen, een paar bloemen knippen voor in de vaas is daarom meestal geen groot gemis in de tuin. Hortensia planten gedijen goed in de meeste gematigde klimaten en vereisen niet al te veel speciale zorg. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het kweken van hortensia’s:

Kies de juiste variëteit: Er zijn verschillende soorten hortensia’s, zoals de populaire Hydrangea macrophylla, Hydrangea paniculata en Hydrangea arborescens. Onderzoek welke soorten het beste gedijen in jouw tuin en bodemtype. Plant op de juiste plek: Hortensia’s gedijen goed in halfschaduw of schaduwrijke omgevingen. Zorg voor goed doorlatende grond met voldoende vochtigheid. Geef regelmatig water: Hortensia’s houden van vochtige grond, dus zorg ervoor dat je ze regelmatig water geeft.

 

Blog hortensia in een boeket 1,0

Let op, als je een paar Hortensia bloemen afknipt voor in de vaas. Doe dit dan niet te snel!

Wacht tot de bloemen stevig aanvoelen, zolang de bloemblaadjes zacht zijn kun je de Hortensia bloemen nog niet gebruiken voor in de vaas. Wacht tot de bloem stevig en door gekleurd is, dit is het moment om er een paar te knippen voor in de vaas. Zachte bloemen zijn niet rijp genoeg voor in de vaas en zullen snel gaan hangen omdat ze meer water nodig hebben dan ze kunnen opdrinken.

Pluk de hortensia’s het liefst vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer de temperatuur koeler is

Bloemen, kleuren en variaties:

Hortensia’s staan bekend om hun grote, bolvormige bloemhoofden die bestaan uit vele kleine bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, blauw, paars en zelfs groen. De kleur van de bloemen kan variëren afhankelijk van de zuurgraad van de grond”

Het gebruik van regenwater in de tuin: Voedzaam en Duurzaam

In ons streven naar duurzaamheid en het verminderen van ons waterverbruik, is het gebruik van regenwater in de tuin een slimme en milieuvriendelijke keuze. In plaats van het kostbare regenwater rechtstreeks naar het riool te laten stromen, kunnen we het opvangen in een regenton en dit voedzame water gebruiken om onze planten te verzorgen. Planten in je tuin doen het goed op opgevangen regenwater, zo ook de Hortensia.

Zomer boeket roze

Waarom regenwater gebruiken in de tuin?

Regenwater is een natuurlijke bron die vrij is van chemicaliën zoals chloor en fluoride, die vaak in leidingwater aanwezig zijn. Dit maakt het ideaal voor het bewateren van planten. Bovendien bevat regenwater voedingsstoffen, zoals stikstof, zuurstof en mineralen, die planten helpen gedijen en groeien. Door regenwater te gebruiken, kun je dus een gezondere en veerkrachtigere tuin creëren.

Het gebruik van regenwater in de tuin is een slimme en duurzame keuze. Het opvangen van regenwater in een regenton en het gebruiken ervan om je planten te verzorgen, biedt voordelen voor zowel jou als het milieu.

Pioenrozen en Hortensia

Wil je ook inspiratie over een andere zomerbloem kijk lees dan ook ons blog over zonnebloemen

Snijbloemen Trends van het Zomerseizoen

Met de zomer in volle gang is het tijd om je huis op te fleuren met prachtige snijbloemen. Of je nu een liefhebber van bloemen bent of gewoon wat vrolijkheid wilt toevoegen aan je interieur, de zomerbloementrends van dit jaar bieden een scala aan opties om uit te kiezen. En het beste nieuws is dat je deze trendy bloemen gemakkelijk kunt laten bezorgen, zodat je zonder gedoe kunt genieten van de schoonheid van het seizoen. Hier zijn enkele van de meest opvallende trends op het gebied van snijbloemen voor deze zomer.

 

zomer blog afbeelding 1

 

Kleurrijk is hot deze zomer

Deze zomer draait alles om levendige kleuren die je huis laten stralen. Denk aan felgele zonnebloemen, dieprode scabiosa, helderblauwe korenbloemen en vurige oranje cosmea. Mix en match verschillende kleuren om een explosie van vrolijkheid en energie te creëren. Deze kleurrijke bloemen brengen de zomerse sfeer rechtstreeks naar je woonkamer.

Laat je huis bloeien met de prachtige trends in zomerbloemen, waar kleuren en geuren samenkomen en de zomer tot leven brengen

De frisse trend van natuurlijke eenvoud

Naast opvallende kleuren is er ook een trend naar eenvoudige en natuurlijke arrangementen. Bloemen met een subtiele uitstraling, zoals witte kamille, delicate lavendel en zachte roze hortensia’s, zorgen voor een rustgevend en verfijnd effect. Combineer deze bloemen met groene bladeren en takken om een minimalistisch en elegant boeket te creëren. Deze trend pas perfect in een licht interieur, zoals een Licht Scandinavisch met wit en aarde tinten.

Exotische Tropen:

Breng de tropen naar je huis met exotische bloemen die de zomerse vibe versterken. Denk aan felgekleurde orchideeën, prachtige heliconia’s, tropische lelies en opvallende bird of paradise. Deze bloemen zijn een blikvanger en brengen een vleugje exotisme in je interieur. Vergeet niet om ze goed te hydrateren, aangezien deze bloemen vaak extra zorg nodig hebben. Deze bloemen trend pas in meerdere interieurs, Ibiza stijl, Minimalistisch interieur, knus landelijk, creatieve bohemian.

 

allium flowers 2021 08 26 16 53 01 utc

Duurzaamheid en Lokale Bloemen:

Naast het genieten van prachtige bloemen is duurzaamheid een belangrijke trend deze zomer. Kies voor lokale bloemen die minder kilometers hebben afgelegd en ondersteun daarmee lokale kwekers. Bloemen zoals zonnehoed, duizendblad en klaproos zijn perfecte voorbeelden van inheemse bloemen die je kunt gebruiken in je boeketten. Deze bloemen kun je vaak zelf plukken uit de berm bij jouw in de buurt, zo kunnen ze een mooie aanvulling zijn op het boeket van deBloemist.nl.

Pioenroos, als je de lente in je bol hebt en de zomer lonkt …

Het zijn de vrolijke sprankelmaanden in de bloemenwereld! Mei en juni zijn dé maanden van de pioenroos. Deze prachtige bloeier heeft altijd de lente in haar bol. Dus verlang je naar de warmte van de zon? Met de pioenroos in je huis maak je een mooi begin!

Pioenrozen in Boeketten:

De prachtige pioenrozen hebben een tijdloze charme die perfect past in verschillende soorten boeketarrangementen. Hun grote bloemen met delicate bloemblaadjes, variërend in kleuren van zachte pasteltinten tot levendige roodtinten, maken ze tot een opvallend middelpunt in elk boeket. Het contrast tussen hun weelderige bloemblaadjes en het diepgroene blad zorgt voor een verbluffend visueel effect.

Heerlijk geurende pioenrozen

Wat pioenrozen echt onderscheidt als snijbloemen is hun verbazingwekkende geur. Hun bedwelmende parfum vult de ruimte en voegt een extra dimensie toe aan elke bloemencompositie. Of ze nu op zichzelf staan in een boeket of gecombineerd worden met andere bloemen, de pioenrozen voegen een vleugje romantiek en elegantie toe aan elke omgeving.

Verzorging van pioenrozen

Met de juiste zorg kunnen ze tot wel een week meegaan in een vaas. Het is belangrijk om ze schuin af te snijden, verwijder overtollig blad onder de waterlijn en ververs regelmatig het water om hun levensduur te verlengen. Zo kun je optimaal genieten van hun schoonheid terwijl ze zich volledig ontvouwen.

blog pioenrozen 2 2023

Vertel het met pioenen

Bloemen hebben altijd al een speciale plaats ingenomen in de wereld van decoratie en emoties. Ze hebben het vermogen om vreugde, liefde en bewondering over te brengen. Een bloem die bijzonder geliefd is vanwege haar prachtige uiterlijk en korte beschikbaarheid is de pioenroos. Met hun weelderige bloemblaadjes en bedwelmende geur zijn pioenrozen een favoriete keuze als snijbloem in boeketten. Laten we eens kijken naar de herkomst van deze betoverende bloem en ontdekken waarom ze zo populair zijn in

Herkomst Pioenen

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

Een echte seizoensbloem, de pioenroos kondigt de zomer aan. Als de pioenroos in bloei staat, worden de dagen langer en de temperatuur hoger.
Kleuren en vormen van de pioenroos

Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

Conclusie:

Pioenrozen zijn een geliefde keuze als snijbloem in boeketten vanwege hun betoverende schoonheid en heerlijke geur. De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch? Heb je nog zin in meer inspiratie lees dan ook ons blog over zonnebloemen.

Moeders verdienen een bloemetje

Moederdag is een dag die gewijd is aan het vieren van moeders en alles wat ze voor ons hebben gedaan. Het is een dag om onze moeders extra speciaal te laten voelen en ze te laten weten hoeveel we van ze houden en waarderen. Een geweldige manier om dat te doen, is door een mooi boeket bloemen te geven als Moederdag cadeau.

Bloemen zijn een symbool van liefde en waardering en kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om onze gevoelens te uiten. Op Moederdag kan een boeket bloemen zorgen voor een lach op het gezicht van onze moeders en ze het gevoel geven dat ze speciaal zijn. Een boeket bloemen kan variëren van een eenvoudig boeketje veldbloemen tot een extravagante mand vol met prachtige bloemen.

Een boeket bloemen kan ook worden gecombineerd met andere geschenken, zoals een fruitmand of een heliumballon om het cadeau nog specialer te maken. Een fruitmand kan een gezonde traktatie zijn voor onze moeders, terwijl een heliumballon een leuke en feestelijke toevoeging kan zijn aan het cadeau.

Het mooiste Moederdag cadeau is niet iets wat je kunt vasthouden, maar iets wat je voelt in je hart. Een mooi boeket bloemen kan je emotie en liefde overbrengen, dat voelt je moeder in haar hart.

Bloemen geven als Moederdag cadeau

Wat het geven van een boeket bloemen op Moederdag zo leuk maakt, is dat er zoveel verschillende soorten bloemen zijn om uit te kiezen. Rozen, lelies, tulpen, anjers en zonnebloemen zijn slechts enkele voorbeelden van prachtige bloemen die kunnen worden gebruikt om een boeket te creëren. Elke bloem heeft zijn eigen betekenis en symboliek, dus het kiezen van de juiste bloemen kan onze gevoelens nog beter overbrengen.

Bovendien kan het geven van een boeket bloemen op Moederdag ook een geweldige manier zijn om onze moeders te bedanken voor hun harde werk en toewijding. Het laat zien dat we hun inspanningen waarderen en dat we dankbaar zijn voor alles wat ze voor ons doen.

Moederdag bloemen

Moeders verwennen met bloemen en cadeaus

In feite is het geven van een boeket bloemen op Moederdag een tijdloos geschenk dat nooit uit de mode raakt. Het is een simpele manier om onze moeders te laten weten dat we van ze houden en hen waarderen voor wie ze zijn. Dus laten we dit Moederdag seizoen onze moeders verwennen met een prachtig boeket bloemen, vergezeld van een fles bubbels en/of heliumballon, om ze het gevoel te geven dat ze de belangrijkste persoon in ons leven zijn!”

Kortom, het geven van een boeket bloemen op Moederdag is een geweldige manier om je waardering en liefde te tonen. Het is een eenvoudig cadeau dat toch zo veel kan betekenen. Combineer het met een fruitmand en een heliumballon en je hebt een onvergetelijk cadeau voor je moeder. Dus, laat je moeder zien hoeveel ze voor je betekent en geef haar een boeket bloemen op Moederdag.

Bloemen laten bezorgen op Moederdag

Om ervoor te zorgen dat je je moeder wel mooie verse bloemen kan geven, bezorgen wij je bloemen op Moederdag zelf! DeBloemist.nl bezorgt namelijk ook bloemen op zondag zodat je ook met feestdagen van verse bloemen kan genieten. Je kan hierbij kiezen of je de bloemen bij jouw thuis laat bezorgen of direct bij je moeder. Wij maken het je graag zo makkelijk mogelijk. Natuurlijk kun je ook nu al je Moederdag bloemen bestellen en zelf een datum kiezen om te bezorgen.

Wil je nog een blog lezen? Misschien is ons blog “Top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven” interessant voor je.

Zet je bloemen altijd in een passende vaas.

Welke vaas voor welke bloemen? Een mooi boeket of een bos bloemen fleurt elke ruimte op. Ze geven je huis een frisse, gezellige look en ruiken ook nog eens lekker. Maar hoe kies je hier vervolgens de juiste vaas bij? Net zoals je veel verschillende bloemensoorten hebt, bestaan er veel verschillende soorten vazen. Om je bloemen perfect uit te laten komen, kies je de vaas die hier het beste bij past. Welke vaas gebruik je bijvoorbeeld voor rozen? En welke vaas voor tulpen? Na het lezen van deze blog weet je precies welke vaas voor welke bloemen geschikt is.

Kies het materiaal van jouw vaas

Als eerste denk je na over het materiaal van jouw vaas. Met een glazen vaas zit je eigenlijk altijd goed. Je ziet het hele boeket, maakt de vaas gemakkelijk schoon en het materiaal is niet gevoelig voor krassen. Wil je toch iets anders? Hou dan rekening met extra schoonmaaktijd. Vazen van kristal of keramiek zijn bijvoorbeeld moeilijker schoon te houden. Verder is plastic niet goed bestand tegen het zure vaaswater. Een plastic vaas heeft daarom vaker een schoonmaakbeurt nodig. We zetten de verschillende vaassoorten op een rijtje.

Vloervazen

Vloervazen zijn vaak wat groter dan andere vaassoorten en zijn dan ook zeer geschikt voor bloemen met lange stelen, zoals zonnebloemen, lelies en gladiolen. Ook takken met tere knopjes komen goed tot hun recht in een vloervaas. Een ander voordeel van deze vaassoort? Hij is ideaal als blikvanger in je woonkamer, bijvoorbeeld naast je bank, deur of haard.

Hoge vazen

Benieuwd welke vaas voor rozen geschikt is? Rozen staan prachtig in een hoge vaas. Daarnaast zijn ook hoge vazen geschikt voor bloemen met een lange steel. Meestal heeft deze vaassoort een smallere opening, waardoor het mooi staat om hier slechts enkele bloemen in te zetten. Zo komt elke bloem goed tot zijn recht! Je hebt hoge vazen bijvoorbeeld in flesvorm of in verschillende bijzondere, speelse vormen.

Tips

 1. Gebruik een schone vaas
 2. Zet je bloemen niet in de zon of op de tocht
 3. Gebruik bloemenvoeding, dit vinden bloemen fijn en het houd het water schoon

Kleine vazen

Met kleine vazen kan je alle kanten op. Combineer bijvoorbeeld verschillende stijlen vaasjes of kies voor meerdere bloemsoorten in één vaasje. Ontzettend leuk als tafeldecoratie! Inspiratie nodig voor welke bloemsoorten je in een kleine vaas zet? Ga voor een boeketje veldbloemen, pluk zelf een aantal vrolijke paardenbloemen of zet er een gerbera in.

Middelhoge vazen

Veel mensen vragen zich af welke vaas voor tulpen ideaal is. Deze populaire bloemsoort vind je in verschillende kleuren en is hiermee altijd een leuke aanvulling voor je interieur. Voor tulpen en andere snijbloemen kies je een vaas met een grote opening die niet al te hoog is. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooie bolvaas of een middelhoge vaas in cilindervorm.

Bloemen bestellen bij deBloemist.nl

Wil jij iemand een mooi boeket bloemen sturen? Of zoek je iets voor in jouw eigen interieur? Bij deBloemist.nl vind je een uitgebreid aanbod aan bloemen voor elke gelegenheid. Bestel je bloemen eenvoudig via onze website en laat je bestelling bij jou of je dierbare thuisbezorgen.

Terug naar boven