Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten

Categorie: Algemeen

Valentijnsdag bloemen: Een romantische verrassing voor je geheime liefde

In de lucht hangt een zweem van liefde, en de dag van cupido staat voor de deur. Valentijnsdag 14 februari, de dag van romantiek en genegenheid, is het perfecte moment om je geheime liefde te verrassen met een betoverend boeket bloemen.

Bloemen brengen emotie over, je kunt dus met de keuze voor het juiste boeket jouw liefde overbrengen bij de ontvanger. We hebben enkele suggesties voor de meest betoverende bloemen op een rij gezet, dit kun je gebruiken bij je keuze om jouw geheime liefde op Valentijnsdag te verrassen.

Romantische rozen: Een Tijdloze Uiting van Liefde

Rode rozen, het symbool van liefde. Rozen kunnen je liedes boodschap overbrengen, en een verpletterende indruk achterlaten bij de ontvanger. Of je nu kiest voor een klassiek boeket rode rozen of een mix van verschillende kleuren, rozen zijn de belichaming van romantiek op Valentijnsdag.

Valentijn bloemen blog 1.0

Betoverende Lelies: Voor een Stille Bewondering

Laat lelies hun magie verspreiden en een vleugje mysterie toevoegen aan je verrassing. Met hun elegante uitstraling en bedwelmende geur zijn lelies perfect voor het uiten van een geheime bewondering. Stuur een boeket waar lelies in zitten om de aandacht te vangen.

Charmante Anjers: Een Symboliek van Geheime Liefde

Anjers, met hun subtiele schoonheid, dragen vaak de betekenis van geheime liefde met zich mee. Kies voor zachte tinten zoals roze of lila om een romantische en stiekeme sfeer te creëren. Anjers zijn een perfecte keuze voor degenen die hun genegenheid op een subtiele manier willen uiten.

Tuin van Bloemen: Een Verrassende Mix

Creëer een boeket als een tuin, vol met verschillende bloemen die samen een harmonieus geheel vormen. Denk aan bloemen zoals ranonkels, tulpen, en violieren. Deze verrassende mix van bloemen en geuren straalt romantiek uit en laat zien dat liefde in veel verschillende vormen kan bloeien.

De Verrassing van Valentijn

Of het nu een boeket Valentijnsdag bloemen, een ballon of een fles champagne is, de verrassing van Valentijn is het mooiste cadeau dat je aan je geheime liefde kunt geven. Het is niet voor niets dat je met Valentijn je cadeau anoniem verstuurd, laat je cadeau spreken en de romantiek aanwakkeren op deze speciale dag.

Valentijnsdag is de tijd om de liefde te vieren, of het nu openlijk is of in het geheim. Met een zorgvuldig gekozen boeket bloemen kun je de romantiek laten floreren en je geheime liefde laten weten dat ze speciaal zijn.

Bestellen voor Valentijnsdag

Wees er op tijd bij! Het is een van de drukste dagen van het jaar, je kunt natuurlijk ook nog op Valentijnsdag zelf bestellen. Maar wees slim en beste niet te laat dan is de keuze nog reuze, en kan jij het perfecte boeket kiezen voor jouw Valentijn. Vind hier jouw Valentijn cadeau

Proosten met champagne: Champagne als Ster van de Jaarwisseling

De laatste avond van het jaar staat voor de deur, en wat is er nu beter dan het afsluiten van 365 dagen vol avonturen en herinneringen met een sprankelende toost? Nog even teug kijken op het afgelopen jaar, en natuurlijk vooruit naar het nieuwe jaar vol met goede voornemens, aftellen en proosten met champagne! Champagne is naast oliebollen ene vuurwerk de onbetwiste ster van elke jaarwisseling. Net zoals een perfect boeket bloemen het hart van een ruimte kan veroveren, kan een fles champagne de sfeer van een feest transformeren. Laten we duiken in de betoverende wereld van champagne en ontdekken waarom het dé drank is om het nieuwe jaar mee te verwelkomen.

 • Een Fonkelende Begroeting

Net zoals de mooiste bloemen een ruimte opfleuren, doet champagne dat met elke toost. Het heldere, bruisende vocht in het kristalheldere glas zorgt voor een visueel feest. Het is niet alleen een drankje; het is een fonkelende begroeting aan het nieuwe jaar, een viering van hoop en verwachting.

 • Een Symfonie van Smaak

Champagne is niet zomaar een drankje; het is een kunstvorm. De harmonie van bubbels die opstijgen als een feestelijk vuurwerk in je mond, de subtiele tonen van fruit en bloemen die dansen op je tong – elke slok is als een symfonie van smaken die samenkomen voor een onvergetelijke ervaring. Proef de nuances, voel de textuur en laat je smaakpapillen dansen op de tonen van deze verfijnde drank. Schenk de champagne in een mooie flûte, een goed glas komt de smaak ten goede.

 • Een Traditionele Toast

Het proosten met champagne heeft een diepe betekenis die teruggaat tot in de geschiedenis. Het is een symbool van vreugde, welvaart en het vieren van het goede leven. Als je het glas heft met geliefden, vrienden of zelfs onbekenden tijdens de jaarwisseling, deel je in een eeuwenoude traditie die verbindt.

 • Een Elegante Presentatie

Een fles champagne voegt een vleugje elegantie toe aan elke viering. Het sierlijke etiket, de gouden folie die zorgvuldig wordt onthuld, en het kenmerkende ‘plop’ bij het openen van de fles. Echte champagne heeft allure en stijl, het prikkelt je zintuigen en het verwarmt je hart.

 •  Een Sprankelend Begin van het Nieuwe Jaar

Terwijl de klok aftelt naar middernacht, laat de champagne het vuurwerk in je glas exploderen en markeer het begin van een nieuw hoofdstuk. Het is niet zomaar een drankje; het is een belofte van nieuwe kansen, avonturen en vreugdevolle momenten die nog in het verschiet liggen. Combineer je champagne met een oliebol kies dan voor een iets zoetere variant, bijvoorbeeld een heerlijke rosé.

New years eve celebration background with champagne

Champagne bezorgen

Wil je iemand bedanken voor zijn bijdrage of hulp het afgelopen jaar, dan kan dat perfect met een heerlijke fles champagne. Je kunt je champagne cadeau nog mooier maken door een combinatie te maken van bloemen en champagne, kies een prachtig boeket uit en voeg jouw favoriete champagne toe.

In de wereld van champagne is elke fles een meesterwerk, een kunstwerk dat gemaakt is om te delen en te genieten. Dus, als de klok middernacht slaat en het vuurwerk de hemel verlicht, hef dan je glas, proost op het verleden en omarm met enthousiasme de schitterende mogelijkheden die het nieuwe jaar te bieden heeft. Laat de champagne vloeien en maak van elke toost een moment om te koesteren. Cheers op een sprankelend nieuw jaar!

Champagne bestellen voor oud en nieuw, bestel dan uiterlijk op vrijdag 29 dec voor 16:45 uur. Bekijk onze champagnes en bestel ze online, doe het tijdig dan heb je ze zeker op tijd in huis. En kun je het nieuwe jaar in luiden met een heerlijk glas champagne, proosten met champagne hoort bij oud en nieuw.

Bloemen zijn goed voor je gezondheid

Bloemen zijn goed voor je gezondheid, in dit blog leggen we uit waarom een boeket bloemen je positief kan beïnvloeden en goed is voor je mentale welzijn.

Bloemen en de kunst van mentale verzorging: Een kleurrijk pad naar welzijn

In de drukte van het moderne leven is het gemakkelijk om het belang van mentale gezondheid uit het oog te verliezen. Gelukkig zijn er prachtige, geurige metgezellen die ons kunnen helpen een moment van rust te vinden en onze gemoedstoestand te verbeteren: bloemen. Net zoals een boeket de kamer opfleurt, heeft het ook het potentieel om onze geestelijke gezondheid te versterken.

Bloemen, een aroma van geluk

Bloemen brengen niet alleen kleur in onze omgeving, maar ze vullen ook de lucht met een aangename geur die onze zintuigen kalmeert. Bloemen hebben de kracht om onze stemming te veranderen en stress te verminderen. Het inademen van deze natuurlijke aroma’s kan een directe route zijn naar ontspanning.

Boeket, de kracht van kleur

De kleurrijke pracht van bloemen is meer dan alleen visueel aantrekkelijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bloemen in verschillende kleuren een directe invloed kunnen hebben op onze emoties. Rode bloemen kunnen bijvoorbeeld gevoelens van liefde en passie versterken, terwijl blauwe bloemen rust en kalmte uitstralen. Het plaatsen van bloemen in je leefruimte, op kantoor of je werkplek heeft een positieve invloed op je humeur. Het is niet voor niets dat er altijd bloemen staan tijdens bezichtigingen in een huis wat te koop staat, uit wetenschappelijk onderzocht blijkt dat een positieve invloed heeft op de potentiële koper.

Een moment van zorg

Bloemen geven niet alleen, ze vragen ook om zorg. Het verzorgen van bloemen kan een therapeutische bezigheid zijn, waarbij je je concentreert op het water geven, afsnijden en koesteren van deze levende kunstwerken. Deze zorgzame activiteit kan een rustgevend effect hebben op je geest en je helpen de dagelijkse stress los te laten. Dit geld ook voor een wandeling in de natuur of werkzaam heden in de tuin.

We hebben meer bloemen nodig

Bloemen, een geschenk van waardering

Bloemen krijgen als cadeau is niet alleen iets moois om te zien. Het is eigenlijk een teken dat iemand je waardeert. Als je weet dat iemand de moeite heeft genomen om je bloemen te sturen, kan dat echt een diep gevoel van blijdschap en verbondenheid geven. Het laat je ook weten dat je gewaardeerd wordt en dat er midden in de dagelijkse sleur iets moois is.

Dus eigenlijk, bloemen zijn meer dan alleen versiering. Ze zijn als kleine boodschappers van blijdschap, kleur en zorg die je geestelijke gezondheid een boost kunnen geven. Dus, waarom niet een beetje natuurlijke vreugde aan je leven toevoegen? Een bos bloemen kan weleens precies zijn wat je nodig hebt.

Hebben we je geïnspireerd, dan is dit misschien ook leuk voor je Blog: Welke bloemen kan geven aan mijn vriendin? of Top 10 mooiste bloemen

Zelf Bloemschikken – boeket. Maak zelf een verbluffend boeket

De winterse dagen vragen om een vleugje frisheid en kleur in huis. Wat is er beter dan zelf aan de slag te gaan en een prachtig boeket bloemen te creëren? Laat je inspireren door de natuur en ontdek hoe je met een paar eenvoudige stappen een betoverend boeket kunt samenstellen. Gebruik materialen uit het seizoen, in deze tijd zijn er veel bessen najaar en winter bloemen. Het zelf bloemschikken is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar ook een manier om je huis te verrijken met kleur en geur.

Boeket maken stap voor stap

Stap 1: Kies je bloemen en groen

Kies bloemen die passen bij het seizoen en je persoonlijke smaak. Ga voor een mix van kleuren en vormen om je boeket levendig en interessant te maken. Denk aan prachtige rozen, mooie grote Amaryllis en bessen takken zoals Ilex of liguster, en elegante soorten groen zoals eucalyptus en salal om wat diepte toe te voegen.

Stap 2: Bereid je materialen voor

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen klaar hebt staan. Je hebt een scherpe snoeischaar, een scherp mesje, en een mooie vaas nodig. Kies een vaas die de stijl van je boeket aanvult en voldoende water kan bevatten. Het liefst van gras, dit kun je goed schoonmaken en je kunt de stand van het water in de gaten houden.

