Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Verwelkom de herfst – Lang leve een nieuw seizoen

Roxy deBloemist
profiel roxy

Verwelkom de herfst – Lang leve een nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen geeft ruimte voor verandering. Het is weer tijd voor een andere tijdsbesteding, garderobe en boeketten! Omdat de natuur de wisseling aangeeft, zie je in de herfst weer andere bloemen bij deBloemist.nl dan in bijvoorbeeld hartje zomer. En wat een schoonheden zijn het! Haal ze in huis die typische najaarsbloemen, om de herfst in stijl in te luiden.

Dit heb je (bijvoorbeeld) nodig

Uiteindelijk gaat het er om dat jij blij bent met het herfstboeket. Wij kiezen voor typische herfstbloemen in dito -kleuren. Herken jij ze? Het zijn:

Gloriosa
Anthurium
Gerbera
Dahlia
Roos
Physalis
Rozenbottel
Sanguiso
Daucus carota

foto blog herfst 2

Zo combineer je herfstbloemen

Er is vast een reden om iemand op zo’n bos te trakteren, of beloon jezelf omdat je de eerste herfstige neerslag hebt getrotseerd. Je kunt deBloemist.nl vragen aan de slag te gaan met jouw lijst ingrediënten, maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag. Zoek een mooie vaas uit, bijvoorbeeld eentje in een donker metallic look en schik de bloemen tot je blij bent met het eindresultaat.
Combineer de felle diepe kleuren van de herfst met elkaar, het kan niet bont genoeg. In dit seizoen combineren de kleuren mooi met elkaar, ook al staan ze ver uit elkaar op de kleurenwaaier. Roze, oranje, paars en rood kunnen prima samen in een herfstboeket.

Hier is een top 5 van prachtige herfstbloemen, waarbij de chrysant, hortensia, rozenbottel, dahlia en Amaranthus in de schijnwerpers staan:

  1. Chrysant: Chrysanten zijn bekend als de koninginnen van de herfstbloemen. Ze komen in een breed scala aan kleuren en bloemvormen, waardoor ze een veelzijdige en geliefde keuze zijn voor herfstdecoraties en boeketten. De warme tinten van chrysanten, zoals oranje, rood en geel, passen perfect bij het herfstseizoen.
  2. Hortensia: Hortensia’s zijn sierlijke en charmante herfstbloemen die in de nazomer en herfst hun volledige pracht laten zien. Hun grote bolvormige bloeiwijzen variëren van roze tot dieprood, paars en blauw, waardoor ze ideaal zijn voor het creëren van een herfstachtige sfeer in tuinen en bloemstukken.
  3. Rozenbottel: Rozenbottels zijn geen traditionele bloemen, maar eerder de vruchten van rozenstruiken. Ze zijn echter een iconisch herfstdecoratief element. Hun heldere rode en oranje kleuren voegen een vleugje levendigheid toe aan arrangementen en worden vaak gebruikt in herfstkransen en boeketten.
  4. Dahlia: Dahlia’s zijn late zomer- en herfstbloemen die schitteren met hun gevarieerde kleuren en opvallende bloemvormen. Van pomponachtige bloemen tot enkele en dubbele bloeiwijzen, dahlia’s zijn een favoriet voor het creëren van prachtige herfstboeketten.
  5. Amaranthus: Amaranthus, ook bekend als “kattenstaart” vanwege de opvallende bloeiwijze, voegt een exotisch element toe aan herfstarrangementen. De rijke rode, paarse en gouden tinten van amaranthus voegen diepte en textuur toe aan boeketten en decoraties.Deze top 5 herfstbloemen biedt een scala aan kleuren en texturen om van te genieten tijdens het herfstseizoen. Ze kunnen worden gecombineerd in prachtige boeketten en arrangementen om de warmte en schoonheid van de herfst in huis te brengen.

herfst blog foto 1

Herfstbessen en bloemen combineren

De herfst staat bekend om zijn schitterende kleurenpalet en de overvloed aan herfstbessen. Terwijl de zomer overgaat in de herfst, ondergaan bomen en struiken een metamorfose die het landschap transformeert in een levendig en warm tafereel.

De herfstkleuren in de natuur zijn adembenemend en divers. Bladeren aan bomen en struiken veranderen van hun gebruikelijke groene tinten naar een schat aan warme en levendige kleuren, zoals rood, oranje, geel en dieprood. Deze verandering wordt veroorzaakt door de afname van chlorofyl in de bladeren, waardoor andere pigmenten zoals anthocyanen en carotenoïden zichtbaar worden. Het resultaat is een schilderachtig landschap dat elke dag weer nieuwe tinten lijkt te onthullen.

De herfst is een tijd van overvloed aan bloemen en bessen in prachtige kleuren, het seizoen nodigt uit tot het maken van prachtige boeketten of een vaas met een paar bessen takken en eikenblad, hiermee kun je de sfeer in huis gezellig en warm maken. Het is een tijd waarin de natuur haar kunstzinnige vaardigheden op het gebied van kleur en leven tentoonspreidt voordat de winterse rust zijn intrede doet. Ook zin in de herfst? Lees ook ons blog Herfstkrans maken.

De herfst, waarin bessen en bloemen elkaar ontmoeten in een dans van kleur, om de wereld te schilderen met een meesterwerk van seizoenspracht.”

foto blog herfst 3

Bloemen of cadeaus bezorgen

Sinds 1991 is deBloemist.nl de specialist in bloemen bezorgen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
deBloemist.nl biedt u een ruime keuze aan herfstboeketten die je kunt bestellen. Voor iedere gelegenheid een passend cadeau, laat bijvoorbeeld een fruitmand als beterschapwens bezorgen, of kies een van onze andere cadeaus zoals champagne, knuffels, ballonnen of wijn. Bezorgd 6 dagen per week en op de zelfde dag, bestellen voor de zelfde dag kan vaak tot 15:00 uur.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven