Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

BLOG deBloemist.nl – Zonnebloemen

Roxy deBloemist
profiel roxy

Alles wat je moet weten over zonnebloemen

Haal jij graag het zonnetje in huis? Een mooie bos bloemen fleurt elke ruimte op, maar met zonnebloemen weet je zeker dat je goed zit. Deze bloemen kun je zowel in een vaas zetten als ze zaaien in je tuin. Voordat je dat doet, wil je natuurlijk wel alle benodigde informatie van deze prachtige bloemen hebben. Lees daarom snel verder en kom erachter wat deze bloemen zo speciaal maakt en ook hoe je ze verzorgt.

Zonnebloem betekenis

Heb jij altijd al de betekenis van zonnebloemen willen weten? Dan ben je aan het juiste adres. Deze bloemen komen oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika en hebben de originele naam Helianthus. Deze Griekse naam is een samenstelling van twee woorden: Helios (zon) en Anthos (bloem). Niet gek dus dat deze bloem letterlijk voor zon staat. Je kunt deze betekenis doortrekken naar liefde en zomer. Het bijzondere aan een zonnebloem is dat deze zich in een vroeg stadium richt naar het licht. Jonge zonnebloemen draaien namelijk elke dag met de zon mee, dat heet heliotropisme. Volgroeide zonnebloemen doen dat niet, zij richten hun bloem de hele dag strak op het oosten. Hierdoor warmen zij sneller op en trekken ze meer bestuivers aan.

Wist je dat zonnebloemen meedraaien met de zon? De zonnebloem, een echte zonaanbidder!

Een zonnebloem verzorgen

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je zonnebloemen. Daarvoor moet je weten hoe je een zonnebloem het beste kan verzorgen. Heb je een boeket zonnebloemen ontvangen? Zet deze dan in een vaas. Hoe je dit doet, leggen we je uit.

Een zonnebloem in een vaas verzorgen

Voor een zonnebloem in een vaas, geldt eigenlijk alles wat ook voor andere bloemen geldt. Je begint met de verzorging van een zonnebloem voordat je deze in een vaas zet. Hoe? Snijd de stelen van je zonnebloem(en) schuin af en verwijder overtollige bladeren. Deze zouden anders water opnemen dat bestemd is voor de kop van de bloem. Zorg ervoor dat je de bloemen in een schone, glazen vaas zet en let op dat je ze niet te diep in warm water zet. Met warm water geef je jouw zonnebloemen een boost en voorkom je dat deze slap gaan hangen. Geef ze eventueel ook wat bloemenvoeding en zorg ervoor dat je het water om de paar dagen vervangt. TIP: giet heet water bij hangende zonnebloemen, hierdoor fleuren ze weer op!

Zonnebloemen laten bezorgen

Nu je weet hoe je een zonnebloem moet verzorgen, ben jij klaar om het zonnetje echt in huis te halen! Bestel zonnebloemen voor jezelf of laat (zonne)bloemen bezorgen bij iemand die je lief is. deBloemist.nl biedt een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken. Diverse boeketten bevatten ook deze mooie, zonnige bloemen. Wil je liever zelf kiezen? Dan kan je gemakkelijk jouw favoriete bloemstukken samenstellen. Bij deBloemist.nl bezorgen we bloemen op jouw gewenste adres.

 


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Terug naar boven