Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten

Categorie: Verzorging

Bloemen zijn goed voor je gezondheid

Bloemen zijn goed voor je gezondheid, in dit blog leggen we uit waarom een boeket bloemen je positief kan beïnvloeden en goed is voor je mentale welzijn.

Bloemen en de kunst van mentale verzorging: Een kleurrijk pad naar welzijn

In de drukte van het moderne leven is het gemakkelijk om het belang van mentale gezondheid uit het oog te verliezen. Gelukkig zijn er prachtige, geurige metgezellen die ons kunnen helpen een moment van rust te vinden en onze gemoedstoestand te verbeteren: bloemen. Net zoals een boeket de kamer opfleurt, heeft het ook het potentieel om onze geestelijke gezondheid te versterken.

Bloemen, een aroma van geluk

Bloemen brengen niet alleen kleur in onze omgeving, maar ze vullen ook de lucht met een aangename geur die onze zintuigen kalmeert. Bloemen hebben de kracht om onze stemming te veranderen en stress te verminderen. Het inademen van deze natuurlijke aroma’s kan een directe route zijn naar ontspanning.

Boeket, de kracht van kleur

De kleurrijke pracht van bloemen is meer dan alleen visueel aantrekkelijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bloemen in verschillende kleuren een directe invloed kunnen hebben op onze emoties. Rode bloemen kunnen bijvoorbeeld gevoelens van liefde en passie versterken, terwijl blauwe bloemen rust en kalmte uitstralen. Het plaatsen van bloemen in je leefruimte, op kantoor of je werkplek heeft een positieve invloed op je humeur. Het is niet voor niets dat er altijd bloemen staan tijdens bezichtigingen in een huis wat te koop staat, uit wetenschappelijk onderzocht blijkt dat een positieve invloed heeft op de potentiële koper.

Een moment van zorg

Bloemen geven niet alleen, ze vragen ook om zorg. Het verzorgen van bloemen kan een therapeutische bezigheid zijn, waarbij je je concentreert op het water geven, afsnijden en koesteren van deze levende kunstwerken. Deze zorgzame activiteit kan een rustgevend effect hebben op je geest en je helpen de dagelijkse stress los te laten. Dit geld ook voor een wandeling in de natuur of werkzaam heden in de tuin.

We hebben meer bloemen nodig

Bloemen, een geschenk van waardering

Bloemen krijgen als cadeau is niet alleen iets moois om te zien. Het is eigenlijk een teken dat iemand je waardeert. Als je weet dat iemand de moeite heeft genomen om je bloemen te sturen, kan dat echt een diep gevoel van blijdschap en verbondenheid geven. Het laat je ook weten dat je gewaardeerd wordt en dat er midden in de dagelijkse sleur iets moois is.

Dus eigenlijk, bloemen zijn meer dan alleen versiering. Ze zijn als kleine boodschappers van blijdschap, kleur en zorg die je geestelijke gezondheid een boost kunnen geven. Dus, waarom niet een beetje natuurlijke vreugde aan je leven toevoegen? Een bos bloemen kan weleens precies zijn wat je nodig hebt.

Hebben we je geïnspireerd, dan is dit misschien ook leuk voor je Blog: Welke bloemen kan geven aan mijn vriendin? of Top 10 mooiste bloemen

Zelf Bloemschikken – boeket. Maak zelf een verbluffend boeket

De winterse dagen vragen om een vleugje frisheid en kleur in huis. Wat is er beter dan zelf aan de slag te gaan en een prachtig boeket bloemen te creëren? Laat je inspireren door de natuur en ontdek hoe je met een paar eenvoudige stappen een betoverend boeket kunt samenstellen. Gebruik materialen uit het seizoen, in deze tijd zijn er veel bessen najaar en winter bloemen. Het zelf bloemschikken is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een manier om je huis te verrijken met kleur en geur.

Boeket maken stap voor stap

Stap 1: Kies je bloemen en groen

Kies bloemen die passen bij het seizoen en je persoonlijke smaak. Ga voor een mix van kleuren en vormen om je boeket levendig en interessant te maken. Denk aan prachtige rozen, mooie grote Amaryllis en bessen takken zoals Ilex of liguster, en elegante soorten groen zoals eucalyptus en salal om wat diepte toe te voegen.

Stap 2: Bereid je materialen voor

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen klaar hebt staan. Je hebt een scherpe snoeischaar, een scherp mesje, en een mooie vaas nodig. Kies een vaas die de stijl van je boeket aanvult en voldoende water kan bevatten. Het liefst van gras, dit kun je goed schoonmaken en je kunt de stand van het water in de gaten houden.

Stap 3: Begin met de basis

Start met het schikken van de basis van je boeket. Begin met groen zoals eucalyptus om de vorm van je arrangement te definiëren. Laat de takken speels uitsteken voor een natuurlijk effect. Zorg ervoor dat je de lengte van de stelen aanpast aan de hoogte van je vaas. Schik de stelen zo dat ze niet kruis links over elkaar lopen, hierdoor kan de watertoevoer worden afgekneld.

Zelf bloemschikken - boeket

Stap 4: Voeg Bloemen toe voor kleur en contrast

Nu is het tijd om de bloemen toe te voegen. Kies bloemen met verschillende hoogtes en vormen voor een boeiend effect. Laat de kleuren harmoniëren en creëer contrast door heldere bloemen tussen de groenere delen te plaatsen. Experimenteer met verschillende kleuren en hoogtes voor een speels resultaat.

Stap 5: Bind het boeket samen

Wanneer je tevreden bent met je creatie, bind je het boeket samen met het een elastiek of een touwtje. Zorg ervoor dat de stelen stevig vastzitten, maar niet te strak. Controleer of alle bloemstelen schuin afgesneden zijn, zo niet dan is dit een goed moment om de laatste stelen ook schuin af te snijden.

Stap 6: Plaats je boeket in de vaas

Zet je boeket in de vaas en bewonder het resultaat. Vergeet niet bloemenvoeding toe te voegen aan het water, hierdoor komen de bloemen mooier open en staan ze langer.

Geniet van je Zelfgemaakte Meesterwerk!

Woman arranging various flowers in a vase

Voilà! Je hebt met succes je eigen boeket bloemen gecreëerd. Plaats het op een prominente plek in huis en geniet van de natuurlijke schoonheid die je zelf hebt samengesteld. Het zelf bloemschikken van een boeket is niet alleen leuk om te doen, maar ook leuk om naar te kijken en trots te zijn op het resultaat.

Boeket met Hortensia bloemen erin.

Een zomers hortensia boeket in huis, daar vrolijkt je interieur van op. Met deze prachtige grote ronde bloemen in weelderige kleuren brengen deze bloemen een vleugje elegantie en charme in huis. Of je nu een enthousiaste tuinier bent die ze zelf kweekt of gewoon wilt genieten van hun schoonheid in een vaas, in deze blog zullen we alles bespreken wat je moet weten over het verzorgen van een boeket met hortensia, de verschillende varianten, kleuren en bloemsoorten, en hoe je ze langdurig vers kunt houden.

Verzorging van een boeket met hortensia:

Wanneer je een boeket met hortensia’s ontvangt of maakt, is het belangrijk om ze de juiste zorg te geven om hun frisheid en schoonheid te behouden. Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

Snijd de stelen schuin af: Voordat je de hortensia’s in een vaas plaatst, snijd je de stelen schuin af onder een hoek van 45 graden. Dit vergroot het oppervlak voor wateropname.

Verwijder overtollig blad: Verwijder eventuele bladeren die onder water zouden komen te staan. Dit voorkomt dat ze gaan rotten en de waterkwaliteit aantasten.

Plaats in schoon water: Vul de vaas met schoon water en plaats de hortensia’s erin. Vul het water na een paar dagen aan of ververs het water als het wat troebel wordt. Als je het water ververst snij dan ook de Hortensia opnieuw schuin af.

Voeg snijbloemenvoedsel toe: Dit helpt de bloemen langer vers te houden en houd het water schoon.

Hortensia’s gedijen het beste in een koele omgeving. Vermijd direct zonlicht en plaats ze op een koele plek in huis.