Stap 3: Begin met de basis

Start met het schikken van de basis van je boeket. Begin met groen zoals eucalyptus om de vorm van je arrangement te definiëren. Laat de takken speels uitsteken voor een natuurlijk effect. Zorg ervoor dat je de lengte van de stelen aanpast aan de hoogte van je vaas. Schik de stelen zo dat ze niet kruis links over elkaar lopen, hierdoor kan de watertoevoer worden afgekneld.

Zelf bloemschikken - boeket

Stap 4: Voeg Bloemen toe voor kleur en contrast

Nu is het tijd om de bloemen toe te voegen. Kies bloemen met verschillende hoogtes en vormen voor een boeiend effect. Laat de kleuren harmoniëren en creëer contrast door heldere bloemen tussen de groenere delen te plaatsen. Experimenteer met verschillende kleuren en hoogtes voor een speels resultaat.

Stap 5: Bind het boeket samen

Wanneer je tevreden bent met je creatie, bind je het boeket samen met het een elastiek of een touwtje. Zorg ervoor dat de stelen stevig vastzitten, maar niet te strak. Controleer of alle bloemstelen schuin afgesneden zijn, zo niet dan is dit een goed moment om de laatste stelen ook schuin af te snijden.

Stap 6: Plaats je boeket in de vaas

Zet je boeket in de vaas en bewonder het resultaat. Vergeet niet bloemenvoeding toe te voegen aan het water, hierdoor komen de bloemen mooier open en staan ze langer.

Geniet van je Zelfgemaakte Meesterwerk!

Woman arranging various flowers in a vase

Voilà! Je hebt met succes je eigen boeket bloemen gecreëerd. Plaats het op een prominente plek in huis en geniet van de natuurlijke schoonheid die je zelf hebt samengesteld. Het zelf bloemschikken van een boeket is niet alleen leuk om te doen, maar ook leuk om naar te kijken en trots te zijn op het resultaat.

De beste cadeaus voor sterkte en steun.

In ons leven worden we soms geconfronteerd met uitdagingen en moeilijke momenten waarop we allemaal een beetje extra liefde, sterkte en steun kunnen gebruiken. Op zulke momenten kunnen attenties die recht uit het hart komen een wereld van verschil maken. Het schenken van cadeaus ter bemoediging en steun is niet slechts een middel om een glimlach op iemands gezicht te toveren, maar ook om te illustreren dat je er voor hen bent, zelfs wanneer fysieke afstand ons scheidt. Hier volgen enkele oprechte gebaren die de dag van iemand kunnen oplichten.

1. Een Fruitmand vol vitamientjes

Een fruitmand is niet alleen een smakelijk geschenk, maar ook een symbool van gezondheid en herstel. Het zit boordevol vitamines en voedingsstoffen om de ontvanger een oppepper te geven. Is de ontvanger een zoetekauw dan is een fruitmand met chocolade of thee en chocolade een misschien een passend geschenk Voeg een persoonlijke noot toe om je wensen voor een spoedig herstel over te brengen.

blog cadeaus voor sterkte en steun 1.0

2. Een Opbeurende Sterkte Ballon

Een sterkte ballon is een vrolijk en luchtig cadeau dat zeker een glimlach zal toveren op het gezicht van de ontvanger. Je kunt ook ballonnen combineren en zo een tros samenstellen, je kunt dan naast een sterkte ballon bijvoorbeeld ook een beterschap ballon toevoegen. Laat de ballon zweven met je goede wensen en steun voor de ontvanger.

3. Een Prachtig Boeket Bloemen

Met de keuze voor een persoonlijk boeket met de lievelingsbloemen in de favoriete kleur van de ontvanger, geef je altijd de juiste attentie. Een mooi boeket bloemen kan de ruimte met kleur en geur vullen en een gevoel van vreugde brengen, zelfs op sombere dagen. Een handgeschreven kaartje voegt een persoonlijk tintje toe aan je cadeau.

4. Troostende Chocolade

Chocolade is een heerlijke traktatie die troost kan bieden in tijden van stress. Het staat bekend om het vrijkomen van endorfines, waardoor je je beter kunt voelen. De repen van Tony Chocolonely zijn er in meerdere variaties, ook hebben wij thema verpakkingen samengesteld. Chocolade is een zoete manier om te laten zien dat je om iemand geeft.

Of je nu een fruitmand, een sterkte ballon, een boeket bloemen of chocolade kiest, het gebaar van steun zal zeker gewaardeerd worden. Het gaat erom dat je aanwezig bent, zelfs als dat op afstand is, en dat je de ander wilt helpen door moeilijke tijden heen.

Onthoud dat het niet altijd de grootte of de kosten van het cadeau is die er toe doen, maar de intentie erachter. Het zijn de gedachten en de genegenheid die je in je cadeau stopt, die het echt bijzonder maken.

blog cadeaus voor sterkte en steun 2.0

Sterke cadeau voor iemand die het moeilijk heeft

Het geven van een aardigheidje als een sterkte wens is een warme en zorgzame manier om je steun en medeleven te tonen aan iemand die het moeilijk heeft. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het geven van zo’n aardigheidje:

Persoonlijkheid en smaak: Denk aan de persoonlijkheid en smaak van de ontvanger. Wat houdt hij of zij van? Wat zou hen kunnen opvrolijken? Een cadeau dat past bij de interesses en voorkeuren van de persoon zal des te meer gewaardeerd worden.

Bemoedigende boodschap: Voeg altijd een persoonlijke boodschap toe aan het aardigheidje. Een opbeurende boodschap kan veel betekenen voor iemand die zich down voelt.

Eenvoudig en doordacht: Het hoeft niet extravagant te zijn. Soms zijn de meest eenvoudige en doordachte geschenken het meest effectief. Denk aan iets kleins dat kan dienen als een herinnering aan je aanwezigheid en zorg.

Praktisch of symbolisch: Overweeg of het aardigheidje praktisch moet zijn of meer symbolisch, een hele grote fruitmand is misschien wel wat veel voor één persoon.

Bijdragen aan comfort: Denk aan de comfort behoefte van de ontvanger. Als iemand bijvoorbeeld in het ziekenhuis ligt, kan iets om te lezen, of te snoepen de dagen aangenamer maken.

Timing: Overweeg wanneer je het aardigheidje geeft. Soms is het het beste om het op een verrassend moment te doen om de ontvanger op te vrolijken.

Onze top 5 sterkte en steun cadeaus

 1. Boeket bloemen, altijd een goede keuze zeker als je kiest voor een boeket in de lievelingskleuren van de ontvanger.
 2. Een sterkte ballon, een gewaardeerde attentie om iemand steun te betuigen.
 3. Chocolade, heerlijk voor de zoetekauw.
 4. Een fruitmand, vol met vitamientjes.
 5. Een knuffel, een zachte beer of konijn om te knuffelen

Vond je dit blog leuk om te lezen en wil je meer inspiratie, misschien is dit ook leuk om te lezen Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin?

Herfstkrans maken, wat heb ik nodig?

 • Krans van stro of wilgen takjes
 • Wikkeldraad (om de materialen vast te zetten)
 • Lijmpistool (altijd makkelijk om gedroogde bloemen en bessen vast te lijmen)
 • Herfstbloemen en bessen zoals Physalis, Hortensia, Rozenbottels e.d.
 • Herfstmateriaal en blad zoals eikenblad, kleine pompoentjes, eikels en kastanje.
 • Een touw of haakje om de krans op te hangen.

herfstkrans maken 5.0

Veel herfstbloemen behouden hun schoonheid wanneer ze opdrogen, waardoor je langdurig van je krans kunt genieten. Je kunt er ook voor kiezen om alleen gedroogde materialen te gebruiken voor je krans.  Onze tip: wees creatief en maak van je krans een persoonlijk kunstwerk.  Je kunt ook bloemen en materialen uit je eigen tuin gebruiken, kies je eigenstijl ingetogen of extravagant.  De keuze is aan jou!

herfstkrans maken 6.0

Herfstkrans maken in stappen

 • Leg je materialen eerst los op de ondergrond (krans) om de compositie te bepalen, zo kun je de materialen goed verdelen.
 • Knip zonodig de materialen alvast op maat.
 • Ben je helemaal te vrede, leg de materialen dan aan de buitenzijde van de krans neer in de volgorde van je compositie.
 • Begin nu met het lijmen en binden van je herfstmaterialen (Werk altijd een kant op! met de klok mee of tegen de klok in.)
 • Vul de overgebleven ruimtes op met kleine materialen zoals pompoentjes, noten en bessen
 • Als je helemaal rond bent is je krans klaar, je kunt nu het haakje of het touw bevestigen.
 • Hang de krans op een droge plek goed in het zicht. Genieten maar!

Tip: Bij het creëren van de krans, kun je het vergelijken met het schilderen: diverse texturen en kleuren komen samen om een harmonieus geheel te vormen.
Heb je geen geschrikte plek om de krans op te hangen dan kun je hem ook op een tafel of een lage kast leggen, een windlicht met een kaars in het midden geeft dan nog meer sfeer.

herfstkrans maken 2.0

Misschien ook leuk voor je om te lezen: Blog: Zelf een herfst-winter boeket maken

Verwelkom de herfst – Lang leve een nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen geeft ruimte voor verandering. Het is weer tijd voor een andere tijdsbesteding, garderobe en boeketten! Omdat de natuur de wisseling aangeeft, zie je in de herfst weer andere bloemen bij deBloemist.nl dan in bijvoorbeeld hartje zomer. En wat een schoonheden zijn het! Haal ze in huis die typische najaarsbloemen, om de herfst in stijl in te luiden.

Dit heb je (bijvoorbeeld) nodig

Uiteindelijk gaat het er om dat jij blij bent met het herfstboeket. Wij kiezen voor typische herfstbloemen in dito -kleuren. Herken jij ze? Het zijn:

Gloriosa
Anthurium
Gerbera
Dahlia
Roos
Physalis
Rozenbottel
Sanguiso
Daucus carota

foto blog herfst 2

Zo combineer je herfstbloemen

Er is vast een reden om iemand op zo’n bos te trakteren, of beloon jezelf omdat je de eerste herfstige neerslag hebt getrotseerd. Je kunt deBloemist.nl vragen aan de slag te gaan met jouw lijst ingrediënten, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Zoek een mooie vaas uit, bijvoorbeeld eentje in een donker metallic look en schik de bloemen tot je blij bent met het eindresultaat.
Combineer de felle diepe kleuren van de herfst met elkaar, het kan niet bont genoeg. In dit seizoen combineren de kleuren mooi met elkaar, ook al staan ze ver uit elkaar op de kleurenwaaier. Roze, oranje, paars en rood kunnen prima samen in een herfstboeket.

Hier is een top 5 van prachtige herfstbloemen, waarbij de chrysant, hortensia, rozenbottel, dahlia en Amaranthus in de schijnwerpers staan:

 1. Chrysant: Chrysanten zijn bekend als de koninginnen van de herfstbloemen. Ze komen in een breed scala aan kleuren en bloemvormen, waardoor ze een veelzijdige en geliefde keuze zijn voor herfstdecoraties en boeketten. De warme tinten van chrysanten, zoals oranje, rood en geel, passen perfect bij het herfstseizoen.
 2. Hortensia: Hortensia’s zijn sierlijke en charmante herfstbloemen die in de nazomer en herfst hun volledige pracht laten zien. Hun grote bolvormige bloeiwijzen variëren van roze tot dieprood, paars en blauw, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een herfstachtige sfeer in tuinen en bloemstukken.
 3. Rozenbottel: Rozenbottels zijn geen traditionele bloemen, maar eerder de vruchten van rozenstruiken. Ze zijn echter een iconisch herfstdecoratief element. Hun heldere rode en oranje kleuren voegen een vleugje levendigheid toe aan arrangementen en worden vaak gebruikt in herfstkransen en boeketten.
 4. Dahlia: Dahlia’s zijn late zomer- en herfstbloemen die schitteren met hun gevarieerde kleuren en opvallende bloemvormen. Van pomponachtige bloemen tot enkele en dubbele bloeiwijzen, dahlia’s zijn een favoriet voor het creëren van prachtige herfstboeketten.
 5. Amaranthus: Amaranthus, ook bekend als “kattenstaart” vanwege de opvallende bloeiwijze, voegt een exotisch element toe aan herfstarrangementen. De rijke rode, paarse en gouden tinten van amaranthus voegen diepte en textuur toe aan boeketten en decoraties.Deze top 5 herfstbloemen biedt een scala aan kleuren en texturen om van te genieten tijdens het herfstseizoen. Ze kunnen worden gecombineerd in prachtige boeketten en arrangementen om de warmte en schoonheid van de herfst in huis te brengen.

herfst blog foto 1

Herfstbessen en bloemen combineren

De herfst staat bekend om zijn schitterende kleurenpalet en de overvloed aan herfstbessen. Terwijl de zomer overgaat in de herfst, ondergaan bomen en struiken een metamorfose die het landschap transformeert in een levendig en warm tafereel.

De herfstkleuren in de natuur zijn adembenemend en divers. Bladeren aan bomen en struiken veranderen van hun gebruikelijke groene tinten naar een schat aan warme en levendige kleuren, zoals rood, oranje, geel en dieprood. Deze verandering wordt veroorzaakt door de afname van chlorofyl in de bladeren, waardoor andere pigmenten zoals anthocyanen en carotenoïden zichtbaar worden. Het resultaat is een schilderachtig landschap dat elke dag weer nieuwe tinten lijkt te onthullen.

De herfst is een tijd van overvloed aan bloemen en bessen in prachtige kleuren, het seizoen nodigt uit tot het maken van prachtige boeketten of een vaas met een paar bessen takken en eikenblad, hiermee kun je de sfeer in huis gezellig en warm maken. Het is een tijd waarin de natuur haar kunstzinnige vaardigheden op het gebied van kleur en leven tentoonspreidt voordat de winterse rust zijn intrede doet. Ook zin in de herfst? Lees ook ons blog Herfstkrans maken.

De herfst, waarin bessen en bloemen elkaar ontmoeten in een dans van kleur, om de wereld te schilderen met een meesterwerk van seizoenspracht.”

foto blog herfst 3

Bloemen of cadeaus bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist.nl de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist.nl biedt u een ruime keuze aan herfstboeketten die je kunt bestellen. Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn. Bezorgd 6 dagen per week en op de zelfde dag, bestellen voor de zelfde dag kan vaak tot 15:00 uur.

Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin? Het kiezen van bloemen voor je vriendin is een liefdevol gebaar dat afhangt van haar persoonlijke voorkeuren en de gelegenheid. Er is altijd wel een rede om bloemen te geven aan je vriendin, maar een paar belangrijke gelegenheden hebben we voor je op een rijtje gezet.

Ook hebben we een top 5 voor je samengesteld van boeketten die wij aanbevelen, uiteraard is de persoonlijke smaak van je vriendin erg belangrijk. Houd ze van bepaalde bloemen of kleuren, hou daar dan ook rekening mee in je keuze.

Gelegenheden voor het geven van een boeket aan je vriendin

 • Verjaardag: Dit is een van de meest voor de hand liggende momenten om je vriendin een boeket bloemen te geven. Zorg ervoor dat de bloemen overeen komen met haar interesses en persoonlijke smaak. Kijk anders even bij onze selectie verjaardagcadeaus
 • Jubileum: Of het nu jullie eerste jaar samen is of een mijlpaal zoals een 5-jarig jubileum, het vieren van de tijd die jullie samen hebben doorgebracht is een geweldige gelegenheid voor een speciaal boeket.
 • Valentijnsdag: Deze dag staat in het teken van romantiek en liefde, en het geven van een boeket rozen kan de band tussen jullie versterken. Het overslaan van Valentijnsdag werkt meestal averechts.
 • Kerstmis: Het uitwisselen van cadeaus tijdens de feestdagen is een traditie, en het is een perfect moment om je genegenheid te tonen met een zorgvuldig uitgekozen boeket of kerstarrangement.
 • Haar afstuderen: Als je vriendin haar diploma behaalt, is dit een prachtige gelegenheid om haar prestatie te vieren en haar aan te moedigen voor de toekomst. Kies voor deze gelegenheid een vrolijk en kleurrijk boeket.
 • Een speciale prestatie: Het geven van een boeket kan gepast zijn bij het vieren van elke speciale prestatie, zoals het behalen van een certificaat, het voltooien van een sportprestatie of het bereiken van een persoonlijk doel.
 • Willekeurige verrassing: Soms hoef je geen specifieke reden te hebben om je liefde te uiten. Neem onverwacht een bloemetje mee of laat een mooi boeket bezorgen op haar werk, zo kan een normale dag ineens heel speciaal aanvoelen.
 • Haar favoriete feestdag: Als je weet dat je vriendin een bepaalde feestdag of gebeurtenis in het bijzonder waardeert, zoals Moederdag of Nationale Vriendinnendag, is dat een uitstekende gelegenheid om haar te verrassen.
 • Jullie eerste ontmoetingsdag: Als jullie de dag herinneren waarop jullie elkaar voor het eerst ontmoetten, kan het geven van een prachtig boeket op deze dag romantisch en betekenisvol zijn.

Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin? Een top 5 boeketten om je te helpen in je keuze.

 1.  Pluk boeket incl bijpassende glazen vaas, deze boeketten van uitsluitend bloemen hebben een romantische uitstraling. Een fijn cadeau omdat het boeket incl vaas geleverd wordt.
  pluk boeket rood roze
 2. Seizoensboeket in warme kleuren, door de samenstelling van de bloemen en de kleurtinten is dit boeket een favoriet van veel vrouwen.
  Seizoensboeket rood lila/paars
 3. Een tropische verrassing, boeket vol met niet alledaagse bloemen. Misschien wel een goede keuze voor iemand met veel temperament.
  Tropich boeket 1.0
 4. Rode rozen, rode rozen staan symbool voor de liefde. Dit boeket is perfect als attentie voor je relatie jubileum of om te zeggen “ik vind je lief”. Wil je rozen versturen naar je vriendin dan is rood de kleur van de liefde, vind je rood te uitgesproken dan is een boeket van rode en roze rozen misschien de juiste keuze.
  Boeket rode rozen met bladmateriaal
 5. Kleurrijke keuze, een boeket dat past bij veel gelegenheden. Vrolijk en vol van kleur, een feestelijk boeket voor een vrolijke persoonlijkheid.
  Kleurrijke keuze boeket

Stuur je vriendin een boeket en hou rekening met haar smaak

Het geven van een boeket aan je vriendin is een geweldige manier om je waardering, liefde en genegenheid te tonen. Onthoud dat het niet altijd om de prijs gaat, maar om de gedachte en de moeite die je in het cadeau steekt. Een boeket dat haar persoonlijke smaak en interesses weerspiegelt, zal altijd gewaardeerd worden, ongeacht de gelegenheid. Heb je nog geen keuze kunnen maken of twijfel je nog? Ontdek dan onze boeketten of lees ons blog “Top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven”

Bloemen bestellen voor je vriendin

Bij deBloemist.nl willen we dat iedereen kan genieten van mooie bloemen. Daarom bezorgen wij bloemen door heel Nederland. Of u nu in het Noorden of in het Zuiden van het land bloemen wilt laten bezorgen, alles is mogelijk bij deBloemist.nl. Bloemen sturen naar je vriendin en die dezelfde dag nog laten bezorgen? Ook dat is mogelijk bij deBloemist.nl. Wanneer je voor 15:00 uur bestelt dan kunnen we in de meeste gevallen uw bloemen vandaag nog bezorgen! Op werkdagen bekijkt ons systeem na 14:00 uur de postcodes waar we diezelfde dag nog bloemen kunnen laten bezorgen. Uiteraard kunt je er ook voor kiezen om uw bloemen morgen te bezorgen of een andere dag plannen.

Handig om te weten:

– Snel geleverd door lokale bloemist
– Bestellen kan vaak tot 15:00 uur
– Boeketten met 7 dagen vers garantie
– 6 dagen per week en op dezelfde dag
– Voeg een kaartje toe met een persoonlijke boodschap

10 mooiste bloemen om cadeau te geven.

Bloemen hebben de kracht om emoties uit te drukken, vreugde te verspreiden en betekenis te geven aan bijzondere momenten. Of je nu een verjaardag, jubileum, bedankje of oprechte genegenheid wilt vieren, er is altijd een perfecte bloem om je gevoelens over te brengen. Laten we eens kijken naar tien van de meest prachtige bloemen om cadeau te geven en ontdekken waarom ze zo betekenisvol zijn.

1. Rozen: De Tijdloze Uiting van Liefde

Rozen, met hun zachte bloemblaadjes en verleidelijke geur, zijn een symbool van liefde en romantiek. Of je nu diepe passie wilt uitdrukken met rode rozen of zuivere liefde met witte rozen, rozen blijven de onbetwiste keuze voor het uiten van genegenheid.

Boeket rode rozen groen

2. Lelies: Elegante Schoonheid en Eerbied

De gracieuze lelie staat bekend om zijn elegantie en sereniteit. Het is een symbool van zuiverheid en herinnering, waardoor het een gepast geschenk is om respect te tonen voor iemands leven en nalatenschap.

Hoog laag boeket wit1.0

3. Zonnebloemen: Een Stralend Symbool van Vreugde

Zonnebloemen staan bekend om hun heldere kleuren en stralende uitstraling, die vreugde en warmte symboliseren. Het geven van een boeket zonnebloemen kan de dag van de ontvanger direct opfleuren.

zonnebloem paars 1

4. Pioenrozen: Delicate Pracht en Romantiek

Pioenrozen zijn een symbool van romantiek en welvaart. Met hun weelderige bloemblaadjes en zachte kleuren vertegenwoordigen ze liefde, geluk en voorspoed.
Bekijk ook ons blog over pioenrozen

boeket gemengde pioenrozen

5. Tulpen: Kleurrijke Vrolijkheid en Nieuwe Beginnen

Tulpen brengen vrolijkheid en levendigheid met zich mee. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en staan symbool voor nieuwe beginnen en frisse kansen.

Voorjaarsboeket tulpen rood-roze-wit

6. Chrysanten: Respect en Aanpassing

Chrysanten worden vaak geassocieerd met respect en eer, en worden gebruikt in verschillende culturen voor begrafenissen en herdenkingen. Ze zijn een passend geschenk om iemands waarde te erkennen.

herfstboeket gemengde chrysanten1.0

7. Amaryllis: Elegantie en Trots

De majestueuze amaryllis straalt trots en elegantie uit. Met zijn imposante verschijning en levendige kleuren is het een perfecte bloem om bewondering en waardering te tonen.

rode amarylis in vaas

 

8. Iris: Betekenisvolle Symboliek en Hoop

Irisbloemen zijn niet alleen visueel prachtig, maar hebben ook diepe symboliek. Ze vertegenwoordigen hoop, wijsheid en loyaliteit, waardoor ze een attent geschenk zijn voor dierbare vrienden.

 

veldboeket blauw paars

9. Lysianthus: Delicate Charme en Dankbaarheid

Lysianthus, ook wel bekend als ‘eustoma’, straalt delicate charme uit. Met zijn weelderige bloemen en diverse kleuren is het een prachtige manier om dankbaarheid en waardering te tonen.

Boeket roze gemengd

 

10. Strelitzia (Paradijsvogelbloem): Unieke Schoonheid en Exotische Allure

Strelitzia, ook wel bekend als paradijsvogelbloem, is een exotische en opvallende keuze. Met zijn unieke vorm en felle kleuren symboliseert het extravagantie en bewondering.

Tropich boeket 1.0

Deze top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven staat in willekeurige volgorde, alle bloemen zijn geschikt om cadeau te doen. Zit jouw favoriete bloem er niet bij kijk dan even tussen de boeketten, daar zit vast een mooi boeket tussen wat helemaal past bij jouw voorkeur.

Bij het kiezen van een bloemengeschenk is het belangrijk om de persoonlijke smaak en voorkeuren van de ontvanger in gedachten te houden. Elk van deze prachtige bloemen draagt zijn eigen betekenis en schoonheid, en kan een speciaal moment verheffen. Of je nu kiest voor de tijdloze roos, de elegante lelie of de kleurrijke tulpen, de schoonheid van bloemen zal altijd een glimlach op iemands gezicht toveren.

Heb je een mooie bloem gevonden tussen onze top 10 mooiste bloemen die perfect past bij jouw cadeau moment, en wil de bloemen vandaag nog bezorgd hebben bij de ontvanger. Bestel dan op werkdagen voor 14:00 uur, na 14:00 uur kan ook nog maar niet meer op alle postcodes. Doe de postcode check op onze website om te kijken of er nog een mogelijkheid is om te bezorgen. De postcode check is zichtbaar tot 15:00 uur, daarna is het niet meer mogelijk om te bestellen voor de zelfde dag. Op zaterdag kun je bestellen tot 12:00 uur voor levering op dezelfde dag, je kunt natuurlijk ook kiezen om de bloemen op een door jouw gekozen datum te laten bezorgen.

Hebben we je geïnspireerd met ons blog Top 10 mooiste bloemen om cadeau te geven, dan is dit misschien ook leuk voor jou.

Top 10 van zomerbloemen, tien echte zomerbloeiers die het ook heel goed doen in een zomerboeket.

Niet een top 10 op volgorde van leuk of populariteit, we hebben inspiratie over 10 willekeurige zomerbloeiers voor je op een rij gezet. Stuk voor stuk zomerbloemen die je in een zomerboeket tegen komt, maar ook zelf kunt kweken in de tuin of op het balkon.  Geniet van deze zomerbloemen, in een mooi boeket binnen of op de tuintafel. Heb je in je tuin zomerbloemen staan, maak dan je eigen pluk boeket met je zelf gekweekte bloemen. Beleef de intense kleuren en geuren van de zomerbloeiers, kies jouw favoriet en bestel een mooi zomerboeket met de bloemen van jouw keuze.

 

 1. Delphinium
 2. Astilbe
 3. Heliunthus
 4. Dianthus barbatus
 5. Phlox
 6. Leucanthemum
 7. Hortensia
 8. Gladiolus
 9. Lupine
 10. Allium

 

 • Delphinium (Ridderspoor)

Met zijn lange bloeiwijze een echte blikvanger, de Delphinium is er in meer dan 300 verschillende soorten.
In allerlei kleuren terug te vinden, van zachte pastel tinten tot diepe intense kleuren. De zee blauwe en de donker blauwe variant zijn de meest voorkomende, deze kom je vaak tegen in een gemengd zomerboeket maar ook overal in de tuinen.

Heb je een Delphinium in de tuin dan kun je deze vermeerderen door middal van de zaden of door het delen van de wortelkluit. De bloemen zijn niet geschikt voor consumptie, verschillende soorten bevatten giftige soorten en zijn daarom niet eetbaar.

blog zomer top 10 delphinium


 • Astilbe (Spirea)

Populaire pluim bloemen in diverse pastel tinten, deze inheemse plant doet het goed als snijbloem maar ook als tuinplant.
De bloemen van de Astilbe zitten dicht op elkaar en vormen samen een weelderige pluim.

Doordat de Astilbe inheems is is deze plant minder geschikt voor onze vlinders en bijen.

blog zomer top 10 astilbe


 • Heliuanthus (Zonnebloem)

De Helianthus of zonnebloem staat vooral bekend om zijn grote gele bloemknop en de zaden die gebruikt worden voor voedsel en olie.

Zonnebloemen zijn er in ongeveer 70 verschillende soorten, waarvan de Helianthus annuus waarschijnlijk de bekendste is. Deze zonnebloem heeft een grote bloemknop met heldergele bloemblaadjes en een donkerbruin bloem hart. Ze worden vaak geassocieerd met zonlicht omdat de bloemhoofden met de zon mee te draaien. Je hebt vast de velden wel eens gezien toen je in Frankrijk op vakantie was.

De zaden van de zonnebloem zijn eetbaar en worden daarom vaak geroosterd en gegeten als snack, en ze worden gebruikt bij het bereiden van maaltijden. Zonnebloemolie wordt veel gebruikt in voedselbereiding en wordt ook gebruikt als biobrandstof.

Zonnebloemen in je tuin hebben ecologische waarde, vogels, bijen en vlinders profiteren hiervan.
Wil je meer lezen over de zonnebloem lees dan ook even ons blog over de zonnebloem.

blog zomer top 10 heliuanthus


 • Dianthus barbatus (duizendschoon)

Kleurrijk schermbloemetje met een klein karteltje aan de bloemetjes, in honderden variaties en kleuren verkrijgbaar. Duizendschoon bloeit meestal in het voorjaar en de vroege zomer, de bloemen hebben een zacht zoete geur. Vinders en bijen zijn daar dol op. Door dat de Duizendschoon bloeit in de voorzomer, en een heel heel goed houdbaar is in de vaas wordt Duizendschoon vaak als felicitatie bloemetje gebruikt bij de avondvierdaagse.

blog zomer top 10 dianthus


 • Phlox

De Phlox is een doorbloeier, er blijven maar nieuwe bloemetjes open komen. Dichte trossen bloemen, die van onder naar boven open komen.
Heel veel verschillende soorten met allemaal hun eigen groei en bloei eigenschappen, in allerlei kleuren, maar vooral in tinten roze, lila en blauw-paars. Wil je de Phlox in de tuin dan kan dat in de volle grond maar ook in een pot, er zijn variaties die hoog worden maar ook soorten die laag blijven en kruipen.

Sommige soorten phlox hebben een aangename geur, vooral ’s avonds wanneer de bloemen worden bestoven door nachtactieve insecten.

blog zomer top 10 phlox


 • Leucanthemum (Margriet)

De Margriet, een bloemetje met een karakteristieke uitstraling die lijkt op een madeliefje. Witte bloemblaadjes met een rond geel hart, hoewel er ook nieuwe variëteiten zijn bijvoorbeeld in het roze. De bloemen van Leucanthemum trekken vaak bijen, vlinders en andere bestuivende insecten aan, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan tuinen die biodiversiteit ondersteunen.

De meest bekende margriet is de Leucanthemum vulgare, dit is de variëteit die je tegenkomt in tuinen en in potten. De margriet was vroeger populair als snijbloem en je kwam hem regelmatig tegen in boeketten. Helaas heeft dit bloemetje wat van zijn populariteit verloren, doordat veel kleine kwekers zijn gestopt met kweken.

blog zomer top 10 Leucanthemum


 • Hortensia

Misschien wel een van de populairste zomer bloeiers in de tuin, je komt ze overal tegen in allerlei kleuren en variaties. Ronde bollen maar ook pluim vormige bloemen in kleuren variërend van creme wit, alle tinten roze en blauw-paars en tegenwoordig ook nieuwe soorten in de kleur groen en rood. Wil je een paar hortensia’s uit je tuin gebruiken in een boeket, wacht dan tot ze goed door gekleurd zijn en hart van bloem. Dan heb je extra lang plezier van je hortensia’s! Wil je Hortensia’s in je tuin of in een pot zetten, kijk dan even goed naar welk soort.

Er zijn soorten waar insecten dol op zijn.

zomerbloemen top 10 hortensia


 • Gladiolus (Gladiool)

Bekend van o.a. de Nijmeegse avondvierdaagse, deze langwerpige steel met daaraan meerdere trechtervormige bloemen. Elke bloem heeft zes bloemblaadjes, waarvan de onderste drie vaak van een andere kleur of patroon zijn dan de bovenste drie. Verkrijgbaar in een scala van kleuren en patronen, soms in zacht pastel gecombineerd met felle patronen. Of juist het tegenover gestelde, felle kleuren bloemen met zacht gekleurde patronen.

Gladiolen groeien uit een bolvormige knol, ze kunnen daarom ook goed in een pot geplant worden, Let dan wel op dat je niet een soort kiest die heel lang wordt, Gladiolen kunnen wel 150 cm lang worden. De houdbaarheid van een Gladiool in een zomerboeket is er goed, de bloem staat lang op de vaas en komt langzaam helemaal open.

blog zomer top 10 gladiool


 • Lupine

Wat mij betreft een bloem die de zomer echt uitstraalt, lange stelen met kleurrijke wuivende bloemtrossen. De lupine kondigt de zomer aan met zijn vrolijke bloeiwijze in het begin van de zomer.
Een zomerboeket met Lupine erin ziet er altijd vrolijk uit, wel jammer is dat de Lupine niet heel lang staat op de vaas. Na een klein weekje is de bloem wel uitgebloeid, maar zeker weten dat het genieten was van deze prachtige bloem. In de tuin kun je de Lupine wel lang in bloei zien staan, en omdat de Lupine een vaste plant is komen de bloemen ieder jaar terug.

De opvallende bloemen van de Lupine trekken vlinders en bijen aan.

 

Zomerbloemen top 10 lupine


 • Allium

Ook wel bekent als de sierui, een verbluffende snijbloem die elke vaas transformeert in een kunstwerk. Wanneer je de Allium in een vaas plaatst, lijkt het alsof hij zijn eigen feestje viert. Met zijn opvallende bolvormige bloemhoofdjes, die lijken op kleurrijke vuurwerkexplosies. Deze vrolijke zomerbloem is niet alleen elegant maar ook nog eens heel strek, als je regelmatig het water ververst kun je heel lang plezier hebben van de Allium.

blog zomer top 10 allium

 

 

Zomer boeket bezorgen

Stap binnen in de bloemige wereld van zomerse boeketten, waar kleuren en geuren samensmelten tot prachtige boeketten. Bij deBloemist.nl bestel je razend snel de mooiste zomerboeketten. En het beste nieuws! Onze  boeketten bezorgen wij zes dagen per week, zodat jouw boeket altijd op het perfecte moment geleverd word. Bestel jouw zomer boeket voor 14:00 voor levering dezelfde dag.

Zomerbloemen met versgarantie

Bij deBloemist.nl staat versheid en kwaliteit hoog in het vaandel, snelle levering en bloemen direct van de kweker. Daarom bieden wij een garantie van zeven dagen op op onze zomerbloemen. Zo kun je vol vertrouwen genieten van de levendige kleuren en heerlijke geuren die onze boeketten met zich meebrengen. Bestel jouw zomer boeket gewoon van uit de loungebank in de tuin, zo geregeld kun je daarna weer heerlijk genieten van de warme zomer avond. Wij bezorgen jouw bestelling op de door jou gekozen bezorg datum eventueel met een kaartje met persoonlijke wens, bij een kennis, familie, vrienden of misschien wel bij jezelf.

Hebben we je geïnspireerd? Bekijk dan ook een van onze andere Blog’s “Welke bloemen kan ik geven aan mijn vriendin?” of “Alles over een boeket met Hortensia”

Terug naar boven