Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

DIY Zelf Bloemschikken – boeket (najaar-winter)

Thomas deBloemist
profiel foto thomas

Zelf Bloemschikken – boeket. Maak zelf een verbluffend boeket

De winterse dagen vragen om een vleugje frisheid en kleur in huis. Wat is er beter dan zelf aan de slag te gaan en een prachtig boeket bloemen te creëren? Laat je inspireren door de natuur en ontdek hoe je met een paar eenvoudige stappen een betoverend boeket kunt samenstellen. Gebruik materialen uit het seizoen, in deze tijd zijn er veel bessen najaar en winter bloemen. Het zelf bloemschikken is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een manier om je huis te verrijken met kleur en geur.

Boeket maken stap voor stap

Stap 1: Kies je bloemen en groen

Kies bloemen die passen bij het seizoen en je persoonlijke smaak. Ga voor een mix van kleuren en vormen om je boeket levendig en interessant te maken. Denk aan prachtige rozen, mooie grote Amaryllis en bessen takken zoals Ilex of liguster, en elegante soorten groen zoals eucalyptus en salal om wat diepte toe te voegen.

Stap 2: Bereid je materialen voor

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen klaar hebt staan. Je hebt een scherpe snoeischaar, een scherp mesje, en een mooie vaas nodig. Kies een vaas die de stijl van je boeket aanvult en voldoende water kan bevatten. Het liefst van gras, dit kun je goed schoonmaken en je kunt de stand van het water in de gaten houden.

Stap 3: Begin met de basis

Start met het schikken van de basis van je boeket. Begin met groen zoals eucalyptus om de vorm van je arrangement te definiëren. Laat de takken speels uitsteken voor een natuurlijk effect. Zorg ervoor dat je de lengte van de stelen aanpast aan de hoogte van je vaas. Schik de stelen zo dat ze niet kruis links over elkaar lopen, hierdoor kan de watertoevoer worden afgekneld.

Zelf bloemschikken - boeket

Stap 4: Voeg Bloemen toe voor kleur en contrast

Nu is het tijd om de bloemen toe te voegen. Kies bloemen met verschillende hoogtes en vormen voor een boeiend effect. Laat de kleuren harmoniëren en creëer contrast door heldere bloemen tussen de groenere delen te plaatsen. Experimenteer met verschillende kleuren en hoogtes voor een speels resultaat.

Stap 5: Bind het boeket samen

Wanneer je tevreden bent met je creatie, bind je het boeket samen met het een elastiek of een touwtje. Zorg ervoor dat de stelen stevig vastzitten, maar niet te strak. Controleer of alle bloemstelen schuin afgesneden zijn, zo niet dan is dit een goed moment om de laatste stelen ook schuin af te snijden.

Stap 6: Plaats je boeket in de vaas

Zet je boeket in de vaas en bewonder het resultaat. Vergeet niet bloemenvoeding toe te voegen aan het water, hierdoor komen de bloemen mooier open en staan ze langer.

Geniet van je Zelfgemaakte Meesterwerk!

Woman arranging various flowers in a vase

Voilà! Je hebt met succes je eigen boeket bloemen gecreëerd. Plaats het op een prominente plek in huis en geniet van de natuurlijke schoonheid die je zelf hebt samengesteld. Het zelf bloemschikken van een boeket is niet alleen leuk om te doen, maar ook leuk om naar te kijken en trots te zijn op het resultaat.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven