Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

De betekenis van bloemen kleuren | deBloemist.nl

Thomas deBloemist
profiel foto thomas
beautiful smiling multiethnic florists working tog 2022 01 18 23 50 58 utc 1
profiel foto thomas

Thomas

deBloemist

Iedere bloem kleur zijn eigen betekenis

De betekenis van bloemen kleuren. Een mooie bos bloemen fleurt elke gelegenheid op. Het is een prachtig persoonlijk gebaar waarmee je een gevoel overbrengt en laat zien dat je aan iemand denkt. Maar met zoveel kleuren en stijlen is het soms moeilijk om een keuze te maken. Wat is de betekenis van de kleur bloemen? En welke bloemen kleuren passen bij welke situatie?  In deze blog staan we stil bij de beste keuzes voor elke gelegenheid.

Witte bloemen

Witte bloemen staan voor puurheid, frisheid en eenvoud. Ook kun je bij witte bloemen denken aan kalmte en onschuld. Je kiest voor witte bloemen wanneer je iemand sterkte wilt wensen of wanneer je nieuw leven wilt vieren. Ze worden daarom veel gekocht als huwelijkscadeau, of als boeket voor begrafenissen en geboortes.

Gele bloemen

Met gele bloemen kies je voor energie, kracht en vrolijkheid. Deze kleur staat voor een nieuw begin en doet veel mensen denken aan warmte en de zon. Gele bloemen passen dan ook goed bij de lente en zomer. Ook zijn ze een goede keuze wanneer je iemand op wilt vrolijken, succes wilt wensen of een hart onder de riem wilt steken.

Elke bloemkleur vertegenwoordigt een unieke emotie en betekenis, laat ze spreken zonder woorden en laat ze je boodschap van liefde, dankbaarheid en hoop overbrengen.

Oranje bloemen

Oranje bloemen worden vaak gebruikt als verjaardagscadeau. Ook kom je ze vaak tegen in de herfstmaanden. Net als gele bloemen staan ze namelijk symbool voor vrolijkheid en energie. Daarnaast stralen oranje bloemen kracht, gezelligheid en vitaliteit uit.

Rode bloemen

De betekenis van deze bloemen kleur is liefde, romantiek en passie. Rode bloemen zijn dan ook zeer geschikt om cadeau te geven aan een geliefde. Denk bijvoorbeeld aan een mooi boeket rozen. Daarnaast stralen rode bloemen stijl en luxe uit, waardoor ze ook goed passen bij bijzondere gelegenheden.

Roze bloemen

Staat Moederdag voor de deur of is er een meisje geboren in je omgeving? Denk dan ook eens aan roze bloemen. Roze bloemen staan symbool voor onschuld, tederheid en liefde. De perfecte bloemen kleur voor een lief gebaar.

Paarse bloemen

De betekenis van deze kleur bloemen is waardigheid en ernst. Paarse bloemen worden daarom veel gebruikt voor begrafenissen en condoleance, en zijn geschikt om als rouwboeket te bestellen. Daarnaast zijn ze geschikt om iemand succes te wensen en passen ze goed bij Nieuwjaar.

Blauwe bloemen

Blauwe bloemen symboliseren onschuld, goddelijke liefde en eeuwigheid. Een boeket in deze kleur is bijvoorbeeld geschikt om als geboortecadeau te bestellen.

Groene bloemen

Groene bloemen staan voor nieuw leven, groei en hoop. Het zijn daarom geschikte bloemen om iemand te feliciteren met een zwangerschap of geboorte, maar ook om iemand kracht of succes toe te wensen.

Bloemen op kleur laten bezorgen

Weet je welke bloemen kleuren je wilt voor een bruiloft, begrafenis, geboorte of andere gelegenheid? deBloemist.nl biedt een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken. Daarnaast kun je bij ons ook zelf je bloemstukken samenstellen. deBloemist.nl laat de bloemen bezorgen op het adres van jouw keuze.
Bekijk ook onze verzorgingstips dan kun je langer genieten van je bloemen.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven