Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Vanzelfsprekend Duurzaam

Patrick deBloemist
Avatar
florist working in flower shop while smiling and l 2022 04 01 13 50 48 utc scaled
Avatar

Patrick

deBloemist

deBloemist.nl doet het graag duurzaam

Wat is MVO?

Vanzelfsprekend Duurzaam. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.  Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, dragen verantwoordelijkheid voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. Wij streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen en dragen bij aan een leefbaar klimaat. Nu, maar ook voor volgende generaties.

Energie

Geen bloemenwinkel kan zonder energie, hierdoor wordt het milieu soms nodeloos belast. Hier neemt deBloemist.nl geen genoegen mee. 90-100% van de energie die wij gebruiken wordt opgewekt door middel van zonnepanelen. Zo dragen wij bij aan de reductie van het broeikasgas CO2.

Verlichting

Het gebruik van onze verlichting wordt zoveel mogelijk beperkt door een lichtkoepel in het dak, over de lengte van de werkruimte en kantoren. Door natuurlijke verlichting, bewegingsmelders en tijdschakelaars en het gebruik van LED-lampen wordt het gebruik van verlichting en energie sterk beperkt.

Verwarming

Wij gebruiken geen gas, onze verwarming werkt via een duurzame warmtepomp die volledig werkt op duurzame elektriciteit die opgewekt is door de zonnepanelen. Airconditioning werkt op dezelfde manier. Door goede isolatie in alle muren worden het gebruik van de verwarming of airconditioning beperkt. Daarnaast is er een grote glasgevel waardoor de warmte van de zon binnen komt, deze warmte gebruiken wij voor de verwarming van ons pand.

Transport en bezorging

Logistiek is een belangrijk thema, met transport en bezorging zijn aanzienlijke duurzaamheidswinsten te behalen, met name in het verminderen van CO2 uitstoot.Leveranciers aan deBloemist.nl Het grootste deel van leveranciers aan deBloemist.nl zitten in een straal van 10km rondom ons bedrijf. Dat is gunstig: Hierdoor wordt CO2 uitstoot en de verkeersdruk verminderd en worden files beperkt.

Wij kiezen voor milieubewuste vormen van bezorgen. Rittenplanning is een efficiënte manier om de uitstoot van uitlaatgassen te beperken. Al onze leveranciers en ook onze eigen bezorgdienst plannen de ritten daarom op een milieubewuste manier.

Bloemen zijn een weerspiegeling van de schoonheid van de natuur, laten we ze koesteren door ze op een duurzame manier te laten groeien en te bloeden voor de toekomst.

Verpakking

Bij het verpakken gebruiken we duurzame materialen. Gebruikte hoezen en folies zijn bijvoorbeeld van polypropyleen, wat volledig en eenvoudig recyclebaar is en waarbij geen gevaarlijke stoffen vrijkomen.Onze producten worden alleen in een doos verzonden als dat echt nodig is. En als het product in een doos wordt verzonden, is deze natuurlijk gemaakt van gerecycled papier.

Afval

Afval is een belangrijk thema wij doen er van alles aan om de hoeveelheid afval terug te dringen of te recyclen om het milieu minder te belasten. Wij scheiden ons afval zoveel mogelijk en voeren ons afval af op een milieubewuste manier. Plastic afval wordt afgevoerd door een gecombineerde rit van en naar de veiling.

Inkoop

Bij de inkoop van onze producten letten we op de duurzaamheid van een product. Zo ook bij de inkoop van onze bloemen. Ruim meer dan de helft van de bloemen die wij inkopen heeft een duurzaamheidskeurmerk. Ook letten we erop dat de bloemen niet van ver komen, maar uit Nederland. Zo wordt het milieu zo min mogelijk belast.

Medewerkers

Onze medewerkers, zij zetten zich voor u in om kwaliteit en duurzaamheid te kunnen garanderen. Ons team is onze kracht, samen gaan wij gemotiveerd aan de slag om u van dienst te zijn en goede, mooie en duurzame resultaten te behalen.

 

 


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven