Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Zonnebloem: Zomerdagen worden écht een feest met de meest zonnige koningin van de bloemen!

Roxy deBloemist
profiel roxy

Zonnebloem: Zomerdagen worden écht een feest met de meest zonnige koningin van de bloemen!

Wat als je één bloem zou mogen kronen tot koningin van de zomerbloemen? Dan kies je toch zeker de majestueuze zonnebloem!
Wist je dat de bloem in de natuur overdag meedraait met de zon? Ze wilt geen straaltje missen…
’s Nachts keert de bloemknop terug naar het oosten, wachtende op haar geliefde zon. Heliotropisme noemen we dit fenomeen. Bijzonder toch?

Kleuren en vormen

De zonnebloem kennen we vooral als de gele schoonheid, maar er zijn ook oranje, bruine, crèmekleurige en donkerrode versies.
Ook wat betreft vorm is er volop variatie: er zijn zonnebloemen met grote of kleine bloemen, met een enkele rij bloemblaadjes of met meerdere kransen.
Welke verschijningsvorm je ook kiest, de zonnebloem staat garant voor een flinke portie zomergevoel.
Zonnebloemen zijn echte zomer bloemen wil je meer weten over de verzorging van bloemen met warm weer lees dan dit blog

Symboliek

De zonnebloem staat vaak symbool voor de zon en de liefde. In de Griekse mythologie wordt nimf Clytia smoorverliefd op de zonnegod Apollo.
Hoewel Clytia heel mooi was, beantwoordde Apollo haar liefde niet.
Het resultaat: Clytia stierf van ellende, veranderde in een zonnebloem en draaide zo voortdurend mee met de zon om haar zonnegod te kunnen zien.
Deze vrolijke bloem kent dus een zeer romantische maar dramatische lovestory…

Herkomst

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord- en Zuid-Amerika. Indianen aten daar de pitten uit de bloem, samen met bonen, mais en pompoenen.
Vandaag de dag smullen mens en dier nog steeds van zonnebloempitten.
Wist je trouwens dat de officiële naam Helianthus is?
Een samenvoeging van het Griekse helios (zon) en anthos (bloem).

zonnebloem2

Zelf zonnebloemen kweken

Zelf zonnebloemen kweken in je tuin is een prachtige en bevredigende ervaring. Deze majestueuze bloemen met hun grote, heldere bloemknoppen en imposante hoogte kunnen je tuin om toveren in een levendige en kleurrijke oase. Of je nu een grote tuin hebt of alleen een klein balkon, zonnebloemen kunnen worden gekweekt in zowel volle grond als in potten. Om te beginnen met het kweken van zonnebloemen, heb je een zonnige locatie nodig waar de planten minstens zes uur direct zonlicht per dag krijgen.

Zonnebloemen gedijen het beste in goed doorlatende grond, dus zorg ervoor dat de grond goed is losgemaakt en vrij is van klonten voordat je begint met zaaien. We raden aan om biologische potgrond te gebruiken bij het planten. Als je ervoor kiest om de zonnebloemen in potten te kweken, zorg dan voor voldoende drainagegaten.

blog zonnebloemen zomerbloem 1,0

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten zonnebloemen om uit te kiezen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en schoonheid. Enkele populaire soorten zijn de “Giant Sungold”, die een hoogte van wel 3 meter kan bereiken en grote, gele bloemhoofden produceert, en de “Velvet Queen”, met diep rode bloemblaadjes en een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Andere variëteiten omvatten de “Teddy Bear” met dubbele bloemhoofden die lijken op pluizige gele bollen.

Bij het zaaien van zonnebloemen in de volle grond kun je beginnen zodra de vorst voorbij is en de grond voldoende is opgewarmd. Zaai de zaden ongeveer 2,5 centimeter diep en op een afstand van 15 tot 45 centimeter van elkaar, afhankelijk van de grootte van de variëteit. Geef de zaden regelmatig water totdat ze ontkiemen, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, want dat kan leiden tot schimmelproblemen. Je kan zonnebloemen zaaien tot aan de langste dag, daarna wordt het lastig omdat de zonnebloemen dan te weinig zon krijgen op het moment dat ze in bloei komen.

Wil je jouw zelf gekweekte zonnebloemen snijden om in een vaas te zetten, wacht dan tot dat er om de hele bloemknop gele bloemblaadjes te zien zijn. Snij je de bloem te vroeg dan heb je kans dat ze niet goed open komen.

Zonnebloem 2017 06 web 1

Bloemen of cadeaus bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist biedt u een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken die u kunt bestellen.
Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn.

We bezorgen bloemen en cadeaus 6 dagen in de week en op dezelfde dag, bloemen kun je vaak bestellen tot 15:00 uur voor levering op dezelfde dag. Cadeaus kun je op werkdagen bestellen tot 11:00 uur voor levering op dezelfde dag. Op zaterdag is zelfde dag levering voor bloemen wel mogelijk, voor cadeaus helaas niet. Bestel je cadeaus voor zaterdag daarom vrijdag voor 17:00 uur.

Wil je meer weten of zomerbloemen kijk dan ook even ins ons blog “Top 10 van zomerbloemen”


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven