Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Op de 3e donderdag van april is het in Nederland weer Nationale Secretaressedag.

Patrick deBloemist
Avatar
secretaressedag1small 1
Avatar

Patrick

deBloemist

Donderdag 18 april: Secretaressedag

Nationale Secretaressedag Donderdag 18 april. De dag om te laten merken dat het werk van secretaresses wordt gewaardeerd!
In deze tijd is het gebruikelijk om jouw onmisbare steunpilaar op deze dag eens te verrassen met een mooi boeket, het meest gegeven cadeau.

Ontstaan van Secretaressedag

De oorsprong van Secretaressedag ligt in de Verenigde Staten. Secretaressedag, of ‘National Secretaries Week’ werd voor het eerst georganiseerd in 1952.

De organisatoren waren de ‘National Secretaries Association’, PR expert Harry Klemfuss en een aantal fabrikanten van kantoorbenodigdheden. Oorspronkelijk was secretaressedag georganiseerd met 2 bedoelingen. Een manier om het administratief personeel letterlijk en figuurlijk in de bloemen te zetten voor hun meestal onderschatte bijdrage en om mensen te interesseren in een carriere als administratief medewerker omdat er een tekort was aan degelijk opgeleid administratief personeel.

Het is op 20 april 1989 in Nederland geïntroduceerd door Secretaresse Magazine. Het heette toen ‘Secretary’s Day’.
De bedoeling van het jaarlijkse evenement was om de secretaresse in het zonnetje te zetten, stil te staan bij zijn/haar toegevoegde waarde voor de organisatie en om het imago van het secretaressevak te verbeteren. Daarbij richtten de organisatoren zich op de managers en op secretaresse zelf. Ook in andere landen bestaat een jaarlijkse secretaressedag (onder andere in België en de Scandinavische landen). In de Verenigde Staten is ‘Secretary’s Day’ inmiddels omgedoopt tot ‘Administrative Professionals’ Day’. Daar wordt de dag jaarlijks gehouden op de woensdag van de laatste volle week van april.

Bloemen of cadeaus bezorgen?

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven