Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Bloemen drogen met dit makkelijke stappenplan | deBloemist.nl

Thomas deBloemist
profiel foto thomas

Rozen verwelken, schepen vergaan, maar droogbloemen, die blijven altijd bestaan! Nog langer genieten van dat prachtige bloemstuk wat je hebt gekregen van je partner, ouders of vriendinnen? Een dierbare bloem van een begrafenis of geliefde zo lang mogelijk koesteren? Dat kan door er een droogboeket van te maken. Zelf bloemen drogen is vrij eenvoudig en daarnaast ook nog eens leuk om te doen! Ga mee in deze creatieve trend en haal het zonnetje in huis door je bloemen nog langer te laten staan. Dat is goed voor je humeur én groene vingers. Lees hier alle tips en tricks!

Om te beginnen

Niet alle bloemen verlenen zich om te drogen. Sommige bloemen en stelen houden teveel vocht vast om goed te drogen. Welke bloemen kan je drogen? Voor droogboeketten moet je kijken naar bloemen met een houtachtige steel zoals rozen, lavendel, zonnebloemen of grassoorten. Maar laat je vooral niet tegenhouden en probeer deze tips uit met alle bloemen die je maar wilt! Kies wel altijd de bloemen die er nog het beste uit zien, een diepe kleur hebben en geen of weinig verval tonen. Zo krijg je de mooiste droogboeketten.

Hoe droog je bloemen?
Er zijn verschillende methodes hoe je bloemen kunt drogen. De meest milieuvriendelijke manier is ook gelijk de manier die het meeste geduld vereist. Je kunt bloemen altijd tussen een boek drogen maar voor een vol boeket met hele bloemen gaat dat wat lastig. Hier vind je een duidelijk stappenplan om een prachtig droogboeket te maken:

Je begint met een beetje touw, bloemen naar keuze en een heleboel geduld. Vervolgens zoek je een warme en donkere plek waar de bloemen kunnen drogen. Licht kan namelijk de kleur vervagen.
Bind een touwtje om de uiteinden van de stelen zodat de bloemen ondersteboven kunnen hangen. Bij voorkeur boven een verwarming.
Hang de bloemen los van elkaar zodat ze niet kunnen gaan schimmelen (vergelijk het met natte was).
Heb veel geduld. Na 1-8 weken zullen de bloemen knisperig zijn. Wanneer de steel knapperig aanvoelt als je erin knijpt, weet je dat ze goed droog zijn. Let op dat wanneer de steel nog flexibel is, hij nog niet droog genoeg is.
Bind de gedroogde bloemen bij elkaar met een touw of lint en decoreer je huis. De bloemen zullen hun kleur en geur hebben behouden tijdens het droogproces. Maar pas op, de droogbloemen kunnen niet geplaatst worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer!

Geduld is een schone zaak

We snappen natuurlijk dat 8 weken wachten tot je een mooi droogboeket hebt gemaakt wat lang is. Niet iedereen heeft daar het geduld voor. Daarom heb je ook nog andere methodes om zelf bloemen te drogen. Zo kan je bloemen drogen met silicagel. Dit is een snelle methode welke goede resultaten oplevert. Het is ideaal voor bloemen met tere bladeren. Vul een bak met ongeveer 5 cm silicagel. Prik de bloemen in de gel en schep vervolgens nog meer gel tussen, rond en op de bloemen, zodat ze goed bedekt zijn. Deze methode duurt een paar dagen. Vergeet ze niet: als je ze te lang laat drogen worden ze juist breekbaar en bovendien heel erg donker.

Laat je bloemen bezorgen

Heb je nog bloemen nodig voor om je droogboeket mee te maken? deBloemist.nl biedt een ruime keuze aan boeketten en bloemstukken maar ook zelf samen te stellen bloemstukken. deBloemist.nl laat de bloemen bezorgen bij jou aan huis. Benut dat prachtige boeket volledig en decoreer elke hoek van je huis.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven