Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

DIY, Kerstkrans maken

Thomas deBloemist
profiel foto thomas

Zelf een kerstkrans maken en versieren

Heb je ook z’n zin om je huis in kerstsfeer te brengen, een kerstkrans is zo gemaakt! In dit blog leggen we je uit hoe je snel en gemakkelijk zelf een kerstkrans kunt maken.
Begin met de basis, deze kun je zelf binden met groen. Maar je kunt ook een opgestoken krans kopen, vaak maakt dat in de kosten niet veel uit. We geven je tips om een krans vanaf de basis op te bouwen en daarna te decoreren. Als je begint met een gebonden krans dan kun je het eerste stukje over het opbinden van de basis krans overslaan.

Welke materialen heb je nodig voor je kerstkrans:

Voor de basis van je kerstkrans

 • Basis van stro of ijzer
 • Klosje wikeldaad
 • Kerstgroen, nobilis, diverse conifeer en eventueel mos

Voor het decoreren van je kerstkrans

 • Dennenappels
 • Gedroogd fruit
 • Kerstballetjes
 • Lint
 • Lampjes
 • Overige kerstdecoratie (mag van alles zijn wat je leuk vind om er op te doen)
 • Kaneelstokje en/of anijs sterretjes

Kerstkrans maken basis

Stap 1: De basis van je kerstkrans maken

Als basis kun je het makkelijkst gebruik maken van een krans van stro, deze zijn in verschillende maten te koop en hebben al wat volume. Hierdoor hoef je minder kerstgroen te gebruiken, maak je gebruik van een ijzeren ring dan moet je deze eerst opvullen en volume geven.

 • Knip je groen in takjes van ongeveer 10 cm
 • Knoop je wikkeldraad vast aan de krans

Begin nu met binden door de takjes kerstgroen in één richting op de krans te leggen (het maakt niet uit of  je met de klok mee of tegen de klok in bind).
Iedere keer als je wat takjes op de ondergrond hebt gelegd maak je deze vast door het draad rond de krans te wikkelen, trek het draad strak aan maar niet te strak. Trek je het draad te strak dan krijg je geen volume in je krans. Herhaal dit tot je helemaal rond bent met het kerstgroen.

Stap 2,1: Het decorenen als hangende kerstkrans

Als je zeker weet dat je de krans gaat ophangen dan kun je hier al rekening mee houden bij het decoreren. Ga je de krans aan een lint ophangen begin dan met het bevestigen van het lint.
Ook bij het verdelen van de decoraties kun je direct rekening houden, het kan leuk staan als je wat decoratie aan de onderkant van de krans bevestigd. Bijvoorbeeld een paar grote kerstballen aan een lint, een kerstklok of kerstman, de overige decoraties verdeel je gewoon over de krans. Wil je rust in de krans maak dan groepen met decoratie, mag de krans wat rommeliger verdeel dan de decoraties willekeurig over de krans. Klaar met je kerstkrans maken? Zoek een mooie plek en genieten maar!

Kerstkrans maken deco foto1

Stap 2.2: Decoreren als liggende kerstkrans

Ga je de krans neerleggen op een tafel of kast, hou dan rekening met het plaatsen van je decoratie. Leg je de krans op een schaal omdat je er een windlicht of een dikke kaars in wil zetten, zorg er dan voor dat er geen grote decoraties aan de binnenkant van de krans zitten. Deze kunnen in de weg zitten bij het plaatsen van het wind licht of de kaars. Verder verdeel je de decoraties zoals jij het wil, willekeurig of op groepjes. Wil je de krans opmaken als adventskrans begin dan met de vier kaarsenhouders, verdeel deze evenwijdig over de krans.

Kerstkrans 3.4

Kerstkrans kopen

Heb je geen tijd of zin om zelf een kerstkrans te maken, kijk dan even op onze kerstpagina. Misschien vind je daar wel een prachtige krans, kerststuk of kerstboeket wat zo bij jou op tafel kan.
We bezorgen 6 dagen per week en op de zelfde dag, voor levering op de zelfde dag moet je wel op tijd bestellen.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven