Bezorging 6 dagen per week & op dezelfde dag
Meer dan 25 jaar ervaring
7 dagen versgarantie
We scoren een 8.8/10 bij onze klanten
Naar alle inspiratie

Leiden de meest romantische gemeente van Nederland

Thomas deBloemist
profiel foto thomas

Onderzoek wijst uit, Leiden de meest romantische gemeente

In het kader van Valentijnsdag hebben wij onderzoek gedaan naar rozen in ruim 100.000 bestellingen uit onze database. De roos staat sinds de oudheid al bekend als teken van liefde en passie. Vandaar dat we rozen hebben genomen als graadmeter voor het onderzoek. Leiden kwam hierbij uit de bus als de meest romantische gemeente van Nederland. Leidenaren haalden relatief gezien het vaakst een bosje rozen voor hun partner. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat inwoners van Noordoostpolder gemiddeld het minst besteden tijdens Valentijnsdag.

De 5 meest romantische gemeenten van Nederland

Om de meest romantische gemeente van Nederland te achterhalen, hebben wij uit onze database alle bestellingen met rozen geanalyseerd. Daarbij hebben wij rekening gehouden met het inwoneraantal per gemeente met meer dan 45.000 inwoners. Op die manier kunnen we een realistische conclusie trekken over de resultaten. Leiden kwam uit de bus als de gemeente met inwoners die de meeste bestellingen met rozen hebben geplaatst. Rijswijk staat op een knappe 2e plek gevolgd door Hilversum en Zeist. Den Haag complementeert de top 5.

  1. Leiden
  2. Rijswijk
  3. Hilversum
  4. Zeist
  5. Den Haag 

Noordoostpolder besteedt gemiddeld het minst

Naast het aantal bestellingen is ook gekeken naar de gemiddelde orderwaarde. Daarbij komt Noordoostpolder als ‘het minste’ uit de bus met een gemiddelde orderwaarde van €27,59. Ter vergelijking: inwoners van Hoogeveen besteden gemiddeld €161,12 aan rozen. Dat is bijna zes keer zoveel. Uit een peiling in 2016 van het ING Economisch Bureau bleek dat een Nederlander gemiddeld ongeveer €16 aan valentijnscadeus besteed. Alle gemeenten uit onze database blijken dus romantischer dan het landelijk gemiddelde.

Positie Gemeente Omzet per bestelling
94 Noordoostpolder €     27,59
93 Hardenberg €     30,37
92 Terneuzen €     31,11
91 Overbetuwe €     32,97
90 Roermond €     33,55

 

Liefde in het buitenland

Opvallend aan het onderzoek zijn de vele bestellingen naar het buitenland. In totaal zijn er 1.309 Nederlanders die hun geliefden in het buitenland een roos hebben gestuurd. De Verenigde Staten voeren de lijst aan met 206 bestellingen, gevolgd door Groot Brittannië (147) en Duitsland (119). Opvallende verschijning in het onderzoek is de vaas met een enkele rode roos die naar de Maagden Eilanden is gestuurd.

Onderstaand een overzichtje van onze rozen op reis:

Positie  Land Aantal bestellingen
1 Verenigde Staten 206
2 Groot Brittannië 147
3 Duitsland 119
4 België 111
5 Australië 79

 

Vergeet vooral je eigen liefde niet!

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een boeket rozen, knuffel of een ander valentijnsgeschenk, bekijk dan onze valantijnsdagpagina met allerlei cadeaus om je geliefde te verrassen. En wees gerust: voor 14.00 uur besteld is gewoon nog geleverd op Valentijnsdag.


Ontvang de nieuwste trends, tips en tricks direct in je mailbox

Hebben we je geïnspireerd, en wil je dat graag blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dat ongeveer één keer per maand leuke inspiratie, kortingen of tips.

Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief ga je ermee akkoord dat we je gegevens verwerken. Cookie- en privacy policy

Interessante inspiratie en tips voor jouw onderneming

Lees onze blogs en blijf op de hoogte van de nieuwtjes, interessante weetjes en handige tips.
Terug naar boven