Hortensia’s zijn echte zomer bloemen wil je meer weten over de verzorging van bloemen met warm weer lees dan dit blog

Hortensia’s uit eigen tuin:

Heb je een Hortensia plant in je tuin dan kun je een boeket maken met je zelf gekweekte bloemen. Hortensia planten geven vaak veel bloemen, een paar bloemen knippen voor in de vaas is daarom meestal geen groot gemis in de tuin. Hortensia planten gedijen goed in de meeste gematigde klimaten en vereisen niet al te veel speciale zorg. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om te overwegen bij het kweken van hortensia’s:

Kies de juiste variëteit: Er zijn verschillende soorten hortensia’s, zoals de populaire Hydrangea macrophylla, Hydrangea paniculata en Hydrangea arborescens. Onderzoek welke soorten het beste gedijen in jouw tuin en bodemtype. Plant op de juiste plek: Hortensia’s gedijen goed in halfschaduw of schaduwrijke omgevingen. Zorg voor goed doorlatende grond met voldoende vochtigheid. Geef regelmatig water: Hortensia’s houden van vochtige grond, dus zorg ervoor dat je ze regelmatig water geeft.

 

Blog hortensia in een boeket 1,0

Let op, als je een paar Hortensia bloemen afknipt voor in de vaas. Doe dit dan niet te snel!

Wacht tot de bloemen stevig aanvoelen, zolang de bloemblaadjes zacht zijn kun je de Hortensia bloemen nog niet gebruiken voor in de vaas. Wacht tot de bloem stevig en door gekleurd is, dit is het moment om er een paar te knippen voor in de vaas. Zachte bloemen zijn niet rijp genoeg voor in de vaas en zullen snel gaan hangen omdat ze meer water nodig hebben dan ze kunnen opdrinken.

Pluk de hortensia’s het liefst vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer de temperatuur koeler is

Bloemen, kleuren en variaties:

Hortensia’s staan bekend om hun grote, bolvormige bloemhoofden die bestaan uit vele kleine bloemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, blauw, paars en zelfs groen. De kleur van de bloemen kan variëren afhankelijk van de zuurgraad van de grond”

Het gebruik van regenwater in de tuin: Voedzaam en Duurzaam

In ons streven naar duurzaamheid en het verminderen van ons waterverbruik, is het gebruik van regenwater in de tuin een slimme en milieuvriendelijke keuze. In plaats van het kostbare regenwater rechtstreeks naar het riool te laten stromen, kunnen we het opvangen in een regenton en dit voedzame water gebruiken om onze planten te verzorgen. Planten in je tuin doen het goed op opgevangen regenwater, zo ook de Hortensia.

Zomer boeket roze

Waarom regenwater gebruiken in de tuin?

Regenwater is een natuurlijke bron die vrij is van chemicaliën zoals chloor en fluoride, die vaak in leidingwater aanwezig zijn. Dit maakt het ideaal voor het bewateren van planten. Bovendien bevat regenwater voedingsstoffen, zoals stikstof, zuurstof en mineralen, die planten helpen gedijen en groeien. Door regenwater te gebruiken, kun je dus een gezondere en veerkrachtigere tuin creëren.

Het gebruik van regenwater in de tuin is een slimme en duurzame keuze. Het opvangen van regenwater in een regenton en het gebruiken ervan om je planten te verzorgen, biedt voordelen voor zowel jou als het milieu.

Pioenrozen en Hortensia

Wil je ook inspiratie over een andere zomerbloem kijk lees dan ook ons blog over zonnebloemen

Zet je bloemen altijd in een passende vaas.

Welke vaas voor welke bloemen? Een mooi boeket of een bos bloemen fleurt elke ruimte op. Ze geven je huis een frisse, gezellige look en ruiken ook nog eens lekker. Maar hoe kies je hier vervolgens de juiste vaas bij? Net zoals je veel verschillende bloemensoorten hebt, bestaan er veel verschillende soorten vazen. Om je bloemen perfect uit te laten komen, kies je de vaas die hier het beste bij past. Welke vaas gebruik je bijvoorbeeld voor rozen? En welke vaas voor tulpen? Na het lezen van deze blog weet je precies welke vaas voor welke bloemen geschikt is.

Kies het materiaal van jouw vaas

Als eerste denk je na over het materiaal van jouw vaas. Met een glazen vaas zit je eigenlijk altijd goed. Je ziet het hele boeket, maakt de vaas gemakkelijk schoon en het materiaal is niet gevoelig voor krassen. Wil je toch iets anders? Hou dan rekening met extra schoonmaaktijd. Vazen van kristal of keramiek zijn bijvoorbeeld moeilijker schoon te houden. Verder is plastic niet goed bestand tegen het zure vaaswater. Een plastic vaas heeft daarom vaker een schoonmaakbeurt nodig. We zetten de verschillende vaassoorten op een rijtje.

Vloervazen

Vloervazen zijn vaak wat groter dan andere vaassoorten en zijn dan ook zeer geschikt voor bloemen met lange stelen, zoals zonnebloemen, lelies en gladiolen. Ook takken met tere knopjes komen goed tot hun recht in een vloervaas. Een ander voordeel van deze vaassoort? Hij is ideaal als blikvanger in je woonkamer, bijvoorbeeld naast je bank, deur of haard.

Hoge vazen

Benieuwd welke vaas voor rozen geschikt is? Rozen staan prachtig in een hoge vaas. Daarnaast zijn ook hoge vazen geschikt voor bloemen met een lange steel. Meestal heeft deze vaassoort een smallere opening, waardoor het mooi staat om hier slechts enkele bloemen in te zetten. Zo komt elke bloem goed tot zijn recht! Je hebt hoge vazen bijvoorbeeld in flesvorm of in verschillende bijzondere, speelse vormen.

Tips

  1. Gebruik een schone vaas
  2. Zet je bloemen niet in de zon of op de tocht
  3. Gebruik bloemenvoeding, dit vinden bloemen fijn en het houd het water schoon

Kleine vazen

Met kleine vazen kan je alle kanten op. Combineer bijvoorbeeld verschillende stijlen vaasjes of kies voor meerdere bloemsoorten in één vaasje. Ontzettend leuk als tafeldecoratie! Inspiratie nodig voor welke bloemsoorten je in een kleine vaas zet? Ga voor een boeketje veldbloemen, pluk zelf een aantal vrolijke paardenbloemen of zet er een gerbera in.

Middelhoge vazen

Veel mensen vragen zich af welke vaas voor tulpen ideaal is. Deze populaire bloemsoort vind je in verschillende kleuren en is hiermee altijd een leuke aanvulling voor je interieur. Voor tulpen en andere snijbloemen kies je een vaas met een grote opening die niet al te hoog is. Kijk bijvoorbeeld eens naar een mooie bolvaas of een middelhoge vaas in cilindervorm.

Bloemen bestellen bij deBloemist.nl

Wil jij iemand een mooi boeket bloemen sturen? Of zoek je iets voor in jouw eigen interieur? Bij deBloemist.nl vind je een uitgebreid aanbod aan bloemen voor elke gelegenheid. Bestel je bloemen eenvoudig via onze website en laat je bestelling bij jou of je dierbare thuisbezorgen.

Rozen verwelken, schepen vergaan, maar droogbloemen, die blijven altijd bestaan! Nog langer genieten van dat prachtige bloemstuk wat je hebt gekregen van je partner, ouders of vriendinnen? Een dierbare bloem van een begrafenis of geliefde zo lang mogelijk koesteren? Dat kan door er een droogboeket van te maken. Zelf bloemen drogen is vrij eenvoudig en daarnaast ook nog eens leuk om te doen! Ga mee in deze creatieve trend en haal het zonnetje in huis door je bloemen nog langer te laten staan. Dat is goed voor je humeur én groene vingers. Lees hier alle tips en tricks!

Om te beginnen

Niet alle bloemen verlenen zich om te drogen. Sommige bloemen en stelen houden teveel vocht vast om goed te drogen. Welke bloemen kan je drogen? Voor droogboeketten moet je kijken naar bloemen met een houtachtige steel zoals rozen, lavendel, zonnebloemen of grassoorten. Maar laat je vooral niet tegenhouden en probeer deze tips uit met alle bloemen die je maar wilt! Kies wel altijd de bloemen die er nog het beste uit zien, een diepe kleur hebben en geen of weinig verval tonen. Zo krijg je de mooiste droogboeketten.

Hoe droog je bloemen?
Er zijn verschillende methodes hoe je bloemen kunt drogen. De meest milieuvriendelijke manier is ook gelijk de manier die het meeste geduld vereist. Je kunt bloemen altijd tussen een boek drogen maar voor een vol boeket met hele bloemen gaat dat wat lastig. Hier vind je een duidelijk stappenplan om een prachtig droogboeket te maken:

Je begint met een beetje touw, bloemen naar keuze en een heleboel geduld. Vervolgens zoek je een warme en donkere plek waar de bloemen kunnen drogen. Licht kan namelijk de kleur vervagen.
Bind een touwtje om de uiteinden van de stelen zodat de bloemen ondersteboven kunnen hangen. Bij voorkeur boven een verwarming.
Hang de bloemen los van elkaar zodat ze niet kunnen gaan schimmelen (vergelijk het met natte was).
Heb veel geduld. Na 1-8 weken zullen de bloemen knisperig zijn. Wanneer de steel knapperig aanvoelt als je erin knijpt, weet je dat ze goed droog zijn. Let op dat wanneer de steel nog flexibel is, hij nog niet droog genoeg is.
Bind de gedroogde bloemen bij elkaar met een touw of lint en decoreer je huis. De bloemen zullen hun kleur en geur hebben behouden tijdens het droogproces. Maar pas op, de droogbloemen kunnen niet geplaatst worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer!

Geduld is een schone zaak

We snappen natuurlijk dat 8 weken wachten tot je een mooi droogboeket hebt gemaakt wat lang is. Niet iedereen heeft daar het geduld voor. Daarom heb je ook nog andere methodes om zelf bloemen te drogen. Zo kan je bloemen drogen met silicagel. Dit is een snelle methode welke goede resultaten oplevert. Het is ideaal voor bloemen met tere bladeren. Vul een bak met ongeveer 5 cm silicagel. Prik de bloemen in de gel en schep vervolgens nog meer gel tussen, rond en op de bloemen, zodat ze goed bedekt zijn. Deze methode duurt een paar dagen. Vergeet ze niet: als je ze te lang laat drogen worden ze juist breekbaar en bovendien heel erg donker.

Laat je bloemen bezorgen

Heb je nog bloemen nodig voor om je droogboeket mee te maken? deBloemist.nl biedt een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken maar ook zelf samen te stellen bloemstukken. deBloemist.nl laat de bloemen bezorgen bij jou aan huis. Benut dat prachtige boeket volledig en decoreer elke hoek van je huis.

Zo bescherm je jouw bloemen tegen hitte!

Yes, eindelijk heeft het heerlijke weer ons bereikt. Goed insmeren, zonnebril op en blijven hydrateren. Jezelf verzorgen tijdens zomerse dagen heb je onder de knie.
Maar hoe zorg je ervoor dat je bloemen de hitte ook overleven? Wij hebben tips!

Zomer, een koele plek zoeken!

Zet het verse boeket niet in de volle zon, want de bloemblaadjes kunnen verbranden. Liever zoek je een koele plek.
In de nacht is het buiten soms zelfs aangenamer dan binnen. Heb je een balkon of tuin? Zet je bloemen in de heerlijke buitenlucht in de schaduw.
Zo geniet je van mooie bloemen terwijl je buiten zit.

Water, water, water!

Jij drinkt extra veel tijdens de hitte. Vergeet de bloemen niet als je een kan komkommerwater of limonade voor jezelf neerzet.
Vul de vazen bij met extra water of nog beter: ververs het water dagelijks.

Kies zorgvuldig!

De ene bloem kan beter tegen de hitte dan de ander. Met voorspellende weerberichten kun je rekening houden met de bloemen die je uitkiest voor je boeket. Delphinium, gladiolen, alstroemeria en gerbera kunnen bijvoorbeeld heel goed tegen de warmte. Of check het typische zomerbloemen artikel voor jawel.. typische zomerbloemen!

Haal de zwakste schakel(s) eruit!

Is er toch een steel die het niet heeft gered? Even slikken en weer doorgaan.
Haal de bloemsteel er zo snel mogelijk uit, dan hebben de andere bloemen daar geen last van en voorkom je een slap hangend boeket.

Bloemen bezorgen door deBloemist

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn.

 

De pioenroos laat deze maand vele vazen stralen

Het is bijna juni en dat betekent dat het tijd is voor de beeldschone pioenroos. Deze lieveling laat deze maand vele vazen stralen.
Maar is evengoed veel te zien in bruidsboeketten en bijzondere centerpieces.

De herkomst van de pioenroos

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen.
In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk.
Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld.
Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben.
We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

Kleuren en vormen van de pioenroos

Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren.
Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen.
Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood.
En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

Verzorging van de pioenroos

Snij vijf centimeter van de bloemsteel schuin af met een scherp mes.
Gebruik een schone vaas en vul deze met vers water.
Zijn je pioenrozen dorstig? Vul de vaas dan bij.
Zet de vaas niet op de tocht, bij de verwarming, in de volle zon of naast de fruitschaal.
Symboliek van de pioenroos
De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften.
Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch?

Bloemen of cadeaus bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn

Bloemen verzorgen met onze 5 tips

Komt dit je bekend voor? Je koopt een boeket bloemen, maar voor je het weet hangen ze slap en zijn ze rijp voor de prullenbak. Hoe zorg je ervoor dat jouw bloemen langer meegaan? Wij geven in deze blog vijf praktische tips om bloemen te verzorgen. Zodat jij langer van je boeket geniet!

beautiful smiling multiethnic florists working tog 2022 01 18 23 50 58 utc 1

Tip 1: Bloemen schuin afsnijden

Dit trucje heb je misschien al wel eens voorbij horen komen. Snijd de onderkant van de bloemen schuin af voordat je ze in een vaas zet. Hiermee zorg je voor een open ingang aan de onderkant, waardoor de bloemen het water gemakkelijk opnemen. Doe dit met een scherp mesje en niet met een schaar. Het is beter om de steel iets te kort af te snijden dan te lang te laten, aangezien het langer duurt voordat lange stelen water hebben opgenomen. En bij een gebrek aan voldoende water gaat de bloem eerder dood.

Tip 2: Weg met overtollige bladeren

Bij verschillende soorten bloemen groeien bladeren aan de steel. Verwijder deze bladeren voordat je de bos in het water zet, zodat ze niet in de vaas terecht komen. Zo voorkom je dat bladeren nat worden, vergaan en het water vervuilen. Door vervuiling in het water gaan stelen rotten, met als gevolg dat je bloemen eerder doodgaan. Wil je rozen bestellen? De doorns kun je gerust laten zitten. Extra tip: hou je water schoon door het om de drie à vier dagen te verversen. Kom je tijdens het verversen een uitgebloeide bloem tegen? Ook uitgebloeide bloemen zorgen voor vervuiling, gooi deze dus gelijk weg.

Tip 3: Een goede en schone vaas kiezen

Een schone vaas is erg belangrijk. Een vaas die niet schoon is, bevat bacteriën die de bloemen gelijk aantasten. Je kunt het beste een glazen vaas gebruiken. Deze laat duidelijk zien of er nog voldoende water in de vaas staat. Daarnaast zie je of het water nog helder is of dat het tijd is om deze te verversen.

gerbera 2015 08 1

Tip 4: Chloor en suiker toevoegen

Deze tip klinkt misschien wat gek, maar het zijn beide wondermiddeltjes om jouw bloemen te verzorgen. Chloor doodt bacteriën, waardoor het vervuiling tegenhoudt en de vaas langer schoon blijft. Wees wel zorgvuldig met het gebruik van chloor, één druppeltje is voldoende. Als je meer gebruikt, zal dit je bloemen juist beschadigen. Suiker gebruik je als voeding voor de bloemen. Bij het kopen van een nieuwe bos krijg je een zakje snijbloemenvoeding dat je aan het water toevoegt. Na het verversen van het water is een klein schepje suiker de ideale vervanging.

Tip 5: De juiste plek voor jouw boeket

Bloemen gaan tenslotte ook langer mee als ze op een fijne plek staan. Zet je bloemen daarom niet op de tocht, in de volle zon of dicht bij een verwarming. Op deze plekken verliezen bloemen sneller vocht dan dat ze weer nieuw water opnemen. Hierdoor gaan ze slaphangen, wat natuurlijk zonde is van jouw mooie bos.

Bloemen verzorgen met de tips van deBloemist.nl

Heb je een mooie bos bloemen uitgezocht? Of sta je op het punt om een boeket te bestellen? Zet dan alvast een geschikte vaas klaar, zodat de bloemen niet lang zonder water staan. Heb je daarnaast al een scherp mesje klaarliggen en de perfecte plek in huis gevonden voor de bloemen? Een goed begin is het halve werk! Heb je nog vragen over het onderwerp bloemen verzorgen, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag met tips of extra informatie, je kunt natuurlijk ook contact opnemen als je een andere vraag hebt over het bestellen en/of leveren van bloemen.

20190423Gerbera 1

Terug naar boven