Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten

Categorie: Algemeen

Herfstkrans maken, wat heb ik nodig?

 • Krans van stro of wilgen takjes
 • Wikkeldraad (om de materialen vast te zetten)
 • Lijmpistool (altijd makkelijk om gedroogde bloemen en bessen vast te lijmen)
 • Herfstbloemen en bessen zoals Physalis, Hortensia, Rozenbottels e.d.
 • Herfstmateriaal en blad zoals eikenblad, kleine pompoentjes, eikels en kastanje.
 • Een touw of haakje om de krans op te hangen.

herfstkrans maken 5.0

Veel herfstbloemen behouden hun schoonheid wanneer ze opdrogen, waardoor je langdurig van je krans kunt genieten. Je kunt er ook voor kiezen om alleen gedroogde materialen te gebruiken voor je krans.  Onze tip: wees creatief en maak van je krans een persoonlijk kunstwerk.  Je kunt ook bloemen en materialen uit je eigen tuin gebruiken, kies je eigenstijl ingetogen of extravagant.  De keuze is aan jou!

herfstkrans maken 6.0

Herfstkrans maken in stappen

 • Leg je materialen eerst los op de ondergrond (krans) om de compositie te bepalen, zo kun je de materialen goed verdelen.
 • Knip zonodig de materialen alvast op maat.
 • Ben je helemaal te vrede, leg de materialen dan aan de buitenzijde van de krans neer in de volgorde van je compositie.
 • Begin nu met het lijmen en binden van je herfstmaterialen (Werk altijd een kant op! met de klok mee of tegen de klok in.)
 • Vul de overgebleven ruimtes op met kleine materialen zoals pompoentjes, noten en bessen
 • Als je helemaal rond bent is je krans klaar, je kunt nu het haakje of het touw bevestigen.
 • Hang de krans op een droge plek goed in het zicht. Genieten maar!

Tip: Bij het creëren van de krans, kun je het vergelijken met het schilderen: diverse texturen en kleuren komen samen om een harmonieus geheel te vormen.
Heb je geen geschrikte plek om de krans op te hangen dan kun je hem ook op een tafel of een lage kast leggen, een windlicht met een kaars in het midden geeft dan nog meer sfeer.

herfstkrans maken 2.0

Verwelkom de herfst – Lang leve een nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen geeft ruimte voor verandering. Het is weer tijd voor een andere tijdsbesteding, garderobe en boeketten! Omdat de natuur de wisseling aangeeft, zie je in de herfst weer andere bloemen bij deBloemist.nl dan in bijvoorbeeld hartje zomer. En wat een schoonheden zijn het! Haal ze in huis die typische najaarsbloemen, om de herfst in stijl in te luiden.

Dit heb je (bijvoorbeeld) nodig

Uiteindelijk gaat het er om dat jij blij bent met het herfstboeket. Wij kiezen voor typische herfstbloemen in dito -kleuren. Herken jij ze? Het zijn:

Gloriosa
Anthurium
Gerbera
Dahlia
Roos
Physalis
Rozenbottel
Sanguiso
Daucus carota

foto blog herfst 2

Zo combineer je herfstbloemen

Er is vast een reden om iemand op zo’n bos te trakteren, of beloon jezelf omdat je de eerste herfstige neerslag hebt getrotseerd. Je kunt deBloemist.nl vragen aan de slag te gaan met jouw lijst ingrediënten, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Zoek een mooie vaas uit, bijvoorbeeld eentje in een donker metallic look en schik de bloemen tot je blij bent met het eindresultaat.
Combineer de felle diepe kleuren van de herfst met elkaar, het kan niet bont genoeg. In dit seizoen combineren de kleuren mooi met elkaar, ook al staan ze ver uit elkaar op de kleurenwaaier. Roze, oranje, paars en rood kunnen prima samen in een herfstboeket.

Hier is een top 5 van prachtige herfstbloemen, waarbij de chrysant, hortensia, rozenbottel, dahlia en Amaranthus in de schijnwerpers staan:

 1. Chrysant: Chrysanten zijn bekend als de koninginnen van de herfstbloemen. Ze komen in een breed scala aan kleuren en bloemvormen, waardoor ze een veelzijdige en geliefde keuze zijn voor herfstdecoraties en boeketten. De warme tinten van chrysanten, zoals oranje, rood en geel, passen perfect bij het herfstseizoen.
 2. Hortensia: Hortensia’s zijn sierlijke en charmante herfstbloemen die in de nazomer en herfst hun volledige pracht laten zien. Hun grote bolvormige bloeiwijzen variëren van roze tot dieprood, paars en blauw, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een herfstachtige sfeer in tuinen en bloemstukken.
 3. Rozenbottel: Rozenbottels zijn geen traditionele bloemen, maar eerder de vruchten van rozenstruiken. Ze zijn echter een iconisch herfstdecoratief element. Hun heldere rode en oranje kleuren voegen een vleugje levendigheid toe aan arrangementen en worden vaak gebruikt in herfstkransen en boeketten.
 4. Dahlia: Dahlia’s zijn late zomer- en herfstbloemen die schitteren met hun gevarieerde kleuren en opvallende bloemvormen. Van pomponachtige bloemen tot enkele en dubbele bloeiwijzen, dahlia’s zijn een favoriet voor het creëren van prachtige herfstboeketten.
 5. Amaranthus: Amaranthus, ook bekend als “kattenstaart” vanwege de opvallende bloeiwijze, voegt een exotisch element toe aan herfstarrangementen. De rijke rode, paarse en gouden tinten van amaranthus voegen diepte en textuur toe aan boeketten en decoraties.Deze top 5 herfstbloemen biedt een scala aan kleuren en texturen om van te genieten tijdens het herfstseizoen. Ze kunnen worden gecombineerd in prachtige boeketten en arrangementen om de warmte en schoonheid van de herfst in huis te brengen.

herfst blog foto 1

Herfstbessen en bloemen combineren

De herfst staat bekend om zijn schitterende kleurenpalet en de overvloed aan herfstbessen. Terwijl de zomer overgaat in de herfst, ondergaan bomen en struiken een metamorfose die het landschap transformeert in een levendig en warm tafereel.

De herfstkleuren in de natuur zijn adembenemend en divers. Bladeren aan bomen en struiken veranderen van hun gebruikelijke groene tinten naar een schat aan warme en levendige kleuren, zoals rood, oranje, geel en dieprood. Deze verandering wordt veroorzaakt door de afname van chlorofyl in de bladeren, waardoor andere pigmenten zoals anthocyanen en carotenoïden zichtbaar worden. Het resultaat is een schilderachtig landschap dat elke dag weer nieuwe tinten lijkt te onthullen.

De herfst is een tijd van overvloed aan bloemen en bessen in prachtige kleuren, het seizoen nodigt uit tot het maken van prachtige boeketten of een vaas met een paar bessen takken en eikenblad, hiermee kun je de sfeer in huis gezellig en warm maken. Het is een tijd waarin de natuur haar kunstzinnige vaardigheden op het gebied van kleur en leven tentoonspreidt voordat de winterse rust zijn intrede doet.

De herfst, waarin bessen en bloemen elkaar ontmoeten in een dans van kleur, om de wereld te schilderen met een meesterwerk van seizoenspracht.”

foto blog herfst 3

Bloemen of cadeaus bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist.nl de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist.nl biedt u een ruime keuze aan herfstboeketten die je kunt bestellen. Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn. Bezorgd 6 dagen per week en op de zelfde dag, bestellen voor de zelfde dag kan vaak tot 15:00 uur.

Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin? Het kiezen van bloemen voor je vriendin is een liefdevol gebaar dat afhangt van haar persoonlijke voorkeuren en de gelegenheid. Er is altijd wel een rede om bloemen te geven aan je vriendin, maar een paar belangrijke gelegenheden hebben we voor je op een rijtje gezet.

Ook hebben we een top 5 voor je samengesteld van boeketten die wij aanbevelen, uiteraard is de persoonlijke smaak van je vriendin erg belangrijk. Houd ze van bepaalde bloemen of kleuren, hou daar dan ook rekening mee in je keuze.

Gelegenheden voor het geven van een boeket aan je vriendin

 • Verjaardag: Dit is een van de meest voor de hand liggende momenten om je vriendin een boeket bloemen te geven. Zorg ervoor dat de bloemen overeen komen met haar interesses en persoonlijke smaak. Kijk anders even bij onze selectie verjaardagcadeaus
 • Jubileum: Of het nu jullie eerste jaar samen is of een mijlpaal zoals een 5-jarig jubileum, het vieren van de tijd die jullie samen hebben doorgebracht is een geweldige gelegenheid voor een speciaal boeket.
 • Valentijnsdag: Deze dag staat in het teken van romantiek en liefde, en het geven van een boeket rozen kan de band tussen jullie versterken. Het overslaan van Valentijnsdag werkt meestal averechts.
 • Kerstmis: Het uitwisselen van cadeaus tijdens de feestdagen is een traditie, en het is een perfect moment om je genegenheid te tonen met een zorgvuldig uitgekozen boeket of kerstarrangement.
 • Haar afstuderen: Als je vriendin haar diploma behaalt, is dit een prachtige gelegenheid om haar prestatie te vieren en haar aan te moedigen voor de toekomst. Kies voor deze gelegenheid een vrolijk en kleurrijk boeket.
 • Een speciale prestatie: Het geven van een boeket kan gepast zijn bij het vieren van elke speciale prestatie, zoals het behalen van een certificaat, het voltooien van een sportprestatie of het bereiken van een persoonlijk doel.
 • Willekeurige verrassing: Soms hoef je geen specifieke reden te hebben om je liefde te uiten. Neem onverwacht een bloemetje mee of laat een mooi boeket bezorgen op haar werk, zo kan een normale dag ineens heel speciaal aanvoelen.
 • Haar favoriete feestdag: Als je weet dat je vriendin een bepaalde feestdag of gebeurtenis in het bijzonder waardeert, zoals Moederdag of Nationale Vriendinnendag, is dat een uitstekende gelegenheid om haar te verrassen.
 • Jullie eerste ontmoetingsdag: Als jullie de dag herinneren waarop jullie elkaar voor het eerst ontmoetten, kan het geven van een prachtig boeket op deze dag romantisch en betekenisvol zijn.

Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin? Een top 5 boeketten om je te helpen in je keuze.

 1.  Pluk boeket incl bijpassende glazen vaas, deze boeketten van uitsluitend bloemen hebben een romantische uitstraling. Een fijn cadeau omdat het boeket incl vaas geleverd wordt.
  pluk boeket rood roze
 2. Seizoensboeket in warme kleuren, door de samenstelling van de bloemen en de kleurtinten is dit boeket een favoriet van veel vrouwen.
  Seizoensboeket rood lila/paars
 3. Een tropische verrassing, boeket vol met niet alledaagse bloemen. Misschien wel een goede keuze voor iemand met veel temperament.
  Tropich boeket 1.0
 4. Rode rozen, rode rozen staan symbool voor de liefde. Dit boeket is perfect als attentie voor je relatie jubileum of om te zeggen “ik vind je lief”. Wil je rozen versturen naar je vriendin dan is rood de kleur van de liefde, vind je rood te uitgesproken dan is een boeket van rode en roze rozen misschien de juiste keuze.
  Boeket rode rozen met bladmateriaal
 5. Kleurrijke keuze, een boeket dat past bij veel gelegenheden. Vrolijk en vol van kleur, een feestelijk boeket voor een vrolijke persoonlijkheid.
  Kleurrijke keuze boeket

Stuur je vriendin een boeket en hou rekening met haar smaak

Het geven van een boeket aan je vriendin is een geweldige manier om je waardering, liefde en genegenheid te tonen. Onthoud dat het niet altijd om de prijs gaat, maar om de gedachte en de moeite die je in het cadeau steekt. Een boeket dat haar persoonlijke smaak en interesses weerspiegelt, zal altijd gewaardeerd worden, ongeacht de gelegenheid. Heb je nog geen keuze kunnen maken of twijfel je nog? Ontdek dan onze boeketten of lees ons blog “Top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven”

Bloemen bestellen voor je vriendin

Bij deBloemist.nl willen we dat iedereen kan genieten van mooie bloemen. Daarom bezorgen wij bloemen door heel Nederland. Of u nu in het Noorden of in het Zuiden van het land bloemen wilt laten bezorgen, alles is mogelijk bij deBloemist.nl. Bloemen sturen naar je vriendin en die dezelfde dag nog laten bezorgen? Ook dat is mogelijk bij deBloemist.nl. Wanneer je voor 15:00 uur bestelt dan kunnen we in de meeste gevallen uw bloemen vandaag nog bezorgen! Op werkdagen bekijkt ons systeem na 14:00 uur de postcodes waar we diezelfde dag nog bloemen kunnen laten bezorgen. Uiteraard kunt je er ook voor kiezen om uw bloemen morgen te bezorgen of een andere dag plannen.

Handig om te weten:

– Snel geleverd door lokale bloemist
– Bestellen kan vaak tot 15:00 uur
– Boeketten met 7 dagen vers garantie
– 6 dagen per week en op dezelfde dag
– Voeg een kaartje toe met een persoonlijke boodschap

10 mooiste bloemen om cadeau te geven.

Bloemen hebben de kracht om emoties uit te drukken, vreugde te verspreiden en betekenis te geven aan bijzondere momenten. Of je nu een verjaardag, jubileum, bedankje of oprechte genegenheid wilt vieren, er is altijd een perfecte bloem om je gevoelens over te brengen. Laten we eens kijken naar tien van de meest prachtige bloemen om cadeau te geven en ontdekken waarom ze zo betekenisvol zijn.

1. Rozen: De Tijdloze Uiting van Liefde

Rozen, met hun zachte bloemblaadjes en verleidelijke geur, zijn een symbool van liefde en romantiek. Of je nu diepe passie wilt uitdrukken met rode rozen of zuivere liefde met witte rozen, rozen blijven de onbetwiste keuze voor het uiten van genegenheid.

Boeket rode rozen groen

2. Lelies: Elegante Schoonheid en Eerbied

De gracieuze lelie staat bekend om zijn elegantie en sereniteit. Het is een symbool van zuiverheid en herinnering, waardoor het een gepast geschenk is om respect te tonen voor iemands leven en nalatenschap.

Hoog laag boeket wit1.0

3. Zonnebloemen: Een Stralend Symbool van Vreugde

Zonnebloemen staan bekend om hun heldere kleuren en stralende uitstraling, die vreugde en warmte symboliseren. Het geven van een boeket zonnebloemen kan de dag van de ontvanger direct opfleuren.

zonnebloem paars 1

4. Pioenrozen: Delicate Pracht en Romantiek

Pioenrozen zijn een symbool van romantiek en welvaart. Met hun weelderige bloemblaadjes en zachte kleuren vertegenwoordigen ze liefde, geluk en voorspoed.
Bekijk ook ons blog over pioenrozen

boeket gemengde pioenrozen

5. Tulpen: Kleurrijke Vrolijkheid en Nieuwe Beginnen

Tulpen brengen vrolijkheid en levendigheid met zich mee. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en staan symbool voor nieuwe beginnen en frisse kansen.

Voorjaarsboeket tulpen rood-roze-wit

6. Chrysanten: Respect en Aanpassing

Chrysanten worden vaak geassocieerd met respect en eer, en worden gebruikt in verschillende culturen voor begrafenissen en herdenkingen. Ze zijn een passend geschenk om iemands waarde te erkennen.

herfstboeket gemengde chrysanten1.0

7. Amaryllis: Elegantie en Trots

De majestueuze amaryllis straalt trots en elegantie uit. Met zijn imposante verschijning en levendige kleuren is het een perfecte bloem om bewondering en waardering te tonen.

rode amarylis in vaas

 

8. Iris: Betekenisvolle Symboliek en Hoop

Irisbloemen zijn niet alleen visueel prachtig, maar hebben ook diepe symboliek. Ze vertegenwoordigen hoop, wijsheid en loyaliteit, waardoor ze een attent geschenk zijn voor dierbare vrienden.

 

veldboeket blauw paars

9. Lysianthus: Delicate Charme en Dankbaarheid

Lysianthus, ook wel bekend als ‘eustoma’, straalt delicate charme uit. Met zijn weelderige bloemen en diverse kleuren is het een prachtige manier om dankbaarheid en waardering te tonen.

Boeket roze gemengd

 

10. Strelitzia (Paradijsvogelbloem): Unieke Schoonheid en Exotische Allure

Strelitzia, ook wel bekend als paradijsvogelbloem, is een exotische en opvallende keuze. Met zijn unieke vorm en felle kleuren symboliseert het extravagantie en bewondering.

Tropich boeket 1.0

Deze top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven staat in willekeurige volgorde, alle bloemen zijn geschikt om cadeau te doen. Zit jouw favoriete bloem er niet bij kijk dan even tussen de boeketten, daar zit vast een mooi boeket tussen wat helemaal past bij jouw voorkeur.

Bij het kiezen van een bloemengeschenk is het belangrijk om de persoonlijke smaak en voorkeuren van de ontvanger in gedachten te houden. Elk van deze prachtige bloemen draagt zijn eigen betekenis en schoonheid, en kan een speciaal moment verheffen. Of je nu kiest voor de tijdloze roos, de elegante lelie of de kleurrijke tulpen, de schoonheid van bloemen zal altijd een glimlach op iemands gezicht toveren.

Heb je een mooie bloem gevonden tussen onze top 10 mooiste bloemen die perfect past bij jouw cadeau moment, en wil de bloemen vandaag nog bezorgd hebben bij de ontvanger. Bestel dan op werkdagen voor 14:00 uur, na 14:00 uur kan ook nog maar niet meer op alle postcodes. Doe de postcode check op onze website om te kijken of er nog een mogelijkheid is om te bezorgen. De postcode check is zichtbaar tot 15:00 uur, daarna is het niet meer mogelijk om te bestellen voor de zelfde dag. Op zaterdag kun je bestellen tot 12:00 uur voor levering op dezelfde dag, je kunt natuurlijk ook kiezen om de bloemen op een door jouw gekozen datum te laten bezorgen.

Hebben we je geïnspireerd met ons blog Top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven, dan is dit misschien ook leuk voor jou.

Top 10 van zomerbloemen, tien echte zomerbloeiers die het ook heel goed doen in een zomerboeket.

Niet een top 10 op volgorde van leuk of populariteit, we hebben inspiratie over 10 willekeurige zomerbloeders voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk zomerbloemen die je in een zomerboeket tegen komt, maar ook zelf kunt kweken in de tuin of op het balkon.  Geniet van deze zomerbloemen, in een mooi boeket binnen of op de tuintafel. Heb je in je tuin zomerbloemen staan, maak dan je eigen pluk boeket met je zelf gekweekte bloemen. Beleef de intense kleuren en geuren van de zomerbloeiers, kies jouw favoriet en bestel een mooi zomerboeket met de bloemen van jouw keuze.

 

 1. Delphinium
 2. Astilbe
 3. Heliunthus
 4. Dianthus barbatus
 5. Phlox
 6. Leucanthemum
 7. Hortensia
 8. Gladiolus
 9. Lupine
 10. Allium

 

 • Delphinium (Ridderspoor)

Met zijn lange bloeiwijze een echte blikvanger, de Delphinium is er in meer dan 300 verschillende soorten.
In allerlei kleuren terug te vinden, van zachte pastel tinten tot diepe intense kleuren. De zee blauwe en de donker blauwe variant zijn de meest voorkomende, deze kom je vaak tegen in een gemengd zomerboeket maar ook overal in de tuinen.

Heb je een Delphinium in de tuin dan kun je deze vermeerderen door middal van de zaden of door het delen van de wortelkluit. De bloemen zijn niet geschikt voor consumptie, verschillende soorten bevatten giftige soorten en zijn daarom niet eetbaar.

blog zomer top 10 delphinium


 • Astilbe (Spirea)

Populaire pluim bloemen in diverse pastel tinten, deze inheemse plant doet het goed als snijbloem maar ook als tuinplant.
De bloemen van de Astilbe zitten dicht op elkaar en vormen samen een weelderige pluim.

Doordat de Astilbe inheems is is deze plant minder geschikt voor onze vlinders en bijen.

blog zomer top 10 astilbe


 • Heliuanthus (Zonnebloem)

De Helianthus of zonnebloem staat vooral bekend om zijn grote gele bloemknop en de zaden die gebruikt worden voor voedsel en olie.

Zonnebloemen zijn er in ongeveer 70 verschillende soorten, waarvan de Helianthus annuus waarschijnlijk de bekendste is. Deze zonnebloem heeft een grote bloemknop met heldergele bloemblaadjes en een donkerbruin bloem hart. Ze worden vaak geassocieerd met zonlicht omdat de bloemhoofden met de zon mee te draaien. Je hebt vast de velden wel eens gezien toen je in Frankrijk op vakantie was.

De zaden van de zonnebloem zijn eetbaar en worden daarom vaak geroosterd en gegeten als snack, en ze worden gebruikt bij het bereiden van maaltijden. Zonnebloemolie wordt veel gebruikt in voedselbereiding en wordt ook gebruikt als biobrandstof.

Zonnebloemen in je tuin hebben ecologische waarde, vogels, bijen en vlinders profiteren hiervan.
Wil je meer lezen over de zonnebloem lees dan ook even ons blog over de zonnebloem.

blog zomer top 10 heliuanthus


 • Dianthus barbatus (duizendschoon)

Kleurrijk schermbloemetje met een klein karteltje aan de bloemetjes, in honderden variaties en kleuren verkrijgbaar. Duizendschoon bloeit meestal in het voorjaar en de vroege zomer, de bloemen hebben een zacht zoete geur. Vinders en bijen zijn daar dol op. Door dat de Duizendschoon bloeit in de voorzomer, en een heel heel goed houdbaar is in de vaas wordt Duizendschoon vaak als felicitatie bloemetje gebruikt bij de avondvierdaagse.

blog zomer top 10 dianthus


 • Phlox

De Phlox is een doorbloeier, er blijven maar nieuwe bloemetjes open komen. Dichte trossen bloemen, die van onder naar boven open komen.
Heel veel verschillende soorten met allemaal hun eigen groei en bloei eigenschappen, in allerlei kleuren, maar vooral in tinten roze, lila en blauw-paars. Wil je de Phlox in de tuin dan kan dat in de volle grond maar ook in een pot, er zijn variaties die hoog worden maar ook soorten die laag blijven en kruipen.

Sommige soorten phlox hebben een aangename geur, vooral ’s avonds wanneer de bloemen worden bestoven door nachtactieve insecten.

blog zomer top 10 phlox


 • Leucanthemum (Margriet)

De Margriet, een bloemetje met een karakteristieke uitstraling die lijkt op een madeliefje. Witte bloemblaadjes met een rond geel hart, hoewel er ook nieuwe variëteiten zijn bijvoorbeeld in het roze. De bloemen van Leucanthemum trekken vaak bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan tuinen die biodiversiteit ondersteunen.

De meest bekende margriet is de Leucanthemum vulgare, dit is de variëteit die je tegenkomt in tuinen en in potten. De margriet was vroeger populair als snijbloem en je kwam hem regelmatig tegen in boeketten. Helaas heeft dit bloemetje wat van zijn populariteit verloren, doordat veel kleine kwekers zijn gestopt met kweken.

blog zomer top 10 Leucanthemum


 • Hortensia

Misschien wel een van de populairste zomer bloeiers in de tuin, je komt ze overal tegen in allerlei kleuren en variaties. Ronde bollen maar ook pluim vormige bloemen in kleuren variërend van creme wit, alle tinten roze en blauw-paars en tegenwoordig ook nieuwe soorten in de kleur groen en rood. Wil je een paar hortensia’s uit je tuin gebruiken in een boeket, wacht dan tot ze goed door gekleurd zijn en hart van bloem. Dan heb je extra lang plezier van je hortensia’s! Wil je Hortensia’s in je tuin of in een pot zetten, kijk dan even goed naar welk soort.

Er zijn soorten waar insecten dol op zijn.

zomerbloemen top 10 hortensia


 • Gladiolus (Gladiool)

Bekend van o.a. de Nijmeegse avondvierdaagse, deze langwerpige steel met daaraan meerdere trechtervormige bloemen. Elke bloem heeft zes bloemblaadjes, waarvan de onderste drie vaak van een andere kleur of patroon zijn dan de bovenste drie. Verkrijgbaar in een scala van kleuren en patronen, soms in zacht pastel gecombineerd met felle patronen. Of juist het tegenover gestelde, felle kleuren bloemen met zacht gekleurde patronen.

Gladiolen groeien uit een bolvormige knol, ze kunnen daarom ook goed in een pot geplant worden, Let dan wel op dat je niet een soort kiest die heel lang wordt, Gladiolen kunnen wel 150 cm lang worden. De houdbaarheid van een Gladiool in een zomerboeket is er goed, de bloem staat lang op de vaas en komt langzaam helemaal open.

blog zomer top 10 gladiool


 • Lupine

Wat mij betreft een bloem die de zomer echt uitstraalt, lange stelen met kleurrijke wuivende bloemtrossen. De lupine kondigt de zomer aan met zijn vrolijke bloeiwijze in het begin van de zomer.
Een zomerboeket met Lupine erin ziet er altijd vrolijk uit, wel jammer is dat de Lupine niet heel lang staat op de vaas. Na een klein weekje is de bloem wel uitgebloeid, maar zeker weten dat het genieten was van deze prachtige bloem. In de tuin kun je de Lupine wel lang in bloei zien staan, en omdat de Lupine een vaste plant is komen de bloemen ieder jaar terug.

De opvallende bloemen van de Lupine trekken vlinders en bijen aan.

 

Zomerbloemen top 10 lupine


 • Allium

Ook wel bekent als de sierui, een verbluffende snijbloem die elke vaas transformeert in een kunstwerk. Wanneer je de Allium in een vaas plaatst, lijkt het alsof hij zijn eigen feestje viert. Met zijn opvallende bolvormige bloemhoofdjes, die lijken op kleurrijke vuurwerkexplosies. Deze vrolijke zomerbloem is niet alleen elegant maar ook nog eens heel strek, als je regelmatig het water ververst kun je heel lang plezier hebben van de Allium.

blog zomer top 10 allium

 

 

Zomer boeket bezorgen

Stap binnen in de bloemige wereld van zomerse boeketten, waar kleuren en geuren samensmelten tot prachtige boeketten. Bij deBloemist.nl bestel je razend snel de mooiste zomerboeketten. En het beste nieuws! Onze  boeketten bezorgen wij zes dagen per week, zodat jouw boeket altijd op het perfecte moment geleverd word. Bestel jouw zomer boeket voor 14:00 voor levering dezelfde dag.

Zomerbloemen met versgarantie

Bij deBloemist.nl staat versheid en kwaliteit hoog in het vaandel, snelle levering en bloemen direct van de kweker. Daarom bieden wij een garantie van zeven dagen op op onze zomerbloemen. Zo kun je vol vertrouwen genieten van de levendige kleuren en heerlijke geuren die onze boeketten met zich meebrengen. Bestel jouw zomer boeket gewoon van uit de loungebank in de tuin, zo geregeld kun je daarna weer heerlijk genieten van de warme zomer avond. Wij bezorgen jouw bestelling op de door jou gekozen bezorg datum eventueel met een kaartje met persoonlijke wens, bij een kennis, familie, vrienden of misschien wel bij jezelf.

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk dan ook een van onze andere Blog’s “Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin?” of “Alles over een boeket met Hortensia”

Snijbloemen Trends van het Zomerseizoen

Met de zomer in volle gang is het tijd om je huis op te fleuren met prachtige snijbloemen. Of je nu een liefhebber van bloemen bent of gewoon wat vrolijkheid wilt toevoegen aan je interieur, de zomerbloementrends van dit jaar bieden een scala aan opties om uit te kiezen. En het beste nieuws is dat je deze trendy bloemen gemakkelijk kunt laten bezorgen, zodat je zonder gedoe kunt genieten van de schoonheid van het seizoen. Hier zijn enkele van de meest opvallende trends op het gebied van snijbloemen voor deze zomer.

 

zomer blog afbeelding 1

 

Kleurrijk is hot deze zomer

Deze zomer draait alles om levendige kleuren die je huis laten stralen. Denk aan felgele zonnebloemen, dieprode scabiosa, helderblauwe korenbloemen en vurige oranje cosmea. Mix en match verschillende kleuren om een explosie van vrolijkheid en energie te creëren. Deze kleurrijke bloemen brengen de zomerse sfeer rechtstreeks naar je woonkamer.

Laat je huis bloeien met de prachtige trends in zomerbloemen, waar kleuren en geuren samenkomen en de zomer tot leven brengen

De frisse trend van natuurlijke eenvoud

Naast opvallende kleuren is er ook een trend naar eenvoudige en natuurlijke arrangementen. Bloemen met een subtiele uitstraling, zoals witte kamille, delicate lavendel en zachte roze hortensia’s, zorgen voor een rustgevend en verfijnd effect. Combineer deze bloemen met groene bladeren en takken om een minimalistisch en elegant boeket te creëren. Deze trend pas perfect in een licht interieur, zoals een Licht Scandinavisch met wit en aarde tinten.

Exotische Tropen:

Breng de tropen naar je huis met exotische bloemen die de zomerse vibe versterken. Denk aan felgekleurde orchideeën, prachtige heliconia’s, tropische lelies en opvallende bird of paradise. Deze bloemen zijn een blikvanger en brengen een vleugje exotisme in je interieur. Vergeet niet om ze goed te hydrateren, aangezien deze bloemen vaak extra zorg nodig hebben. Deze bloemen trend pas in meerdere interieurs, Ibiza stijl, Minimalistisch interieur, knus landelijk, creatieve bohemian.

 

allium flowers 2021 08 26 16 53 01 utc

Duurzaamheid en Lokale Bloemen:

Naast het genieten van prachtige bloemen is duurzaamheid een belangrijke trend deze zomer. Kies voor lokale bloemen die minder kilometers hebben afgelegd en ondersteun daarmee lokale kwekers. Bloemen zoals zonnehoed, duizendblad en klaproos zijn perfecte voorbeelden van inheemse bloemen die je kunt gebruiken in je boeketten. Deze bloemen kun je vaak zelf plukken uit de berm bij jouw in de buurt, zo kunnen ze een mooie aanvulling zijn op het boeket van deBloemist.nl.

Pioenroos, als je de lente in je bol hebt en de zomer lonkt …

Het zijn de vrolijke sprankelmaanden in de bloemenwereld! Mei en juni zijn dé maanden van de pioenroos. Deze prachtige bloeier heeft altijd de lente in haar bol. Dus verlang je naar de warmte van de zon? Met de pioenroos in je huis maak je een mooi begin!

Pioenrozen in Boeketten:

De prachtige pioenrozen hebben een tijdloze charme die perfect past in verschillende soorten boeketarrangementen. Hun grote bloemen met delicate bloemblaadjes, variërend in kleuren van zachte pasteltinten tot levendige roodtinten, maken ze tot een opvallend middelpunt in elk boeket. Het contrast tussen hun weelderige bloemblaadjes en het diepgroene blad zorgt voor een verbluffend visueel effect.

Heerlijk geurende pioenrozen

Wat pioenrozen echt onderscheidt als snijbloemen is hun verbazingwekkende geur. Hun bedwelmende parfum vult de ruimte en voegt een extra dimensie toe aan elke bloemencompositie. Of ze nu op zichzelf staan in een boeket of gecombineerd worden met andere bloemen, de pioenrozen voegen een vleugje romantiek en elegantie toe aan elke omgeving.

Verzorging van pioenrozen

Met de juiste zorg kunnen ze tot wel een week meegaan in een vaas. Het is belangrijk om ze schuin af te snijden, verwijder overtollig blad onder de waterlijn en ververs regelmatig het water om hun levensduur te verlengen. Zo kun je optimaal genieten van hun schoonheid terwijl ze zich volledig ontvouwen.

blog pioenrozen 2 2023

Vertel het met pioenen

Bloemen hebben altijd al een speciale plaats ingenomen in de wereld van decoratie en emoties. Ze hebben het vermogen om vreugde, liefde en bewondering over te brengen. Een bloem die bijzonder geliefd is vanwege haar prachtige uiterlijk en korte beschikbaarheid is de pioenroos. Met hun weelderige bloemblaadjes en bedwelmende geur zijn pioenrozen een favoriete keuze als snijbloem in boeketten. Laten we eens kijken naar de herkomst van deze betoverende bloem en ontdekken waarom ze zo populair zijn in

Herkomst Pioenen

Hier in Europa genieten we sinds 1784 van de prachtpioenen. In China waren ze daarvoor al van haar onder de indruk. Daar werd de pioen niet alleen voor haar bloemen, maar vooral voor haar wortels geteeld. Deze zouden volgens de Chinezen namelijk een koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben. We adviseren je om de pioen niet in je mond te steken, maar vooral je ogen de kost te geven.

Een echte seizoensbloem, de pioenroos kondigt de zomer aan. Als de pioenroos in bloei staat, worden de dagen langer en de temperatuur hoger.
Kleuren en vormen van de pioenroos

Wie valt voor de charmes van de pioenroos, heeft geluk: er zijn wel meer dan duizend soorten verkrijgbaar, in allerlei vormen en kleuren. Zo zijn ze er bijvoorbeeld met een enkele rij bloemblaadjes, met half dubbele of dubbele bloemen. Ook qua kleur kun je je hart ophalen: de vrolijke pioen is er in zachtgeel, romantisch wit, zuurstokroze of donkerrood. En de geur van pioenrozen is bijzonder aantrekkelijk, heerlijk zoet!

Conclusie:

Pioenrozen zijn een geliefde keuze als snijbloem in boeketten vanwege hun betoverende schoonheid en heerlijke geur. De pioenroos staat onder andere voor liefde, geluk en gezondheid. Het is niet zonder reden dat de pioenroos een graag geziene gast is op voorjaarsbruiloften. Maar niet alleen op tortelduifjes heeft deze bloem een enorme aantrekkingskracht. We halen allemaal graag een flinke bos positiviteit en liefde in huis, toch? Heb je nog zin in meer inspiratie lees dan ook ons blog over zonnebloemen.

Als je als man Valentijn ook te commercieel vindt, dan zul je vast niet de enige zijn. En als je als man nog steeds rozen koopt voor je vrouw, dan ben je ook niet de enige. In de week van Valentijn worden rond de 100 miljoen rozen geveild in Nederland bij bloemveiling FloraHolland, wat met een gemiddelde bos van 20 rozen, neerkomt op 5 miljoenen boeketten rozen. Ook al zegt men er niets aan te doen, het blijkt dat het gros van de mannen toch (wel of niet toegevend) rozen koopt voor zijn geliefde. Maar is de vrouw anno 2014 nog wel tevreden met een ‘minder’ originele bos rozen op deze ‘te’ commerciële dag?

Valentijnsdag of Valentijn?

Je kunt je geliefde overladen met cadeaus op Valentijnsdag en in een volgepropt restaurant binnen 1,5 uur naar buiten worden gewerkt. Is het echter niet beter om het hele jaar door de liefde te vieren en te vereren? Op 14 januari zou je ook eens uit eten kunnen gaan of thuis kunnen komen met een bloemetje. Want liefde voor je man of vrouw moet er toch eigenlijk altijd zijn? Valentijnsdag zou dan gewoon Valentijn moeten heten, met het hele jaar door koppels die met elkaar uit eten gaan en elkaar verrassen. Of past dit niet meer in ons drukke schema van 2014 en hebben we echt maar één dag in het jaar waarop we een automatische herinnering in onze agenda hebben staan om een cadeau te kopen?

’’We zien ieder jaar steeds meer boeketten met hartjes en knuffels het hele jaar door verstuurd worden. Echter blijven rozen op Valentijnsdag toch de favoriet van miljoenen vrouwen. Daarbij is er ook nog een andere verschuiving te zien; single Nederland stuurt ook steeds vaker bloemen om hun beste vriend of vriendin te verrassen. Een boeketje doet het namelijk altijd goed.’’ – Thomas, deBloemist.nl

valentijn2018 2

Wat mannen geven

Wat mannen geven is eigenlijk heel kort samen te vatten. Veel mannen komen niet verder dan bloemen, parfum, een sierraad, lingerie, een etentje of als de crisis niet te hard is toegeslagen, een weekendje weg. Daar staan ze dan lang voor in de rij bij de bloemist, nog even snel na het werk voordat ze naar huis rijden. Toch zijn er nog veel ergere cadeaus dan het ouderwetse bloemetje. Een strijkijzer, of nog erger; een dieetboek of anti-rimpelcrème. Dan kun je inderdaad beter op ‘safe’ spelen.

Aandacht en huishoudelijke hulp gevraagd

Vrouwen willen dat er ‘echt’ aan ze wordt gedacht, zonder automatische agenda herinnering en zonder een commerciële verplichte dag. Aandacht is het toverwoord voor het ‘oh zo drukke’ 2014. Liefdevolle aandacht, zonder studiosport op de buis, werklaptop op schoot of een schoonmoeder op de bank. Het gaat niet om het cadeau, maar om romantische aandacht, een beleving, een blijvende herinnering. En niet alleen op Valentijnsdag.

Als je vrouwen vraagt wat ze van mannen willen, dan ligt frustratie van huishoudelijke hulp ook vaak op het puntje van hun tong. Geen vuile sokken door het huis, een vetvrij gasfornuis, niet drie keer dezelfde vraag te hoeven beantwoorden, niet de enige zijn die de stofzuiger uit de kast pakt en… ondanks de vrouw zegt niets te hoeven met Valentijn toch een bloemetje krijgen. Vrouwen zijn ingewikkeld, of vragen ze eigenlijk toch heel eenvoudige dingen?

Vrouwendag

Je hoort nauwelijks mannen op de dag na Valentijn roddelen over cadeaus, terwijl vrouwen direct met hun vriendinnen zullen delen wat ze van hun geliefde hebben gehad. Als een vrouw als enige van haar vriendinnengroep een bos met 30 rozen heeft gehad, zal ze met trots vertellen hoe lief haar Valentijn is. Als ze als enige niets heeft gehad, dan heb je een teleurgestelde vrouw op de bank zitten. Koop dus toch net zoals 5 miljoen anderen een bos rozen ook al hoeft ze niets. Een bos rozen blijft bij vrouwen ‘altijd goed’. Zeker als je ze naar haar werk stuurt, waar collega’s meteen zien dat zij degene is die wel iets voor Valentijnsdag heeft gekregen. Inspelen op gevoelens, emoties en vooral, op haar jaloezie.

Het mag dan allemaal wat generaliserend zijn, maar van een beetje meer aandacht, huishoudelijke hulp en toch dat ouderwetse bloemetje waar ze mee kan pronken op haar werk of bij vriendinnen, worden veel vrouwen blij. Moeilijk hoeft het dus niet te zijn.

Wil je nog een blog lezen? Misschien is ons blog “Top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven” interessant voor je.

winnaar

Winnaar duurzaamheidsprijs bollenstreek. deBloemist.nl mag zich de winnaar van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2020 noemen. Thomas Clavaux (eigenaar deBloemist.nl): “We zijn ontzettend blij en trots, dit is een bekroning op ons duurzame beleid. Een erkenning voor het hele team!” Bekijk hier de finale-uitzending online terug

Het oordeel van de jury

deBloemist.nl, specialist op het gebied van bloemen bezorgen, is een onderneming die over veel aspecten van duurzaamheid heeft nagedacht en er bewust mee bezig is. Met zonnepanelen, een warmtepomp, natuurlijke verlichting en bewuste verpakkingen. Zelfs na de nominatie in de zomer maakte ze nog enorme stappen. Zo pakte ze het inkoopbeleid opnieuw aan en heeft een nog hoger percentage bloemen nu een MPS-certificaat.

“Een schitterend voorbeeld hoe een bedrijf zijn eigen business model kan aanvullen én tegelijkertijd maatschappelijk betrokken kan zijn.”

Ook zagen we verbetering in de communicatie over duurzaamheid richting klanten en een grotere focus op lokale samenwerking. deBloemist.nl maakt ook indruk door de nieuwe sociale samenwerking met Kwekerij de Groene Cirkel, een belangrijk project voor re-integratie en dagbesteding. Een schitterend voorbeeld hoe een bedrijf zijn eigen business model kan aanvullen én tegelijkertijd maatschappelijk betrokken kan zijn.

Over de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek is een jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk met als doel duurzaam ondernemen in de streek te belonen. Lees hier meer over de duurzaamheidsprijs.

 

[Persbericht] DeBloemist.nl finalist Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek

Finalist Duurzaamheidsprijs. De 3 finalisten voor de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek zijn bekend! DeBloemist.nl uit Rijnsburg strijdt in de finale tegen Chocolaterie Pierre uit Hillegom en groenteburger producent To Maat uit Rijnsburg. Deze jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk heeft als doel duurzaam ondernemen in de streek te belonen.

Over de nominatie voor deBloemist.nl

DeBloemist.nl is gespecialiseerd in de online verkoop van bloemen, boeketten en cadeaus. De jury is erg te spreken over de werkwijze van eigenaar Thomas Clavaux en zijn team: “DeBloemist.nl investeert in slimme automatisering, energiebesparende maatregelen en in zijn medewerkers. Met bijna 75% MPS gecertificeerde bloemeninkoop doet hij het in zijn branche erg goed. Een uitblinker op zijn gebied.”
➡ Lees hier meer over de nominatie

Finalisten Duurzaamheidsprijs 2020

De uiteindelijke winnaar zal op 8 oktober bekend worden gemaakt, tijdens de grote finale in het Fioretti College in Lisse. U kunt de finale bijwonen, vul hiervoor dit aanmeldformulier in.

Contact naar aanleiding van dit persbericht

deBloemist.nl
Telefoon: +31 (0) 715317379
E-mail: info@debloemist.nl

Terug naar boven